Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

חברת מיליארד הדולר הבאה: Tango מגייסת 280 מיליון דולר מ-Alibaba [גיוס]

$
0
0
מקור: יח״צ

מקור: יח״צ

לאחר עיסקת הרכישה של WhatsApp על ידי פייסבוק תמורת 19 מיליארד דולר ועיסקת הרכישה של Viber על ידי Rakuten תמורת 900 מיליון דולר, אפליקציית מסרים מיידים נוספת עולה לכותרות - Tango, שהודיעה לפני זמן קצר על השלמת סבב גיוס בגובה 280 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה ענקית המסחר האלקטרונית Alibaba, בהשתתפות חלק מהמשקיעים הקיימים של Tango הכוללים את Access Industries, Darper Fisher Juvetson, קוואלקום ונצ׳רס, Toms Capital, Translink Capital ומשקיעים פרטיים ביניהם שמעון וינטראוב, ג׳רי יאנג, אלכס זובילגה ואחרים.

על פי הדיווחים, Alibaba השקיעה בסבב הגיוס האחרון לא פחות מ-215 מיליון דולר תמורת כ-20-25 אחוזים מהחברה, כך שהעסקה תשקף לחברה שווי של יותר ממיליארד דולר. עד כה, גייסה החברה 87 מיליון דולר בסבבי הגיוס הקודמים שלה כאשר בספטמבר 2010 גייסה 5 מיליון דולר, ביולי 2011 – 42 מיליון דולר ובאפריל 2012 – 38.1 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי מעמיד את סך כל הכספים שגייסה החברה עד כה על כ-365 מיליון דולר.

לא עוד אפליקציית הודעות מיידיות רגילה

Tango היא אפליקציה המוכרת לחלק מאיתנו כאפליקציית הודעות מיידיות המאפשרת למשתמשים לבצע גם שיחות וידאו חינמיות דרכה. המודל של טנגו שונה במקצת מכל שאר אפליקציות המסרים המיידים, שכן מדובר ברשת חברתית של ממש ובאקו-סיסטם רחב המהווה בעצם את מודל ההכנסות של החברה. פרט ל-News Feed הקיים באפליקציה ומראה לכם את הפעילות האחרונה של החברים שלכם ב-Tango, תוכלו לשחק במגוון משחקי Mini אותם תוכלו לשחק בזמן אמת עם חבריכם ב-Tango.

המודל של Tango מגוון ולא מסתמך רק על באנרים בתוך האפליקציה או רק על תוכן ממומן. בראש לשונית ה-Chat, לדוגמא, תיתקלו בבאנר של אפליקציה ״מומלצת״ מתחלפת אחרת להתקנה על המכשיר שלכם, חבילות של ״הפתעות״ בעלות המתחילה מ-1.99 דולר, חברים שנמצאים סביבכם ומשתמשים באפליקציה ועוד. לפני מספר חודשים, הכריזה החברה על שיתוף פעולה עם שירות הזרמת המוזיקה Spotify, דרכו יוכלו משתמשי אפליקציית המסרים המיידיים לשדרג את ההודעות המיידיות שלהם עם שירים שמגיעים מהקטלוג של Spotify.

מקור: יח״צ

אורי רז ואריק סיטון, מייסדי Tango. מקור: יח״צ

פופולרית במיוחד בקרב דוברי הערבית והמזרח הרחוק

״Tango הציגה צמיחה אדירה בגלל הגישה הייחודית שלה והשילוב בין תקשורת חופשית, חברתית ותוכן״, סיפר ג׳ו צ׳אי, סגן יו״ר של קבוצת Alibaba. ״התרשמנו מאוד מהחזון ומאיכות הצוות ב-Tango ואנו מאמינים שיש להם דרך חדשנית ביותר להסתכל על ההזדמנות בשוק המסרים המיידים במובייל.״ Tango נוסדה בשנת 2009 על ידי אורי רז הישראלי ואריק סטון האמריקאי, וממוקמת במשרדיה בעמק הסיליקון. ״אנו נרגשים להביא את Alibaba כמשקיע אסטרטגי״, סיפר רז בהודעה לעיתונות. ״ההשקעה של Alibaba היא אינדיקציה ברורה לפוטנציאל העתידי המשותף לתוכן ושירותים, וכיצד הם יועברו לצרכנים בסופו של דבר.״

מעיון קטן באפליקציה ניתן לראות כי הפופולריות שלה גדולה במיוחד בקרב דוברי הערבית בישראל, ועל פי הנתונים האחרונים שהציגה החברה מספר המשתמשים הכולל ב-Tango עומד על 200 מיליון, מהם 70 מיליון משתמשים פעילים כל חודש. פרט לנוכחות הגדולה של Tango במזרח התיכון, היא פופולרית מאוד גם במדינות שונות במזרח הרחוק, כגון תאילנד, טייוואן, הונג קונג וסינגפור. אין ספק, כי ההשקעה החדשה שמה כעת את Tango על השולחן כמתחרה לגיטימית לשירותי הצ׳אט השונים המתחרים על לב הקהל האסייתי, כגון LINE, WeChat ו-KakaoTalk.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527