Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

הנפקה ללא גבולות: סטארטאפ ישראלי נוסף כובש את ה-NASDAQ

$
0
0
Borderfree בנאסד"ק

Borderfree ב-NASDAQ. משמאל לימין: סטיב בטסי מקרן On-Line, מייק דה סימון- מנכ"ל בורדרפרי, צחי הלל- שותף מנהל בפיטנגו, אד ניומן- סמנכ"ל כספים- בורדרפרי, עופר טימור- מייסד, שותף ומנהל בקרן Delta Ventures. קרדיט תמונה: יח"צ

האמת היא שקשה לקרוא ל-Borderfree חברת סטארטאפ אבל ביום שישי אחר הצהריים, כבר לילה בישראל, המסחר בבורסת ה-NASDAQ האמריקאית מסתיים ואנשי Borderfree יכולים ללכת לשתות כוס בירה עם חיוך. סטארטאפ או לא, החברה הישראלית הוותיקה סיימה את יום המסחר הראשון שלה בעלייה מכובדת של 25% (אחרי שכבר הגיעה לשיא של 33%), מה שמשקף לחברה שווי של מעל ל-610 מיליון דולרים, כולל 92 מיליון הדולרים שגייסה חברה לקופתה בעקבות ההנפקה.

האמת היא שבמשך חמש השנים שגיקטיים נמצא באוויר, אני יכול לספור על שתי כפות הידיים את כמות הפעמים שכתבנו על הנפקות בבורסה. זה לא שזה לא נושא מעניין, אבל עד החודשים האחרונים נדמה היה שהוא מעניינם של עיתוני הטכנולוגיה ולא באמת נוגע לסצינת הסטארטאפים הטכנולוגיים הישראלית. ברוב המקרים היה מדובר בחברת ביומד כזו או אחרת, שבדרך לפתח מוצר שחלק גדול מאיתנו לא ממש מבין מה הוא עושה אבל סביר להניח שהוא מציל איקס אחוז מהאוכלוסיה.

נדמה היה שימי הזוהר הגדולים של צ'ק-פוינט, אמדוקס ומלאנוקס הולכים ונהיים רחוקים יותר, אם בחצי השנה האחרונה (אף על פי שבדיעבד מדובר על שנים ארוכות של עבודה קשה) נראה שמשהו פה השתנה.

עד כדי כך השתנה, שנראה כי באופן אירוני למדי (בהתחשב בטענה שאי אפשר לבנות חברות גדולות בישראל), נדמה שההנפקות הישראליות ב-NASDAQ כבר הפכו לחלק מהשגרה. בדומה להנפקה הישראלית הקודמת, למעט כמה ציטוטים בעיתונות הכלכלית, גם הפעם כמעט ולא שמענו כלום על הההנפקה או על החברה, אשר נחשבת לאחת מהוותיקות בסצינת הסטארטאפים הישראלית.

אתם לא יודעים את זה, אבל כנראה שגם אתם משתמשים של Borderfree

בניגוד ל-Varonis (שהנפיקה ב-NASDAQ לפני כשבועיים והכפילה את שווייה ביום המסחר הראשון), את הפתרון של Borderfree סביר להניח שחלק גדול מכם מכיר ואפילו גם משתמש, רק שאתם לא ממש יודעים את זה

אם אתם מבצעים קניות באחת מהחנויות האמריקאיות הגדולות ברשת כיום, יש סיכוי סביר למדי שאתם משתמשים בפתרון של Borderfree. המנגנון שפיתחה החברה, עובד מאחורי הקלעים ומאפשר לכל גולש שאינו מארצות הברית, אשר נכנס לאתר מסחר מקוון אמריקאי, להמשיך לגלוש בו, כשברקע המערכת של Borderfree דואגת להציג לו את המחירים במטבע מקומי, המגלם את עלות המשלוח, המכס ויתר העלויות הקשורות, ובמקביל חוסכת לאתרי המסחר את העלויות האדירות הכרוכות בהקמת מערך הפצה בינלאומי.

Borderfree פעילה כיום בלמעלה מ-150 אתרי מסחר מקוון, במלעלה מ-100 מדינות, ותומכת ביותר מ-60 מטבעות שונים ביניהם, J.Crew, Macy’s, Neiman Marcus, Under Armour, Warby Parker,  Williams-Sonoma ועוד. נפח העסקאות המבוצעות בפלטפורמה של בורדרפרי צמח מ-4.7 מיליון דולר ב-2008 ל-447.8 מיליון דולר ב-2013.

וידאו: כך עובד הפתרון של Borderfree

צמחו יחד עם האינטרנט

עוד כשגוגל עדיין הייתה בחיתולים ואתרי המסחר האלקטרוני רק עשו את הצעדים הראשונים שלהם, הקים היזם הסדרתי יובל טל יחד עם עופר ומיקי קומם את E4X, חברה שפיתחה פתרון שאיפשר לאתרי המסחר האלקטרוני ברחבי העולם להציג מחירים במטבע המקומי של הגולש ולקבל את תמורת העסקה בדולרים, מבלי להתעסק בהמרת המטבעות השונים.

יחד עם התפתחות המסחר האלקטרוני, הבינו היזמים כי אתרי המסחר השונים מתקשים בהיבטים נוספים בכל הקשור לטיפול בלקוחות בינלאומיים והחליטו להרחיב את סל המוצרים של החברה כדי להציע גם טיפול במשלוחים בינלאומיים, חישובי מחיר מדויקים הכוללים עלויות נוספות כגון מכס, סליקת אשראי, ניהול סיכונים ואפילו הקצאת כוח אדם לשירות לקוחות עבור אותם לקוחות.

במסגרת ההתפתחות, שינתה החברה את שמה בשנת 2007 מ-E4X ל-FiftyOne והביאה מנכ"ל חיצוני בשם מייקל דה־סימון, בעברו מנהל בכיר בסיטיבנק על-מנת להמשיך ולפתח את הפעילות.

לפני כשנה רכשה FiftyOne חברת שילוח קנדית בשם Borderfree, המיועדת לסייע לה להרחיב את הפעילות בקנדה ולשפר את מנגנוני המשלוחים הבינלאומיים ולאחר הרכישה בחרה להישאר דווקא עם השם של החברה הנרכשת.

נכון להיום מעסיקה החברה כ-190 עובדים ברחבי העולם ומפעילה משרדים בניו-יורק, קנדה, ישראל סין ואירלנד.

שנת 2014 מסתמנת כשנת מפנה בהייטק הישראלי

מאז הקמתה, גייסה החברה 41.5 מליון דולרים מקרנות הון הסיכון הישראליות: דלתא ונצ'רס, פיטנגו, ווינטג' ווויולה קרדיט ומהקרנות האמריקאיות Adam Street Partners, Online Ventures ו-Ventures Strategy Group.

בנוסף, גם הקרן הישראלית תמורה מחזיקה אופציות בחברה, שצפויות להתממש בתום תקופת הנעילה של 180 יום והתמורה עבורן תתרם לעמותה לבחירת החברה.

צחי הלל, שותף מנהל בפיטנגו וחבר דירקטוריון BorderFree שהיה גם אחד מהמשקיעים הראשונים בחברה, מתייחס להנפקה ומסביר שבורדפרי היא הדוגמה הקלאסית לכך שישראל כן יודעת לייצר גם חברות גדולות. "אנו מאוד מרוצים מההנפקה היום. היא עונה על כל ציפיותינו ואנו מאמינים בהמשך דרכה של החברה." סיפר הלל בראיון עם גיקטיים.

"שנת 2014 מסתמנת כשנת מפנה בהייטק הישראלי. ישנן כעשר חברות הייטק ישראליות המועמדות להנפקה. מבחינת פיטנגו, הנפקת BorderFree מצטרפת להנפקת Varonis – שתי חברות המייצגות עידן של בניית חברות ישראליות גדולות ומובילות. מדברים על כך שחברות סטארט-אפ ישראליות ממהרות לעשות אקזיט והנה דוגמא לחברות שבונות את עצמן בהתמדה ובסבלנות, ומגייסות כסף בבורסה להמשך צמיחה".


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527