Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

בחרנו: 5 הסטארטאפים המבטיחים של 8200EISP

$
0
0
8200m

תמונה: 8200EISP Demo Day, צילום: גיקטיים

שבוע שעבר קיים אחד האקסלרטורים הראשונים שנפתחו בארץ את ה-Demo Day השנתי שלו בו הציגו 21 סטארטאפים שהשתתפו במחזור השלישי שערכה התוכנית. אירועים כאלה כבר הפכו נפוצים במחוזיתנו ולרוב כוללים רשימת סטארטאפים בהיקף משתנה שמייצגים את הטרנדים החמים בשוק.

אלא שהייחוד של ה-Demo Day בו נכחנו בחמישי האחרון בא לידי ביטוי דווקא בגיוון העשיר של המיזמים שהציגו בו, שכללו מספר רעיונות מסקרנים במיוחד. אחרי שהקשבנו בקפידה לכל אחד מ-21 היזמים שעלו על הבמה והציגו את המוצר ואת הצוות, בחרנו חמישה שהצליחו לרתק אותנו למצגת ושאנו בטוחים שעוד תזכו לשמוע עליהם בעתיד.

יוזמה של בוגרי 8200

תוכנית היזמות 8200EISP נוסדה על ידי בוגרי 8200 בשנת 2010 ונחשבת לאחד האקסלרטורים הראשונים שנפתחו בישראל. בוגרי היחידה המוערכת של אגף המודיעין בצה"ל נחשבים לזן נפוץ בקהילת ההייטק הישראלית ועם השנים תפסו עמדות מפתח והפכו לרשת תעסוקתית משומנת ומקושרת היטב. התוכנית שנולדה מתוך הרצון למנף את הרשת הענפה של בוגרי 8200 פתוחה היום גם למי שאינו בוגר היחידה ולמעשה במחזור האחרון מרבית המשתתפים אינם יוצאי היחידה.

התוכנית מאמצת יזמים בשלב מוקדם של הרעיון או חיי החברה ותומכת ביזמים בודדים ובצוותים עם רעיון מגובש ובכל מקרה לפני גיוס הון משמעותי. אחד החסרונות של התוכנית עשוי להתגלות לרבים גם כאחד היתרונות המשמעותיים שלה: היא פועלת ללא מטרות רווח ומאחר וכך הסטארטאפים לא נדרשים לתת equity, אופציות או כל דבר אחר.

אלא שמאותה סיבה ממש התוכנית אינה מציעה מימון, למרות שנחשבת למקושרת מספיק למשקיעים. היא אורכת כחמישה חודשים במהלכם מלווים את היזמים מנטורים, סדנאות, הרצאות וחשיפה לאנשי מפתח בתעשיה מכל התחומים. שיאה של התוכנית באירוע ה-Demo Day החותם אותה, ואליו מגיעים בכירים מתעשיית ההייטק מהארץ ומחו"ל בינהם גם משקיעים שמחפשים לשמוע על מיזמים מעניינים.

בין החברות המוכרות יותר שזכו לסיים את התוכנית ניתן למצוא את Carambola שגייסה לאחרונה מיליון דולרים, WireX Systems שגייסה לאחרונה 2 מיליון דולרים, Desti, Lacoon Security, Zipory ואחרות. עד היום סיימו את התוכנית 41 סטארטאפים אליהם הצטרפו בשבוע שעבר 21 נוספים.

ההרשמה למחזור הרביעי של התוכנית כבר נפתחה ותהליך המיון יחל בעוד מספר שבועות לקראת פתיחתה המחודשת בפברואר 2014. כששאלנו את מי שהקימה את התוכנית אילו יזמים הם מחפשים, מסרה לנו ענבל אריאלי: "אנחנו מחפשים גיוון ויוצרים כל שנה קבוצה המורכבת בכוונה תחילה מסטארטאפים בתחומים שונים. הסטארטאפים צריכים להיות בשלבים מוקדמים ולפני גיוס (למעט f&f), והתוכנית אינה פתוחה רק לבוגרי יחידת 8200 אלא לכולם. כמו כן, עם רעיון מספיק מגובש, ניתן להגיש מועמדות גם במידה ומדובר ביזם בודד".

חמשת הנבחרים שלנו

LDS – גלולה במקום זריקה

יזמים: ד"ר שרון גרטי-לוי ופרופ' ניסים גרטי. 

ldsmדמיינו עולם נטול זריקות ומחטים, וסביבה רפואית בה ניתן להעביר כל חיסון או תרופה המיועדת להגיע לדם באמצעות קפסולה שניתן לבלוע עם מעט מים. LDS היא אינה החברה היחידה בתחום הביוטק שעומלת על מציאת פתרון שכזה אבל היא ללא ספק אחת מאלו שמתקדמות במרץ בדרך לפתרון בעל יישום ממשי.

אז בואו ננסה רגע לקחת תמהיל מסובך של הסבר ביולוגי ונהפוך אותו לפשוט וברור יותר. הפתרון של LDS הוא גלולה שניתן לבלוע הכוללת בתוכה את החומר אותו אנו מייעדים למחזור הדם. הגלולה יודעת לשרוד את התנאים האגרסיבים של מערכת העיכול ואז, כשמגיעה לנקודה מאוד ספציפית, משחררת את החומר באופן ממוקד ישירות אל מחזור הדם.

רק חשבו על הפוטנציאל האדיר לחולי סכרת הזקוקים למנות אינסולין קבועות ולאפשרות להפיץ חיסון המוני בקלות ולהחדרה ללא סיוע של אדם מיומן.

HARBO Technologies – כלא מימי לדליפות נפט

יזמים: בועז אור, חיים גרינברג וארנון שני.

harboקל יותר להתחבר למוצרים פיזיים שניתן לחוש וקל הרבה יותר לפתח אמפטיה כלפי תעשיית הקלינטק שמייצרת פתרונות שנועדו להפוך את העולם שלנו להרבה יותר טוב. הפתרון של HARBO מכוון גבוה ואם הוא אכן יעיל כפי שהיזמים טוענים שהוא, מדובר בתקווה גדולה שהיינו שמחים שתאומץ כבר אתמול.

דליפת נפט נחשבת לאסון בקנה מידה גדול ובעל השלכות מרחיקות לכת על כלל היצורים החיים בכדור הלכת הכחלחל שלנו, HARBO מציעה לצמצם את גודל האסון ולטפל בו בזמן אמת באמצעות סירה קטנה שתדע לפרוס בעת הצורך גדר צפה וחוסמת שתמנע את התפשטות הדליפה לאורך הים. מאוחר יותר יהיה ניתן לשאוב את כתם הנפט הכלוא ובכך לשלוט בתקלה ולמנוע את הנזק העצום שעשוי להגרם.

Frame Factor – פריים שכולו שלכם

יזמים: גיא לאור, אייל לנדסמן ויובל שפרלינג.

frameהרעיון של Frame Factor אולי לא ישנה את העולם כמו שני המיזמים הקודמים בהם בחרנו, אבל הוא ללא ספק רעיון מקורי שהצליח להלהיב אותנו.

אז נניח שכל סרט מורכב ממספר סצנות, כל אחת מהן מאוסף של תמונות וכל אחת מהן ממספר קבוע של פריימים שאף אחד מהם לא זהה לאחר. מה אם יכולתם להזמין פריים של אחד הרגעים האהובים עליכם ביותר בסרט, סרטון או סדרה ולהדפיס אותו לגלויה או תמונה על קיר החדר או הסלון הביתי? הפריים נמכר פעם אחת בלבד ומאחר ובשנייה יש 24 כאלה, כשיאזלו, לא תוכלו יותר לרכוש את אותה השנייה והערך של התמונה שכבר נמכרה יעלה.

הרעיון בהחלט ייחודי, אבל יהפוך לפרקטי רק במידה ואולפנים וחברות הפקה ישתפו פעולה עם Frame Factor – אחרת מדובר יהיה במספר סרטים מצומצם ובמאגר תכנים אלמוני, כזה שלא ימשוך עניין ולקוחות פוטנציאלים. המודל העסקי מנגד – פשוט וברור.

Navin – ניווט בתוך מבנים

יזמים: שי רונן, ליאור רונן וגידי ברק.

navinהשימוש בשם המותג של Waze הפך רווח מאז האקזיט המרשים של הסטארטאפ הישראלי ורבים מאמצים אותו במטרה לרכב על הבאזז. חלק מהם עושים זאת במטרה לפשט ולהסביר מהם עושים בפועל. Navin הוא שירות ניווט המיועד להתמצאות בתוך מבנים ומבוסס על חוכמת המונים, כן, בקונספט דומה לזה של וייז.

איפה זה חיוני? חשבו רגע על שדה תעופה גדול, על קניון או איצטדיון ועל לא מעט מבנים בקמפוסים של אוניברסיטאות בארץ ובעולם, הפוטנציאל הוא אדיר וכמעט כל אחד מאיתנו יגלה יום אחד את הצורך בניווט שכזה.

עם זאת, נייבין נכנסת לשוק צפוף וגדוש בפתרונות וצפויה לגלות אינספור מתחרים שהתבססו כבר ומציגים פתרונות מתקדמים. זה לא הולך להיות פשוט, אבל הצורך בהחלט קיים ושחקן מרכזי ומוביל עדיין לא באמת קיים שם.

Zikk – שליטה מרחוק על סמארטפונים

יזמים: אריאל גוטפלד ואופיר לסל.

zikkאם ההורים שלכם או חברים שאינם טכנולוגים במיוחד ביקשו מכם עזרה לביצוע פעולות בסמארטפון שלהם, אתם בוודאי גם זוכרים כמה מתסכל זה להסביר לאדם שאינו בעל הבנה טכנולוגית כיצד לבצע פעולות בסיסיות. הפלטפורמה של זיק מאפשרת למעשה לשלוט מרחוק (תוך הסכמה כמובן), על סמארטפונים שהעניקו לנו הרשאה לערוך בהם שינויים מרחוק.

מה אהבנו? צוות המייסדים העניק חשיבות יתרה לפרטיות והגישה לסמארטפון לא תהיה מלאה אלא חלקית על בסיס ההרשאה שנתיר, מעבר לכך, כל השינויים שיבוצעו יפורטו בדו"ח שישלח לבעל הסמארטפון בו בוצעו השינויים. המערכת כבר עובדת, האפליקציה זמינה להורדה ואנחנו גם נסקור אותה בקרוב כאן אצלנו.

גם כאן אגב מצטרף המיזם לשוק תוסס ועמוס במתחרים והאפליקציה תאלץ להפגין את הייחודיות שלה ולהציע חווית שימוש טובה מאלו הקיימים כבר בקרב אפליקציות זמינות אחרות.

<<< לאלבום התמונות מהאירוע


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527