
לפני כחודשיים נבחרו שלושה סטארטאפים ישראליים לייצג את ישראל בתחרות החדשנות הבינלאומית בסין ולהתחרות מול סטארטאפים מארה׳׳ב, אירופה וסין: NiniSpeech – המציעה פתרונות דיגיטליים לתחום הפרעות התקשורת, Boomerang – המפתחת מערכת גנטית לטיפול בסרטן ו-Aerial Guard, המפתחת מערכת ניווט אוטונומית לכלים בלתי מאוישים. אמש (ד׳), בגמר שנערך שנערך בבייג’ינג, התמודדו 21 הסטארטאפים שהגיעו לגמר על פרסים בסך 1.5 מיליון דולר במזומן ו- RoadShow מול ענקיות הטכנולוגיה הסיניות.
סה״כ התמודדו מול 3000 סטארטאפים
בסופו של דבר גברה NiNiSpeech הישראלית על שאר הסטארטאפים וגרפה את המקום הראשון בתחרות. החברה פיתחה טכנולוגיה שמיועדת לסייע לאנשים הסובלים מגמגום. בתחום הפרעות התקשורת מושקעים אמנם מדי שנה כ-30 מיליארד דולר בטיפולים, אך יחד עם זאת, תחום קלינאות התקשורת נותר מסורתי ולא מאוד מתקדם טכנולוגית, והתוצאות הטיפוליות עגומות – כ-84% הישנות בטיפולי גמגום. החברה הישראלית מציעה פתרונות דיגיטליים שמטרתם היא לשפר את חווית המטפל והמטופל ולהיטיב את התוצאה הטיפולית תוך כדי שמירה על עלויות נמוכות. המערכת שפותחה (אפליקציה) מסייעת לאנשים מגמגמים להשיג את יעדי הדיבור. המערכת מאיצה את הטמעת הדיבור במוח, מעודדת תקשורת, מחדדת את עקומת הלמידה, ומגדילה את שיעור ההצלחה. בצורה זו קלינאי תקשורת יכולים להיחשף לביצועי המטופלים שלהם מחוץ לקליניקה, וממדידה אובייקטיבית וכמותית של התקדמותם.
זוהי השנה השניה ברציפות שסטארטאפ ישראלי זוכה במקום הראשון, לאחר שבשנה שעברה הייתה זו DiaCardio הישראלית, המפתחת תוכנה המשנה את הדרך בה בדיקת האקו לב מפוענחת.
גם AerialGuard הישראלית הצליחה לא רע
ברכות מגיעות גם ל-AerialGuard הישראלית אשר זכתה במקום השני. חברת התוכנה מפתחת מערכת ניווט אוטונומית לכלים בלתי מאוישים. החברה מתמקדת בשוק האזרחי של כלים אוויריים בלתי מאוישים ומספקת ליצרני רחפנים יכולות אוטונומיות כגון ניווט חכם, חישה והימנעות ממכשולים אשר מאפשרים לכלי האווירי לנווט בסביבה מציאותית, רוויית מכשולים תוך כדי ביצוע המשימה האוטונומית אשר אליה הוא יועד.
הפרס בסך מיליון דולר יחולק בין 5 הסטארטאפים המובילים (Top 5) ויזכה כל אחד מהם ב-200,000 דולר במזומן. פרס בגובה חצי מליון דולר יחולק בין הסטארטאפים שהגיעו למקומות 6-10, ויזכה כל אחד מהם ב- 100,000 דולר במזומן. בנוסף לזכייה בפרס הכספי יזכו הסטארטאפים ליהנות מאפשרות להשקעה מקרן מיוחדת בסך 25 מליון דולר שהוקמה ע”י Shengjing Group לרגל התחרות. בימים הקרובים צפויים הפיינליסטים לקיים רוד-שואו וסדרת פגישות עם משקיעים סינים וענקיות הטכנולוגיה הסיניות.
את התחרות בישראל, מובילה קרן ההון סיכון JVP בשיתוף גופים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית, אשר ליוו את התהליך ואת בחירת הפיינליסטים בהם: EMC, מיקרוספט, פועלים טק, EY ישראל, הרצוג פוקס נאמן, ונאוטילוס (AOL). התחרות הושקה בישראל בחודש מרץ השנה, ומתוך 140 סטארטאפים המייצגים חתך מגוון של ההייטק הישראלי, העפילו לגמר הישראלי 8 סטרטאפים, מתוכם נבחרו 3 פיינליסטים לתחרות בסין.