
מקור: EISP 8200
ביום חמישי האחרון קיים האקסלרטור 8200 EISP, יוזמה של עמותת בוגרי יחידת המודיעין 8200, את ה-Demo Day שלו, במסגרתו הציגו 14 סטארטאפים שסיימו את המחזור הרביעי של התוכנית. מדובר באחד מהאקסלרטורים הראשונים שנפתחו בישראל, שמטרתו למנף את הרשת של בוגרי 8200 לטובת יזמים מתחילים מרקעים מגוונים, הכוללים גם יזמים שאינם בוגרי היחידה הצבאית. רגע לפני שהמחזור הבא של התכנית יפתח בפברואר 2015, בואו להכיר את 7 החברות שהצליחו להשאיר עלינו רושם.
LifeGraph
יזמים: קרן סלע, ד״ר אורי נבו, אסף ליברמן, יונתן מרטון
החברה החליטה להתמקד בתחום הרפואי, ולשנות את הדרך בה מתנהלים רופאים, פסיכיאטריים ומשתמשים כיום עם מחלות נפש. זאת באמצעות הכנסת תהליך המעקב אל העולם הדיגיטלי, זיהוי תבניות השימוש והפעולה של המשתמש בצורה אוטומטית וזיהוי במידה ומשנה את אחד מהדפוסים שלו.
המעקב אחר המשתמש מתבצע ברקע המכשיר ומבלי לפגוע בפרטיות שלו, באמצעות שימוש בחיישנים הקיימים במכשיר. כך, החברה יכולה לזהות כמה הודעות טקסט המשתמש שולח (מבלי לקרוא את התוכן, כמובן), כמה שיחות מבצע לחבריו, לזהות את גובה הקול שלו (שוב, מבלי לזהות או להקליט את התוכן) ואף יכולה להעריך כמה ישן בלילה, כשמזהה שלא נגע במכשיר זה זמן מה.
המידע מועבר אל הפלטפורמה של החברה ומוצגת לפסיכיאטר או לרופא הממונה על החולה, שיכול לזהות שינוי בדפוס ההתנהגות שלו, כגון ירידה בטון הדיבור, צמצום השיחות עם החברים או אפילו שעות שינה ארוכות יותר מהרגיל. הזיהוי המוקדם מבלי שהמטופל יגיע לבדיקה הוא זה שבתקווה יעזור לזהות את הבעיה ולטפל בה, לפני שיהיה מאוחר מידי.
ForeTold
יזמים: אילון אוהביה
מפתחי אפליקציות משתמשי בחבילות קוד פתוח ובאלמנטים המגיעים מצד שלישי. בעוד שברוב המקרים הם עוזרים למפתחים להפוך את הקוד שלהם ליעיל יותר, ולעיתים אף להציג את האפליקציה מהר יותר, הם עלולים לכלול בתוכם קוד זדוני שעלול לסכן את המשתמש.
החברה מנתחת את חבילות הקוד השונות במטרה למצוא את הקוד הזדוני, ומזהירה את המשתמשים מפני הסיכון שבו עלולים להעמיד את המשתמשים שלהם. נכון להיום החברה כבר עברה על למעלה מ-50 אלף אפליקציות, ואף מצאה נוזקה באחת מהגרסאות הראשונות של קנדי קראש הקיימות בשוק.
Wizer
יזמים: נירה מיורצ׳יק שלג, דניאל גרנטשטיין
אחת מהמטלות המעייפות ביותר העומדות בפני קהל המורים והמורות, היא יצירה של דפי משימות לתלמידיהם. מלבד הבזבוז הברור של הנייר, שיטת עבודה זאת דורשת השקעה רבה מצד המורים, מבלי האפשרות לדעת האם התלמידים אכן השלימו את הדף, מה היה התהליך שעברו והאם התרגילים אכן מתאימים להם.
החברה מציעה למורים אפשרות להפוך את דפי המשימות לאפליקציות ווב אינטרקטיביות, לשתף אותם עם התלמידים ואף לשתף ולמכור אותם למורים אחרים ברחבי הארץ או אפילו העולם. מלבד להציע לתלמידים אפשרות לבצע את שיעורי הבית שלהם ישירות מהאייפד או מהסמארטפון, המורים יכולים לעקוב אחר התקדמות התלמיד וכמובן לוודא שאכן סיים את משימותיו.
Geshem Genomics
יזמים: מיטל אשכנזי
החברה הנוכחית הצליחה לתפוס את תשומת ליבנו לאור העובדה שעוסקת בתחום הקרוב לליבנו: חקלאות ופיתוחי זנים חדשים של ירקות או פירות, באמצעות הכלאה של זנים קיימים. נכון להיום, תהליך הפיתוח של זן חדש אורך בין 5 ל-6 שנים, במהלכן המגדלים משקיעים מאות אלפי דולרים כשחלק גדול מהתקציב מושקע, או אפילו מבוזבז על שתילה של זנים נסיוניים, במטרה לראות מי מהם ישרוד.
במטרה להפוך את התהליך לפשוט יותר עבור אותם מגדלים, הפלטפורמה של החברה מסוגלת להעריך ולזהות את הזנים השונים ואת תהליכי הגדילה שלה, במטרה להציג את השילובים הטובים ביותר שאכן ישרדו עוד לפני שהמגדלים שותלים אותם באדמה. כך, עוזרת להם לחסוך כסף רב ואף תעזור להם להרוויח במהירות מאותם זנים חדשים שיצאו לשוק.
NI-O Toys![ni-o-logo2]()
יזמים: נדב ליברמן, גאות גונן
במידה ויש לכם ילדים קטנים או אחיינים, סביר להניח ששמתם לב לאחת מהתופעות הפופולאריות ביותר: במקום לשחק בצעצועים אמיתיים מעדיפים להתמקד במכשירי הסמארטפון והטאבלט שלהם או של הוריהם. החברה פיתחה סדרה של רובוטים, המגיעים עם מגוון אביזרים ואפשרויות, כך שהילדים יכולים להרכיב בעצמם את הרובוטים המתאימים להם.
מלבד אפשרויות ההרכבה, כל רובוט מגיע עם אפליקציה ייעודית ובה מגוון רחב של משחקים. החברה אף מתכננת לאפשר להורים או לילדים עצמם לבנות וליצור משחקים בעצמם, במטרה לשלב בין העולם הוירטואלי לאמיתי ולהציע חווית משחק עשירה, המשלבת בין הנוסטלגיות של עולם הרובוטים לעולם העכשיווי של האפליקציות.
AlgoSharing
יזמים: סיימון אדר, ליאור אהרון, אייל בן דור
הרעיון העומד מאחורי החברה הוא כל כך הגיוני, שאנו מופתעים שלא חשבו עליו קודם: Marketplace לאלגוריתמים. המטרה היא לאפשר למשתמשים לגלות, לשתף ולהריץ אלגוריתמים בסביבת ענן. בפועל, החברה מציעה למדענים, אוניברסיטאות וכלל המשתמשים אפשרות להפיץ את האלגוריתמים שכתבו, להפוך את תהליך המחקר לנגיש יותר באמצעותם וכל זה בסביבה חברותית ומהירה.
על מנת שהמשתמשים אכן יוכלו להוציא לפועל את האלגוריתמים השונים, מבלי לרכוש או לשדרג את המערכות הקיימות שלהן, החברה גם מציעה סביבת ענן מותאמת בה יכולים לרוץ בצורה היעילה ביותר, גם ללא התקנות נוספות. היתרון המשמעותי ביותר להערכתנו, הוא שהחברה מציעה את הפלטפורמה שלה בחינם, לפחות בשלב זה.
Econcrete
יזמים: שמרית פרקול-פינקל, ד״ר עידו סלע
בכל מקום בו מתגוררים בני אדם על קו המים, קיים בטון. לצערנו, או יותר נכון לצער קהילות אלמוגים שונות, הבטון אינו מאפשר להן לחיות באיזורים הללו מה שמוביל להכחדתם. על מנת למנוע זאת, פיתחה החברה תרכובת בטון מיוחדת בעלת מאפיינים שונים, המאפשרת להם להמשיך לחיות.
לצד החומר ממנו עשוי הבטון, החברה שמה דגש גם על העיצוב שלו, במטרה שיאפשר לאלמוגים, שושנות ים ושאר בעלי חיים ימיים להתמקם ולחיות עליו. החברה כבר החלה בשיתוף פעולה רחב בארץ ובעולם והמוצרים שלה כבר ״הותקנו״ מתחת למים, והם אכן מראים שיפור משמעותי בתחום זה, העוזר גם לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית של האדם.