Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

גוגל מכריזה על קרן השקעות חדשה: Google Capital

$
0
0
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

גוגל הכריזה רשמית על זרוע ההשקעות החדשה שלה, Google Capital. בניגוד לזרוע ההשקעות הקודמת שלה, הפעם היא תתמקד בחברות הנמצאות בשלבים מתקדמים שהגיעו לשלב הצמיחה (Growth) וזקוקות לדחיפה קלה על מנת להמשיך להתרחב.

לא רק סטארטאפים

בבלוג הרשמי של גוגל הסבירה החברה כי מאז שהיזמים מאחוריה החלו את דרכם במוסך במנלו פארק, הם חשבו על מה עליהם לעשות במטרה לבנות את חברת חלומותיהם. בעוד שלעיתים המשמעות היא רכישתם של סטארטאפים מבטיחים, כגון Waze שעוזרת לגוגל להרחיב ולשפר את מוצר המפות שלה, לפעמים זה אומר שעל גוגל להגיע ישירות אל החברות המדוברות.

לאור תובנה זאת, החליטה החברה להשיק את זרוע ההשקעות החדשה שלה, Google Capital, שנועדה לעזור לחברות בשלבי הצמיחה המשמעותיים שלהן. לדבריה של החברה, המטרה שלה היא להשקיע בחברות המבטיחות של המחר – רק שהפעם אינה מדברת על סטארטאפים.

השינוי במיקוד החברות בהן מעוניינת גוגל להשקיע הוא ההבדל העיקרי מזרוע ההשקעות הקיימת של החברה, Google Ventures, שהתמקדה בחברות בשלבים מוקדמים. הקרן החדשה נועדה להשקיע בחברות שכבר בנו את היסודות החזקים שלהן וכעת מוכנות ומעוניינות להתחיל להרחיב את שירותיהן. כלומר, ההשקעות במסגרת Google Capital יהיו מכוונות לחברות המציגות טכנולוגיות חדשות והוכחות בשטח, במגוון רחב של תעשיות ותחומים.

בנוסף, חברות הפורטפוליו בהן תשקיע הזרוע החדשה יקבלו למעשה גישה לצוות העובדים מבית גוגל, שלדבריה הוא חוט השדרה שבזכותו הצליחה לבנות עסק גדול וחזק בשוק. החברות למעשה יקבלו גישה למומחיות האסטרטגית של "המנהיגים המובילים בחברה", במטרה לעזור להן להתרחב בעצמן.

חינוך, אינטרנט ותקשורת

חשיפתה של הקרן החדשה הגיעה לצד פרסום אודות ההשקעה האחרונה שלה, בסך 40 מיליון דולרים בחברת Renaissance Learning. מדובר בחברת הערכה חינוכית ואנליזות לימודיות המציעה פתרון תוכנה מבוסס ענן לילדים מהגן ועד כיתה י"ב, שנוסדה בשנת 1985 ומונה כ-1,000 עובדים, כך שאין ספק שאינה יכולה להכנס תחת ההגדרה "סטארטאפ".

שתי החברות הנוספות בהן השקיעה הקרן במהלך 2013, שגם אינן עונות על הגדרה זאת, הן Survey Monkey, חברה המציעה מנגנון סקרים מקוון וחברת Lending Club, חברת Peer-to-Peer שנוסדה ב-2009. למרות שנכון לעכשיו השקיעה רק בשלוש חברות, כבר ניתן לראות את הגיוון עליו מדברת גוגל, כמו גם את רצונה להשקיע בחברות גדולות, ידועות ומבוססות ולהעניק להן מעט "דלק" להתרחבות משמעותית.

מקורות המקורבים לעניין מסרו לגיקטיים כי גוגל מעוניינת להשקיע לא רק בחברות אמריקאיות אלא גם לחפש השקעות מעניינות מחוץ לארצות הברית, כאשר ישראל בהחלט נמצאת על השולחן כאופציה להשקעות הללו.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527