חברת הסטארטאפ הישראלית Qlika, המפתחת פלטפורמה לניהול פעילות שיווקית של בעלי עסק, נרכשה על ידי ענקית התיירות האמריקאית Priceline. לפי הפרסום ב- TechCrunch, התמורה ששולמה עבור החברה מוערכת בכ-15-20 מיליון דולר.
למאיץ הסטארטאפים הישראלי Upwest Labs, שם צמחה החברה מדובר על אקזיט בזק שני בתקופה האחרונה. זאת, לאחר שלפני כחודש חברת הסטארטאפ הישראלית SlickLogin נמכרה לגוגל בעסקת Acqu-Hire תמורת סכום המוערך במיליוני דולרים בודדים, פחות משנה לאחר היווסדה ולפני שהספיקה להשיק מוצר כלשהו.
החזר השקעה נאה ומהיר
כל העובדים של Qlika צפויים להצטרף במשרה מלאה ל-Priceline, אשר משרדי ההנהלה שלה ממוקמים בקונטיקט. עם זאת, נראה כי חלק מעובדי החברה יישארו בארץ, במשרדי החברה הממוקמים ברמת גן ויפתחו מרכז מחקר ופיתוח ראשון של Priceline בישראל, בעוד שאר העובדים, כנראה גם אלו הממוקמים בפאלו אלטו כרגע יצטרפו לפעילות Agoda, מותג התיירות הסינגפורי של Priceline המתמקד במכירת חבילות תיירות במחירים מוזלים. מדובר ברכישה בהיקף קטן יחסית עבור Priceline, אשר מחזיקה פרט ל-Agoda, במותגים תיירותיים פופולריים כגון Booking.com, Rental Cars ו-Kayak.
חברת Qlika נוסדה ב-2012 על ידי היזמים הישראליים עומרי מורגנשטרן (מנכ"ל), איתי חורב ועידן זלצברג, אשר להם ניסיון של קרוב ל-10 שנים ביחידות הטכנולוגיות של צה"ל. עד כה, Qlika גייסה 1.7 מיליון דולרים בסבב גיוס בודד אותו הובילה קרן ההון סיכון Hillsven Capital, בהשתתפות משקיעים פרטיים נוספים כגון Payam Zamani, מנכ"ל אתר Reply.com ומיכל צור, ה-CMO של חברת קלטורה (אשר גייסה קרוב ל-70 מיליון דולרים). הרכישה הנוכחית מניבה למשקיעים, על פי סכום הרכישה שפורסם ב-TechCrunch החזר השקעה של כפי 10 מסכום הגיוסים הכולל של החברה.
ישולבו מיידית במותגים התיירותיים של Priceline
המערכת שמפתחים ב-Qlika היא למעשה סוג של Marketing Management Platform משוכללת במיוחד. הפלטפורמה של Qlika יודעת להתחבר אל בית העסק ואל ערוצי שיווק דיגיטליים, כגון מנועי החיפוש Google ו-Bing, לוקחים את תקציב השיווק של בית העסק, או לפחות חלק ממנו ומנהלים אותו בצורה אוטומטית בהתאם למטרות העסקיות של הלקוח, באמצעות ״ניהול יותר נכון של התקציב״, לדברי החברה.
מנכ״ל Qlika, עומרי מורגנשטרן סיפר בריאיון לגיקטיים כי עולם השיווק הדיגיטלי עובר בשנים האחרונות מהפיכה של ממש. אם עד עכשיו, עדיין רוב הקמפיינים מנוהלים בצורה ידנית בצורה של הזנת מילות מפתח ותקציב חיפוש ל-Google AdWords, לדוגמא. הטרנד בשנים האחרונות, שנמצא עדיין בחיתוליו הוא מעבר לפלטפורמות בידינג (Bidding) שעושות את העבודה הזו בצורה אוטומטית. הפתרון אולטימטיבי בעיקר ללקוחות גדולים, להם כמות גדולה של מילות חיפוש, לדוגמא, שברצונם לקדם, אך המשאבים והזמן הדרושים לעשות זאת באופן ידני גדולים לאין שיעור.
״מותגים גדולים בארצות הברית צריכים לנהל מיליוני מילות חיפוש בהמון איזורים גיאוגרפיים ותקציבים המוערכים בעשרות ואף מאות מיליוני דולרים״ מספר מורגנשטרן. ״אנחנו מאפשרים ללקוחות שלנו גם אוטומציה של בניית קמפיינים ברמה גבוהה מאוד, גם לחזות כיצד שווקים, גדולים או קטנים מתנהגים וגם לחזות את היעדים לחשב את המטרות האיזוריות של הלקוח, גם אם מדובר באיזורים גיאוגרפיים עם שווקים קטנים במיוחד.״ מורגנשטרן מכנה את השיטה הזו Micro Market Optimization. כעת, נראה שב-Priceline אהבו מאוד את האלגוריתמיקה העומדת מאחורי השיטה של Qlika, ויעשו בה שימוש מושכל במותגים התיירותיים הרבים של החברה במטרה למקד יותר טוב את הקמפיינים הפרסומיים שלהם ולהגדיל את הכנסותיהם בסופו של דבר.