Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Grabafruit:האפליקציה שתדווח לכם על עצי הפרי הסמוכים אליכם [סטארטאפ]

Image may be NSFW.
Clik here to view.
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

טרנד שנכנס חזק בתקופה האחרונה הוא רכישת תוצרת חקלאית ממגדלים מקומיים. סביר להניח שלכל אחד מאיתנו יש חבר או מכר שרוכש לעצמו סלסלת תבואה פעם בשבוע, אך במידה ועדיין לא נכנסתם בעצמכם לטרנד המקומי, אפליקציית Grabafruit תעזור לכם למצוא את המוצרים והמגדלים הנמצאים מסביבכם, באמצעות מכשיר הסמארטפון שלכם.

תפוחים ותמרים ישירות מהשכן

גם אם לפעמים זה לא נראה ככה, עיריות רבות טורחות עבור המרחב הציבורי של תושביהן ונוטות לקשט מרחב זה במגוון רחב של עצים, פרחים ושתילים בהתאם לעונות השנה או לעונת הבחירות. בעוד שסביר להניח שהתושבים כלל אינם מודעים לכך, ברוב המקרים הצמחיה המקשטת את העיר כוללת גם עצי פרי וצמחי תבלין, שבבוא הזמן מבשילים ומציגים את תוצריהם לכלל העוברים והשבים.

נקודה זאת היא פן אחד באפליקציית Grabafruit, המאפשרת לתושבים לאתר ולמפות עצי וצמחי מאכל במרחב הציבורי. בעוד שסביר להניח שלעבור ולקטוף את כל התפוזים או הזיתים מהעצים לא יתקבל בברכה על ידי כולם, אנו חייבים להודות שמדובר על פן מעניין עליו מעולם לא חשבנו בעת ההליכה ברחובות עירנו.

הפן השני של האפליקציה הוא בהגדרתה כאפליקציית גינון חברתית, שלמעשה מאפשרת החלפת תוצרת חקלאית מגידול עצמי אורגני. כלומר, במידה ואתם מגדלים תפוחי אדמה, יצאו לכם יותר מידי עגבניות או שאתם פשוט לא יודעים מה לעשות עם הקולרבי שצץ מהאדמה, תוכלו להחליף את התוצרת עם משתמשים הגרים קרוב אליכם המגדלים תותים, מלפפונים או אפילו גזרים, כאשר איתור יתר המשתמשים מתבצע באמצעות האפליקציה.

במידה ועדיין לא הצלחתם להגשים את החלום ולטפח גינת ירק פרטית משלכם, תוכלו למצוא את החקלאי או המגדל הקרוב פיזית אליכם, ופשוט לרכוש את התוצרת שלו ישירות ממנו. המטרה הסופית היא להוזיל ולהנגיש מזון אורגני עירוני, שגדל בסביבה הקרובה אל המשתמשים המעוניינים לרכוש אותו.

איך זה עובד?

בפועל, מדובר באחת מהאפליקציות הפשוטות שיצא לנו להתעסק איתן. לאחר ההתקנה תוצג בפניכם מפה (שלעיתים תמקם אתכם בארצות הברית, אבל לא נראה שיש מה להתלונן), שתציע את כל התוצרת הנמצאת בסביבה שלכם. כך לדוגמה, למדנו שבלב הפארק ברמת החי"ל ישנם שיחי רוזמרין, לא רחוק משם ננטעו מספר עצי זית ובמרחק של כמה קילומטרים נוכל למצוא אפילו תפוזים סיניים. כמובן שבמידה ותתקלו בעץ או שיח חדשים, תוכלו לשלוח את המידע בעצמכם אל האפליקציה – שתתעדכן באופן מיידי.

אין ספק שתל אביב היא לא המרכז האידיאלי למציאת חקלאים או משתמשים ביתיים המגדלים פירות וירקות בחצר ביתם, אך תוכלו לחפש אותם באמצעות לחיצה על אפשרות ה-Exchange או Buy המופיעות בתחתית המפה. כך למעשה, יוצגו כל המגדלים הנמצאים באיזור ולחיצה על אחד מהם תציג את המידע הרלוונטי עבורו, כגון שם, מספר טלפון, כתובת אימייל ואפילו אתר אינטרנט, במידה וזה קיים.

נכון לעכשיו האפליקציה עדיין נמצאת בשלבי הבטא שלה וזמינה בשפה האנגלית, אך החברה מתכננת לשחרר גרסה דוברת עברית במהלך השבועות הקרובים. עם זאת, עבורנו אחת מהבעיות המשמעותיות באפליקציה היא שאיננו יכולים להזמין או אפילו לבצע רכישה של התוצרת דרכה.

כלומר, במידה ואנו מוצאים מגדל ממנו אנו מעוניינים לרכוש תוצרת כזו או אחרת, יהיה עלינו לשלוח מייל, להרים את הטלפון ולצעוד במו רגלינו אליו על מנת לאסוף את החבילה. עם זאת, היוצרים מאחורי האפליקציה מבהירים כי מדובר בעניין של זמן עד שיתווסף סל קניות באפליקציה עצמה, והכל תלוי במשתמשים ובפידבקים שיגיעו מהם.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
האפליקציה בפעולה. מקור: Grabafruit

האפליקציה בפעולה. מקור: Grabafruit

צורך אישי לרעיון קהילתי

מאחורי Grabafruit עומד ערן אהרוני, בעל חיבה חזקה לחקלאות אורגנית מחד ולחקלאות הייטק מאידך. לאחר שחקלאות הייתה תחביבו במשך מספר שנים, ולאור העובדה שמדובר בבחור המגיע מתחום טכנולוגי, החליט אהרוני לפרוש מעולם אבטחת המידע ולהתחיל מיזם משלו, המשלב בין שתי האהבות הגדולות שלו ומכיל בתוכו גם אג'נדה חברתית.

בראיון לגיקטיים הסביר אהרוני כי הסיבות שהביאו אותו להקמת החברה הן האמונה שלו בקונספט ה-Food Sharing והאמונה בכלכלה חדשה. כיום כולם יודעים שאוכל כן גדל על העצים, כך שאין סיבה להוציא או להשקיע כל כך הרבה כסף במאכלים ומזונות שקיבלו את תו התקן האורגני.

בנקודה זאת נכנסת האפליקציה שפיתח לתמונה, המציעה פתרון טכנולוגי המחבר בין הצרכנים, המגדלים והקהילה. האפליקציה הושקה לפני מספר חודשים בודדים וכיום מסתמכת בעיקר על חוכמת ההמונים, שיעדכנו ויתחזקו את האיזורים והממצאים השונים מסביבם.

חשוב להבהיר כי קיימים מספר פרוייקטים המנסים להציע פתרון דומה, של חיבור הקהילה עם המגדלים והשפע הנמצא מסביבם, אך כל אחד מהם מתמקד בסביבה המקומית במגוון מדינות ברחבי העולם. בישראל, אמנם ניתן למצוא כמה שירותים דומים, אך אף אחד מהם לא הצליח לפרוץ או לכבוש את קהילת המשתמשים, כך שמגרש המשחקים עדיין פתוח.

במסגרת העדכונים העתידיים של האפליקציה, מעוניין אהרוני להעניק סימן מזהה לכל צמח או עץ, לאפשר העלאת תמונות מהנייד וכמובן להוסיף תגובות, לעדכן מה מצב היבול ואף לשוחח עם המשתמשים הנמצאים באיזור. נכון להיום החברה כבר השלימה סבב גיוס Seed מהמשקיע יאיר גולפינגדר ואין ספק שיש למוצר מקום לגדול. עם זאת, אנו חייבים להודות שמדובר בקונספט שמצא חן בעינינו – כל עוד הוא יקבל את התמיכה לה הוא זקוק מהסביבה, מקהילת המשתמשים וכמובן ממפתח המוצר עצמו.

להורדת האפליקציה לאנדרואידלהורדת האפליקציה ל-iOSלהורדת האפליקציה ל-Windows Phone

וידאו: Grabafruit.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527