
תוכנית היזמות של TheJunction (ג’אנקשן), שנפתחה לפני כ-5 שנים והייתה בין הראשונות שהופיעו בשוק הישראלי, הפכה ללא ספק לאחת מהתוכניות המוצלחות שבהן. לאחרונה שינתה התוכנית את המודל שלה ועברה ממודל פעילות ללא סינון, ללא השקעה ובלי אקוויטי לתוכנית ארוכה יותר, שכוללת מספר קטן של חברות שנבחר בקפידה, עם אופציה לקבלת השקעה בגובה 100 אלף דולר מקבוצת אנג’לים ישראלית תמורת אחוזים מהחברה. בין השותפים של Genesis בתוכנית ניתן למנות את LeumiTech, ENEL, ELRON ועוד.
יותר מ-200 חברות כבר הגישו מועמדות למחזור הבא
מור ברק, מנכ”לית TheJunction, מסרה לנו: “אנחנו נרגשים לראות את ההתקדמות המדהימה שעשו כל 5 החברות שהציגו באירוע. בחצי השנה האחרונה הסטארטאפים בנו מוצר ייחודי וחדשני בשווקים השונים בהם הם פועלים, עבדו באינטנסיביות עם מנטורים מהשורה הראשונה והגיעו למערכות, שכבר מותקנות אצל לקוחות משלמים ומרוצים”. ברק הוסיפה שהם כבר נמצאים בעיצומם של המיונים לתוכנית הבאה, ה-16 במספר, שצפויה להיפתח בנובמבר. “אנחנו מחפשים חברות פורצות דרך, שעובדות על פיתוח מוצר טכנולוגי עמוק ופועלות בזירת ה B2B: החל מטכנולוגיות תלת מימד, סייבר, אנרגיה, דרך רכבים חכמים, רחפנים, ביג דאטה, אנליטיקה, IoT, אינטלגנציה מלאכותית וכלה במכונות לומדות”. לדברי ברק, יותר מ-200 חברות כבר הגישו מועמדות למחזור הבא.
ג’וני סאקס, שותף מנהל בקרן Genesis Partners, מסר: “גאווה גדולה לראות את החברות מציגות בדמו דיי. חמש חברות, שבמשך חצי שנה בג’נקשן התקדמו מאוד, ובהחלט ניתן לראות שלא רק שיש להם מוצרים טובים וצוותים חזקים, הם גם צברו ניסיון רב בעבודה עם שותפים אסטרטגיים ובהתמודדות עם אתגרי שוק. אני בטוח שהם בדרך הנכונה להצלחה.”
הנה 5 הסטארטאפים שהציגו אמש (ג’) במסגרת הדמו-דיי של המחזור ה-15.
1. DiskonCloud – תוספת איחסון לכל אחד
אחת הבעיות המציקות ביותר בסמארטפונים ומקבוקים היא נפח האיחסון המצומצם. נכון, אפשר לרכוש מקבוק או אייפון עם יותר נפח איחסון, אבל לרוב מדובר בהוצאה גדולה יותר משמעותית. DiskonCloud (דיסק-און-קלאוד) פיתחה שירות איחסון מבוסס ענן שמרגיש ומתנהג כאילו מדובר באיחסון מקומי. בשיחה עם גיקטיים הסביר אבירם לוי, מנכ”ל החברה, כי בזכות ה-Caching והאלגוריתמים הייעודיים שפיתחה החברה, המשתמש נהנה ממהירות ומחוויית שימוש ממש כאילו מדובר בכרטיס MicroSD שמותקן אצלו במכשיר. אמנם, הקהל העיקרי שיעשה שימוש בשירות הוא כל משתמשי הסמארטפונים והלפטופים, אבל החברה פונה ליצרניות הסמארטפונים ולספקיות הסלולר, כדי שאלו יציעו את תוספת נפח האיחסון הזה ללקוחותיהן.
2. GlobeKeeper – ה’סלאק’ של כוחות הבטחון
מכירים את זה שבסדרות הטלוויזיה ובסרטים השוטרים נעזרים במחשבים מתקדמים עם ממשקים מגניבים וחיישנים משוכללים שמתממשקים עם רחפנים? אז תשכחו מזה. האמת המרה היא שעבור רוב כוחות הביטחון בעולם, מדובר בפנטזיה והם נאלצים להמשיך להסתמך על מכשיר קשר ומסוף פרימיטיבי במקרה הטוב. GlobeKeeper (גלובקיפר) היא פלטפורמת תקשורת לשימוש כוחות הביטחון שיכולה להעביר בזמן אמת ובאופן מוצפן ומאובטח כמובן, וידאו וקול בזמן אמת, מיקומים ותמונות מהאירוע – בזמן ההתרחשות. לאחר מכן, השירות מציג מעין ציר זמן שמציג את כל הדיווחים וההתרחשויות בסדר כרונולוגי – מה שמאפשר לבצע תחקירים יעילים ומהירים לאחר-האירוע.
3. Fenror7 – זיהוי תנועה רוחבית של תוקפים והאקרים
אחת הסכנות הגדולות ביותר על ארגונים הן התקפות APT, כלומר התקפות ממושכות וממוקדות, שעלולות להסב לתשתיות הארגון ולמאגרי המידע שלו נזק עצום. אחד המאפיינים העיקריים שלהן הוא זמן גילוי ארוך של 300 ימים. Fenror7 (פנרור7) פיתחה מנוע ייחודי לזיהוי תנועה רוחבית של תוקפים והאקרים בארגון דרך Lateral movement detection, מה שמציע זמן גילוי וזיהוי שקצר ב-90 אחוזים ועומד על 24 שעות בלבד.
4. Hexa – להפוך תמונה לאובייקט תלת מימדי
הטכנולוגיה שפיתחה Hexa (הקסה, לשעבר Fitix) מאפשרת הפיכת פיקסלים לווקסלים – כלומר, לקחת תמונות דו-מימדיות רגילות ולהפוך אותן לקובץ תלת-מימדי. הטכנולוגיה מתאימה במיוחד לאתרי סחר אלקטרוניים, שיוכלו לייצר הדמיות תלת-מימדיות של בגדים מ-2 תמונות סטילס רגילות; הדפסות תלת-מימד; יצירת אובייקטים למציאות מדומה ועוד.
5. Alcide – אבטחה ושקיפות לדאטה-סנטרים
הטכנולוגיה שפיתחה Alcide (אלסיד) מאפשרת למנהלי האבטחה והטכנולוגיה לקבל תמונה מלאה של כל הדאטה-סנטרים, שירותי הענן והאפליקציות הארגוניות (כולל קונטיינרים Dockers וטכנולוגיות וירטואליזציה), שבהם עושה שימוש הארגון, וכמובן להגן עליהם בפשטות ובנוחות – ללא שום קשר לפלטפורמה שבה הם משתמשים. החברה הוקמה השנה על ידי רני נחמיאס, שמשמש כמנכ”ל החברה וגדי נאור, מנהל הטכנולוגיות הראשי שלה.