Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

גם לאילת יש האב לסטארטאפים והוא אפילו חינמי, ביקרנו בו

$
0
0
Eilat Coral Rief getty images

Eilat Coral Rief getty images

אווירה קצת שונה ליזמים. קרדיט צלם\תמונה: Or Hiltch, Getty Images Israel

סביר להניח שהאסוציאציה שעולה לכם לראש כשאתם שומעים את המילה ׳אילת׳ היא כל מה שקשור לחופש, מלונות מפנקים, ים, בריכה וכו׳, אבל האם ידעתם שבחצי שנה האחרונה פועל בעיר מתחם עבודה משותף לסטארטאפים?

בראש ובראשונה תכליתו של ׳האב אילת׳ היא ״לפתח תרבות ותשתית לעידוד יזמות היי-טק וסטארטאפים בעיר אילת ובסביבתה״. במילים קצת פחות שיווקיות, האב אילת הוא מתחם עבודה, אקסלרטור ומרכז לפיתוח עסקי הכולל מנטורים המלווים את הסטארטאפים ואף מציע השקעה כספית. קפצנו לביקור קצר בהאב כדי לשמוע קצת יותר על המיזם ולראות האם ׳מהדרום יבוא האקזיט הבא׳.

׳להחזיר את תושבי העיר הביתה׳

האב אילת מעוניין להרחיב את מקורות הפרנסה בעיר, שכיום מוגבלים בעיקר לתחום התיירות. המקום נוסד כיוזמה של עיריית אילת, החברה הכלכלית וחברת Champion Capital, במטרה להזרים לעיר יזמים שעזבו אותה לטובת המרכז, או צעירים שעדיין מתגוררים בעיר ומתלבטים לגבי הצעד הבא שלהם, למרות שגם יזמים תל אביבים או צפוניים יתקבלו בברכה.

לטענת אור חביב, מנהל ההאב, יש משהו בריחוק של אילת מהמרכז שמאפשר לסטארטאפיסטים להתמקד אך ורק במיזם שלהם, בלי גירויים מהצד. כמובן שניתן לשלב בין לבין את חופי הים והמסעדות שהעיר מציעה, אבל עדיין – לא מדובר באותה האווירה שקיימת בתל אביב לצורך העניין.

מקור: האב אילת

מקור: האב אילת

המקום עצמו לא גדול, אך הוא מעוצב לפי סטנדרטים מקובלים בעולם ההיי-טק של מתחם עבודה טיפוסי שכולל בערך 20 עמדות עבודה, מטבחון וחדר ישיבות. לצד מתחם העבודה ׳הסטטי׳, מציע ההאב ליווי בתחום היזמות העסקית והטכנולוגית לצד הרצאות וסדנאות משמות מובילים בתחום. את המתחם היזמים פוקדים על בסיס יומי, ולפעמים גם מגיעות לבקר משלחות מרחבי העולם כדי ללמוד מה בדיוק עושים שם. בגלל שסטארטאפיסטים רבים עובדים במהלך היום בעבודות אחרות, ההאב פתוח גם בשעות הערב כדי לאפשר להם לבוא ולעבוד על הסטארטאפ בשעות הפנויות שלהם.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בשלב הראשוני – פתוח בפני כולם

האב אילת מספק 3 רמות ערך לסטארטאפיסטים: בשלב הראשון כל מי שרוצה להיכנס יכול להגיע, להיפגש עם יזמים, להשתתף במיטאפים ולעבוד על מיזם חדש. החלק הזה ניתן ללא עלות וללא חוזה ליזמים כחלק מהיותו של ההאב עירוני.

בשלב השני, מיזמים שמתחילים את תהליך האינקובציה עוברים מספר פגישות ומי מהם שמחליט להמשיך את התוכנית, חותם על הסכם התקשרות ראשוני.

בשלב השלישי מיזמים שסיימו את תהליך האינקובציה כולל הפיילוט ועומדים בתנאים שהוצבו להם, עוברים לשלב הפיתוח העסקי-שיווקי ובחינת השקעה.

במשך שלושה חודשים ההשתתפות היא חינמית ולאחר מכן גובה התוכנית תשלום סמלי ללא הקצאת אחוזים מהבעלות על המיזם. ״עם זאת היזם יחתום על מסמך שבו יתחייב במידה והפרויקט מצליח להעביר 3% לטובת קרן שתתמוך במיזמים נוספים באילת״, נכתב באתר התוכנית.

נוף קצר אחר. צילום: גיקטיים

נוף קצר אחר. צילום: גיקטיים

כאשר ביקרנו בהאב, חביב הדגיש לא פעם כי כל יזם, בכל גיל ועם כל רעיון יכול להצטרף (הוא אפילו סיפר על מקרה בו ילדה בת 10 הגיעה עם רעיונות מעניינים).

האם באמת כל יזם בכל גיל ועם כל רעיון יכול להצטרף אליכם? 

״כן. אני גאה לומר שאני שמח לקבל כל יזם עם כל רעיון ובכל גיל. כל צוות האב אילת מנוסה מאוד בעולם הסטארטאפים וניסיוננו הראה לנו שאין מכנה משותף לחברות המוצלחות ביותר בשוק המבוסס על דברים כמו גיל, מין, או תעשייה מסויימת. לעומת זאת יש מכנה משותף לכל החברות המובילות בשוק המתבסס על ערכים ומודל האישיות של היזמים ושל הצוות המקורי. לכן בנינו מודל עבודה מיוחד שמטרתו, זיהוי מודל האישיות האופטימלי של היזמים ובכך אנו ממוקדים״.

IMG_0724

צילום: גיקטיים

אז אין שום סינון כרגע?

״יש סינון, והוא ממוקד על האנשים שאנו עובדים איתם. תהליך הסינון סובב סביב ערכים כגון: התמדה, יסודיות, עבודת צוות, דבקות במטרה ועוד שורה של ערכים שחיבורם מסוגל לנבא הצלחה בצורה הרבה יותר יעילה (אף פעם אין 100%) מאשר מיקוד בתעשיה, בגיל היזם או בטכנולוגיה. אין זה אומר שאנו מנותקים מהטרנדים ומהמיקודים הטכנולוגיים בתעשייה, אנו עובדים עם המוחות ועם החברות המובילות בשוק ויודעים לחבר את החברות שצומחות בהאב אילת לשווקים אמיתים ולמלא צרכים אמיתים של התעשייה״

ואתם לא מפחדים שזה עשוי לפגום בפוטנציאל והתדמית של ההאב?

״שאלה מצויינת, אני שמח להזכיר שכמה מהחברות המובילות והרווחיות ביותר בעולם התחילו במוחם של בני נוער ובעזרת צוות מנוסה ומקצועי מימשו את החלום שלהם והפכו למה שהם היום, כולל פייסבוק. אומרים שאם אתה רוצה לבנות ספינה טובה אל תיקח מהנדסים שמשלמים להם, אלא תתמקד בלאסוף צוות של מומחים שאוהבים את הים וחולמים על ספינות. עד היום אני רואה שגישה זו מושכת אלינו את מיטב המוחות, מיטב השותפים ומיטב גופי ההשקעה בעולם ולדעתי רק תתרום לפוטנציאל ולתדמית החיובית והייחודית של האב אילת״.

אור חביב, מנהל ההאב

אור חביב, מנהל ההאב

כיום פועלים בהאב כ-30 סטארטאפים בהם UppSale; המפתחת טכנולוגיה להגברת המכירות במסעדות, מלונות, חברות תעופה ועוד דרך ממשקים אינטראקטיביים חכמים ותפריטים דיגיטליים; Tipay, סטארטאפ שרוצה לפשט את תהליך מתן הטיפ גם ללקוח וגם לנותן השירות; Accessible שמפתח אפליקצית נגישות לעיר חכמה באמצעות פלטפורמה למידע על נגישות המחברת עסקים, נותני שירות ואירועים ללקוחות עם צורך בנגישות ו-Ubidme שרוצה לשנות את כיוון המסחר בין הלקוח והספק, על ידי כך שהוא מאפשר ללקוח לקבוע מחיר עבור שירות מסוים וספקים יתחרו ביניהם על הלקוח.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

לאורך כל השיחה עם חביב, הוא המשיך והדגיש כי הם לא ממהרים. ״אנחנו לא מחפשים הכרה ושם גדול בצורה שטחית ומהירה. אנחנו בונים ערך ארוך טווח, אמיתי ועמוק וכך גם החברות שאנו בונים והאנשים שאנו עובדים אתם. ישנם אקסלרטורים וחממות שמחפשים טכנולוגיות וכותרות, האב אילת מחפש אנשים טובים ויזמים נותני השראה וסביבם ואיתם אנו בונים חברות״.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527