
לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.
אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג’לים ואפילו מהמדינה.
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
Nyxoah מגייסת 9 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי-בלגי Nyxoah (ניקסואה) השלים גיוס בגובה 9 מיליון דולר, מתוך סבב מתוכנן של כ-25 מיליון דולר. המוצר שמפתחת Nyxoah הוא למעשה שתל זעיר שגורם לגירוי במערכת העצבית של המטופל, כך ששרירי הלשון מתכווצים ומונעים ממנה לחסום את דרכי האוויר. במהלך הפיתוח רשמה החברה יותר מ-11 פטנטים בארצות הברית. כעת, השלימה החברה למעשה את שלבי הפיתוח והיא מעוניינת לעבור לשלב הניסויים הקליניים באירופה, כדי לקבל את האישור של ה-EMA, רשות התרופות האירופאית, המקבילה ל-FDA בארצות הברית.
Twistlock הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר
Twistlock (טוויסטלוק) אשר מפתחת פתרון ארגוני לאבטחת מידע עבור קונטיינרים וירטואליים, גייסה 10 מיליון דולר בסבב גיוס A. את סבב הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Ten Eleven Ventures ביחד עם Rally Ventures, המשקיעה הקיימת YL Ventures ומשקיע אסטרטגי נוסף. סבב הגיוס האחרון מתווסף לגיוס של 2.5 מיליון דולר שהשלימה החברה לפני כשנה מ- YL Ventures.
החברה הישראלית מציגה פתרון, שלטענתה הוא הראשון שמצליח לזהות מה קורה באמת בתוך קונטיינר או בתוך אשכול (cluster) קונטיינרים, ומצביע בצורה מדויקת על מי ניגש לאילו תהליכים, ולאילו שרתים וירטואליים. הפתרון מאפשר בדיקה מתוחכמת של קונטיינרים סטטיים, וכן קונטיינרים בזמן ריצה, ומאפשר לארגונים לאמץ טכנולוגיות קונטיינר כמו Docker.
drupe הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר
drupe mobile, החברה שעומדת מאחורי האפליקציה שתכליתה להפוך את האינטראקציה שלנו עם אנשי הקשר להרבה יותר פשוטה ואינטואיטיבית, הודיעה על השלמת סבב גיוס של כ-3 מיליון דולרים בהובלת קבוצת כנען ו- Sweet Capital, אשר נוסדה על ידי מייסדי Candy Crush.
אפליקצית drupe החינמית שהושקה בשנת 2015 שמה במרכז העניינים את הצורך שלנו בתקשורת עם אנשים, ודוחקת מעט הצידה את שאר היישומים. האפליקציה מבוססת בעצם על שכבה נוספת המתווספת בצידי הנייד בצורת טור המורכב מארבע נקודות, המאפשרת ניהול אינטראקציה בצורה אינטואיטיבית למדי עם כל אנשי הקשר שלך. משתמשים יכולים לתקשר עם כלל אנשי הקשר שלהם באמצעות תנועת Swipe אחת פשוטה, המלווה בפעולת Drag and Drop, של איש הקשר הרצוי לאפליקציה הרלוונטית.
חברת הפינטק הישראלית Sling נרכשת על ידי Avante הברזילאית
חברת Sling (סלינג) הישראלית, המאפשרת לעסקים זעירים ליהנות ממגוון יכולות פיננסיות דרך הסמארטפון, נרכשת על ידי Avante הברזילאית. סכום הרכישה לא נמסר, אך לפי הערכות הוא עומד על 10 מיליון דולר. החברה מאפשרת לעסקים זעירים בהם רוכלים, מטפלים, בעלי דוכנים, יצרנים ביתיים ועצמאיים למיניהם, לפתוח סדרה של שירותים פיננסיים מתקדמים היישר מהסמארטפון שלהם, זאת ללא צורך בחוזים, חומרה או עלות מקדימה. עד כה פעלה סלינג בארץ בלבד וכיום היא משרתת אלפי עסקים זעירים. הצפי הוא לפרוס את שירותיה בברזיל בקרב 10,000 סוחרים נוספים עד סוף 2017.
Sling בעצם נותנת מענה לשני הצדדים של העסקה; מצד אחד, בעל העסק לא צריך להצטייד במסוף, קופה או חומרה מסוימת על מנת לקבל תשלום, ואילו הלקוח ששכח את ארנקו בבית, יוכל לרכוש ארטיק במהלך בילוי בים באמצעות הסמארפון. כמו כן, הלקוחות יוכלו לבחור האם לשלם באמצעות כרטיס האשראי או באמצעות חשבון הפייפאל שלהם, בעוד שהסוחרים יקבלו את רווחיהם מידי שבוע ישירות לחשבון הבנק שלהם או לחשבון הפייפאל, איך שיעדיפו.
CoolaData הישראלית מגייסת 5.6 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית CoolaData, שמפתחת טכנולוגיה שמעבדת ומספקת בזמן אמת תובנות למשתמשים, הודיעה על גיוס 5.6 מיליון דולר, כשבין המשקיעים גם ענקית הענן וה-BI האמריקאית SalesForce.
הטכנולוגיה שפיתחה CoolaData מאפשרת לארגונים שונים לקבל מידע מקיף ותובנות על דפוסי ההתנהגות של הלקוחות והמשתמשים שלהם בערוצי התוכן השונים. כדי להשיג את התובנות הללו, מנטרת הפלטפורמה מאות מיליוני פעולות שונות בזמן אמת שנאספות משירותי ומשרתי החברה; לאחר מכן, הפלטפורמה מנתחת אותן, כדי לקבל מידע על דפוסי התנהגות של המשתמשים; לבסוף מייצרת המערכת של CoolaData מאגר חדש עם כל המידע נגיש וברור, שניתן להצגה בזמן אמת. כך יכולים הארגונים ליהנות מתובנות מדוייקות על בסיס ביג-דאטה ולשנות ולשפר את המערכות שלהם במקביל. הנתונים של החברה זמינים גם דרך API, כך שהלקוחות אינם מוגבלים לשימוש בפלטפורמה של החברה ויכולים להשתמש בהם בשירותים ובתוכנות הרגילים שלהם או לפתח אפליקציות שמתבססות על המידע הזה.
eBay רוכשת את הסטארטאפ הישראלי SalesPredict
חברת eBay הודיעה על רכישת SalesPredict הישראלית המאתרת תבניות ודפוסים לפיהם ניתן לחזות אירועים, התנהגות צרכנית, העדפות קנייה ושיפור שיעורי המרה בתהליכי קנייה. סכום הרכישה לא פורסם אך מוערך בין 20 ל-30 מיליון דולרים.
SalesPredict, שנחשפה על הבמה בכנס Geektime Conference 2015, הוקמה על-ידי רדינסקי וזכאי-אור ב-2012, פיתחה אפליקציית B2B הנמצאת ב-App Exchange (חנות האפליקציות של Salesforce) ומאפשרת ללקוח לזכות בתובנות על העסקאות הפוטנציאליות הנמצאות במערכת, על ידי תיעדוף חכם של העסקאות אשר הסתברות הביצוע שלהן גבוהה יותר, זאת תוך שימוש בהתקנה פשוטה הלוקחת פחות מ-15 דקות ואינה דורשת התאמה נוספת. המערכת שפיתחה החברה נמצאת כבר עכשיו בשלב הבטא בקרב לקוחות פרטיים בארצות הברית.
גוגל רוכשת את Kifi הישראלית
קיפי (Kifi), הסטארטאפ שייסדו הישראלים ישי סמית ודן בלומנפלד הוא כלי ניהול ידע המיועד בעיקר עבור צוותים קטנים, המאפשר למשתמשים לשמור, לשתף ולהתכתב לגבי תכנים מעניינים ורלוונטים שהם מצאו ברשת. נניח שאתם מחפשים אחר ״משהו״, והתוצאות הראשונות הן בדיוק מה שחיפשתם, ואם זה לא מספיק טוב עבורכם – מתחת לאלו יופיעו גם תוצאות המומלצות על ידי חבריכם. באמצעות תוסף Kifi ניתן לשמור כל תוכן שנמצא באינטרנט, בין אם מדובר במאמר העוסק במחקר רפואי, סרטון עם לקט של ׳פיילים׳ מוצלחים במיוחד, מתכון וכו׳, ולחזור אליו בשלב מאוחר יותר באמצעות מנוע חיפוש.
בפוסט שפורסם בבלוג הרשמי של החברה, נודע כי Kifi נרכשה על ידי גוגל, במטרה להצטרף לצוות של Spaces וליצור יחד פתרונות לשיתוף תכנים בין קבוצות. סכום הרכישה לא פורסם, אבל מה שכן ידוע הוא שהשירות עצמו והדאטה לא יהפכו לחלק מגוגל ומשתמשים יוכלו להמשיך ולהשתמש בשירות בשבועות הקרובים, אך לאחר מכן הם יידרשו לחפש אחר אלטרנטיבות אחרות ולייצא את התכנים ששמרו לאורך הזמן. כמו כן, לא ניתן להירשם יותר לשירות.
Indegy הישראלית מגייסת 12 מיליון דולר
Indegy, חברת הסייבר הישראלית, הודיעה על גיוס של 12 מיליון דולרים. סבב הגיוס הובל ע”י קרן ורטקס ישראל, ובהשתתפות קרן אספקט האמריקאית שנכנסו כמשקיעים חדשים לצד שלמה קרמר וקרן מאגמה אשר הרחיבו את השקעתם הקודמת בחברה. בצירוף הגיוס הקודם, מגיעה החברה לגיוס כולל של 18 מיליון דולרים.
הפלטפורמה של Indegy מנטרת בזמן אמת את הפעילות ברשתות בקרה תעשיתיות (ICS/SCADA) ומאתרת נסיונות פריצה וחבלה עוד לפני שנגרם נזק תיפעולי למערכת. ההתראות של המערכת נותנות מידע מלא ומדוייק לגבי מקור הפעילות, מהותה, והשפעתה, ולכן מאפשרות תגובה יעילה ומהירה לאיומים עוד לפני שניתן לראות עדויות פיזיות כמו שינויי טמפרטורה, לחץ ועוד. בנוסף לאבטחה, הפלטפורמה מספקת גם יכולות ניהול ובקרה שוטפת של פעילות המערכת בשגרה ולא רק בחירום וכך מהווה יותר מעוד “פוליסת ביטוח” לארגון.
Redkix הישראלית מגייסת 17 מיליון דולר
רדקיקס (RedKix) הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 17 מיליון דולר ביחד עם השקה רשמית של גרסת הבטא של המוצר שפיתחה. בסבב הגיוס המכובד השתתפו Salesforce Ventures, Wicklow Capital, SG VC ביחד עם המשקיעים הפרטיים אורן זאב, אורי ששון, אמנון לנדן, אורן דוברונסקי, ומשקיעים נוספים שהעדיפו לשמור על אנונימיות.
פלטפורמת RedKix רוצה לקדם את עולם האימייל הקיים ולהתאימו למאה ה-21; מדובר בפלטפורמה שיושבת על גבי שרתי אימייל קיימים כגון – Microsoft Exchange, אופיס 365 או גוגל ומוסיפה לאלו עוד שכבה שמשדרגת אותם. בעצם כמו ש-iMessage ושירות ה-BBM העתיק של בלאקברי ששידרגו בעבר את פורמט ההודעות ופתחו אותו בפני פיצ׳רים חדשים (שהיום נראים לנו טריוויאלים בגלל וואטסאפ למשל), כך רוצה לעשות RedKix לתיבת המייל שלנו.
Aspect Imaging מגייסת 20 מיליון דולר
חברת המד-טק הישראלית Aspect Imaging הכריזה החודש על גיוס של 20 מיליון דולר מסטיוארט רזניק מ-Wonderful Company ומשקיעים פרטיים נוספים. כמו כן, הודיעה החברה על הרחבת פעילותה בתחום הדימות על ידי ייצור מכונות MRI פשוטות לשימוש וקטנות באופן משמעותי מאלו הקיימות כיום בשוק, כדי שניתן יהיה למקמן כמעט בכל חלל בחדר.
Aspect Imaging כבר פיתחה והשיקה משפחה של 8 מוצרים שונים בתחומי הרפואה, תעשיות מתקדמות, ומחקרים פרה-קליניים. המכונות ניתנות להתקנה בקלות וללא צורך בחדרים ייחודיים, דורשות רק מספר הדרכות ספורות להתמקצעות וזקוקות לתחזוק מועט.
החברה הישראלית פיתחה מכונות דימות קטנות שיכולות להכנס לכל חדר. כמו כן, תכליתה של Aspect Imaging היא למזער את החשש מהפעלת מכונות MRI ובכך לאפשר לרופאים, ביולוגים וטכנאים לעבוד איתן ולקבל את תוצאות הבדיקות באופן מהיר יותר
MyndLift מגייסת 800,000
החודש נודע כי MyndLift גייסה 800,000 דולר מ-Tawkin Labs, Zaitun Venures, המדען הראשי ואנג׳לים אמריקאים וישראלים כדי לטפל בהפרעות קשב. החברה מפתחת פתרון לשיפור יכולות הריכוז דרך שימוש בטכנולוגיה לבישה וסמארטפון.
שני המייסדים מצאו שיטה להנגיש את שיטת הטיפול דרך שימוש בקשת לבישה (במקום אלקטרודות) ביחד עם אפלקציית מובייל אשר מתרגמת גלי מוח למשחקים ממשיים. ״המשתמשים שולטים במשחק בלי לגעת במסך כמובן ובאותו זמן מאמנים את יכולת הקשב. הטרנספורמציה הזאת מנגישה את כל הפעולה והופכת אותה למשתלמת פי 10.
אקזיט כחול-לבן: Arilou Technologies נרכשת על ידי NNG, מפתחת iGO
חברת NNG, מפתחת תוכנת הניווט iGO הודיעה על רכישת השליטה בחברת Arilou Technologies (ארילו טכנולוגיות) המתמחה בהגנת סייבר לרכבים. העסקה מבוססת על רכישת מניות מבעלי מניות קיימים והזרמת הון לחברה. פעילותה של Arilou תימשך כסדרה בהובלת ההנהלה הקיימת; גיל ליטיצ׳בר וזיו לוי, צמד המייסדים.
החברה הנרכשת מפתחת מערכות המספקות הגנה מפני התקפות סייבר על מערכות הרכב הממוחשבות. המערכות הללו מיועדות למניעת השתלטות מרחוק על המערכות הממוחשבות של הרכב (למשל מערכות המולטימדיה והנעילה), המאפשרת ל”פורץ” לפתוח את נעילת הרכב, לכבות את המנוע ואף לנתק את הבלמים.
PamBio מגייסת 7 מיליון דולר
הסטארטאפ הביוטכנולוגי PamBio (פאם-ביו) הודיע על השלמת סבב גיוס בהיקף של 7 מיליון דולר ממשקיע פרטי. עד היום הושקעו בחברה שהוקמה ב-2014 קרוב ל-800 אלף דולר על ידי קרן הון הסיכון והחממה בנצרת NGT3 והמדען הראשי.
PamBio מפתחת תרופה המיועדת לטיפול בשבץ מוחי מדמם (Hemorrhagic Stroke); התרופה הינה בעלת פעולה כפולה, שכן היא נועדה למנוע דימום ולהגן מפני נזק מוחי שעשוי להיגרם כתוצאה ממנו. אותו משקיע שהעדיף לשמור על אנונימיות יתמוך בתהליך פיתוח התרופה ויממן את המשך פיתוחה עד להשלמת הניסוי הראשוני בבני האדם, הצפוי להתבצע במהלך שנת 2019.
חברת הסייבר GuardiCore מגייסת 20 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי GuardiCore (גרדיקור), שמפתח פתרונות אבטחה פנימיים למרכזי מחשוב, הודיע על גיוס 20 מיליון דולר בסבב גיוס שני. סבב זה נערך בהובלת המשקיעים הקיימים של החברה – Battery Ventures ו-83North, ביחד עם גוף ההשקעות של סיסקו. GuardiCore מספקת פתרונות בתחום אבטחת מרכזי המחשוב באמצעות זיהוי מדויק ויעיל יותר של מתקפות סייבר ומניעתם בזמן אמת.
הפלטפורמה של החברה, הכוללת יכולת התבוננות וויזואליזציה של שכבת האפליקציה ויכולת איתור ותגובה, תומכת למעשה בכל סביבה של מרכז מחשוב, לרבות bare-metal servers, שרתים ווירטואליים, רשתות מוגדרות תוכנה (SDNs), קונטיינרים (containers) ותשתיות ענן פרטיות וציבוריות.
Vensica Medical מגייסת 500 אלף דולר
על פי ההערכות, מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים מתסמונת השלפוחית הרגיזה; מדובר בתסמונת שגורמת לסובלים ממנה, גברים ונשים כאחד, מתדירות גבוהה של מתן שתן, כולל התעוררויות רבות בלילה, קושי בהתאפקות ואפילו בריחת שתן. חברת הסטארטאפ הישראלית Vensica Medical (ונסיקה מדיקל) שפיתחה שיטה חדשה להילחם בתסמונת הזו, הודיעה החודש על השלמת גיוס של 500 אלף דולר ממשקיעים פרטיים.
המערכת שפיתחה Vensica Medical, המכונה VensiCare, מורכבת מקטטר ומתמרי אולטראסאונד המגדילים את חדירות רירית שלפוחית השתן, ומאפשרים ספיגה יעילה יותר ובריכוז גבוה של תרופות, בהליך אמבולטורי פשוט ומהיר, ללא הרדמה, מחטים או כאבים. ההליך אינו דורש הרדמה, אינו כרוך בכאבים ואינו גורם נזק לרקמת השלפוחית.
Jolt מגייס 2 מיליון דולר
בין אם מדובר בהרצאות TED ברומו של עולם ובין אם מדובר בהרצאה של מתכנת על כלים פרקטיים לעבודה הימיומית, מרצים שמשתפים את הידע שלהם, יכולים לקדם רבות ארגונים וחברות. Jolt, זירת מסחר מקוונת המאפשרת להזמין הרצאות וידאו בלייב ממומחים ברחבי העולם, הודיעה החודש
באמצעות Jolt (ג’ולט) ניתן להזמין הרצאות גם באופן נקודתי וגם באופן קבוע וכך בעצם לייצר תרבות ארגונית של למידה מתמשכת של התוכן הכי עדכני ורלוונטי לארגון. ״אנחנו עוזרים להפיץ ידע בדרך חדשה על ידי חיבור מומחים מהחברות החדשניות ביותר בעולם כמו פייסבוק, גוגל, אוטודסק ואחרות עם צוותים מקומיים ומרוחקים באופן אישי ובאמצעות שיחות וידאו״, מספר לגיקטיים רועי דויטש, אחד משלושת המייסדים.
Skycure מגייסת 16.5 מיליון דולר
Skycure (סקייקיור) הישראלית, המפתחת אפליקציה המהווה מערכת הגנה לסמארטפונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף 16.5 מיליון דולר בהובלת Foundation Capital. כמו כן השתתפו בסבב כל המשקיעים הקיימים בהם Shasta Ventures ופיטנגו. החברה מציעה פתרון אבטחה כולל למכשירים ניידים שנועד לספק הגנה מלאה לארגונים המשלבים שימוש באלו (גישת ה-BYOD – Bring you own Device). סבב הגיוס הנוכחי יסייע לחברה להרחיב את נוכחותה הגלובאלית ולהשקיע בפיתוח הפלטפורמה שלה.
Skycure נוסדה מתוך מטרה להגן על המכשירים הניידים של המשתמשים והמידע הנמצא בהם. הטכנולוגיה שפיתחה עושה שימוש בחוכמת ההמונים בכדי ליצור את התמונה השלמה ביותר של האינטרנט מנקודת המבט הניידת. Skycure עורכת מיליוני בדיקות אבטחה מדי חודש ומנטרת עשרות אלפי התקנים תאגידיים. הניתוח שעורכת החברה כולל בדיקת ההתנהגות הזדונית והלגיטימית של השירותים, האפליקציות והרשתות שעימן ההתקנים התקשרו, ומאפשר לה לחזות היכן יתרחשו המתקפות הבאות.
קפריזה הישראלית מגייסת 23 מיליון דולר
קפריזה (Capriza) הישראלית הוקמה במטרה לפתח פתרון מובייל לאפליקציות הפונות לשוק הארגוני. המוצר של החברה הוא פלטפורמת תוכנה כשירות (SaaS), המאפשר ללקוחות ארגוניים לבצע פעולות עסקיות מול מערכות תוכנה ארגוניות קיימות כגון סאפ, אורקל וסיילספורס, בצורה פשוטה ומאובטחת, ובאמצעות כל מכשיר נייד מסמארטפון, ועד טאבלט או לפטופ בעל מסך מגע.
החודש, הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר בהובלת המשקיע הקיים אנדריסן הורביץ. כמו כן השתתפו בסבב המשקיעים הקיימים – Charles River Ventures, Harmony Partners, Tenaya Capital והמשקיעים החדשים Entre Capital ו-Vintage Investment.
Pixie מגייסת 18.5 מיליון דולר
Pixie Technology (פיקסי טכנולוגי) הישראלית, פיתחה תגיות לאיתור חפצים שיראו לכם את המיקום שלהם במציאות רבודה על גבי הסמארטפון, עם טווח ודיוק די מרשימים. כדי להמשיך ולעשות זאת תוך כדי פיתוח יכולות חדשות, הודיעה החברה החודש על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 18.5 מיליון דולר. את המימון הנוכחי הובילה Spark Captial, שברזומה שלה ניתן למצוא השקעות בחברות כמו טוויטר, סלאק ומדיום. כמו כן השתתפו בסבב Cedar Fund, OurCrowd ומשקיעים פרטיים. ההון הנוכחי מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 24 מיליון דולר, ביחד עם 5.5 מליון דולר שגייסה בשנת 2013.
התגיות של Pixie נקראות ׳Points׳ והן משתמשות ב-Bluetooth LE, לצריכה נמוכה של אנרגיה. בניגוד למוצרים אחרים שרק מראים לכם את הקרבה למכשיר האובד, Pixie גם מאפשרת לכם להפעיל את המצלמה של הסמארטפון ולראות בעזרת מציאות רבודה את מיקומו המדוייק של המוצר האבוד. בנוסף, מדובר במעין אפליקצית ניווט ממש כמו Google Maps, שתכוון אתכם באופן מדויק ותתן לכם הוראות כיצד להגיע לפריט האבוד.
Coolan הישראלית נרכשת על ידי salesforce
מספר שבועות בלבד אחרי שרכשה ענקית התוכנה האמריקאית את Implisit הישראלית, הודיעה החודש salesforce על רכישת סטארטאפ ישראלי נוסף, הפעם Coolan (קולאן) הצעירה של אמיר מיכאל. פרטי העסקה אינם ידועים. בין משקיעי Coolan ניתן למצוא את North Bridge, Venture Partners, ו-Social Capital.
קולאן נוסדה ב-2015 במטרה להקל על חברות וארגונים לנטר ולנהל שרתים באמצעות קוד פתוח. היא מאפשרת לחברות לשתף נתונים שנאספים באופן שוטף מתשתיות של חברות וארגונים שמוכנים להצטרף אליה, ולמעשה מנטרת תקלות ובעיות, מנתחת אותם ויודעת לאתר פתרונות על בסיס המידע העצום שהיא אוספת ממגוון חברות שונות. המידע נאסף באופן אנונימי מהחברות ומועיל לבסוף לכולן
Redis Labs הישראלית מגייסת 14 מיליון דולר
חברת בסיס הנתונים הישראלית Redis Labs השלימה החודש סבב גיוס נוסף (C) בגובה 14 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה Bain Capital Ventures ביחד עם Carmel Venture המשקיעים הקיימים בהם Silicon Valley Bank וזוהר גילון. ההון שגוייס יסייע לחברה להרחיב את מאמצי המכירות והשיווק ולהגדיל את כמות הלקוחות שלה, שגם עכשיו די מכובדת; לצד ההודעה על הגיוס מדווח הסטארטאפ הישראלי על כך שבמהלך המחצית הראשונה של השנה הוא גייס 600 לקוחות ארגוניים חדשים, וכעת עומד על למעלה מ-6,200 ארגונים גדולים שמשתמשים במוצר שפיתח בינהם סמסונג, Verizon ו- Infosys.
Redis Labs מציעה שירות ׳Database-as-a-serivce׳. החברה הישראלית תומכת באפליקציות מודרניות ומאפשרת להן לרוץ באופן תקין. מפתחים ולקוחות רבים ׳שמים מבטחם׳ בפתרונותיה של Redis Labs, המאפשרים ביצוע ניתוח מידע בזמן אמת, העברות מהירות של נתונים בנפח גדול ועוד. החברה מספקת שירותי בסיס נתונים, ומאפשרת ללקוחות להשתמש במוצר לפי היקף השימוש לו נדרשות. בסיס הנתונים נועד בעיקרו למערכות שזקוקות לקבל מידע בזמן אמת וזמני תגובה מיידים. המוצרים המרכזיים שלה הם שירות בענן, ותוכנה ארגונית בשם RLEC.
DreaMed מגייסת 3.3 מיליון דולר
יותר מ-90 מיליון אנשים בעולם סובלים מסוכרת נעורים, מחלה שדורשת טיפול דינמי שמשתנה תכופות ומתבסס על מספר פרמטרים שונים. DreaMed Diabetes היא חברת סטארטאפ ישראלית שמפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של תוכנית הטיפול. החודש הודיעה החברה על גיוס של 3.3 מיליון דולר, בין היתר מהמיליארדר רומן אברמוביץ’.
הטכנולוגייה שפיתחה DreaMed Diabetes (דרימד דיאביטיס) נועדה לתמוך בקבלת החלטות המיועדת לקביעת תוכנית לטיפול מיטבי באינסולין המותאמת אישית לכל חולה, במטרה להגיע לרמת סוכר מאוזנת אצל אנשים עם סוכרת. המערכת משתמשת בלמידה מונחית-אירועים ובטכנולוגית לוגיקה עמומה כדי לעבד מגוון פרמטרים מותאמים אישית, כמו נתונים על קצב מתן האינסולין, רמת הסוכר בדם, מידע על הארוחות ועוד לכדי תוכנית טיפול מיטבית באינסולין.
Fireblade הישראלית נמכרה ל-StackPath האמריקאית
חברת הסייבר הישראלית Fireblade (פיירבלייד) נמכרה לחברת StackPath הצעירה תמורת סכום המוערך בין 10 ל-20 מיליון דולר במניות. Fireblade מפתחת טכנולוגיות לאבטחת אתרים כנגד מתקפות של האקרים ומתקפות DDoS, טכנולוגיה שמתבססת על זיהוי דפוסי התנהגות חשודים.
Fireblade הוקמה בשנת 2008 (תחת השם SiteBlackBox) על ידי ארז עזריה ושי רפפורט והספיקה מאז לגייס 5.1 מיליון דולר ממשקיעים דוגמת TheTime, SGVC, KEC Ventures, Blue Ant Investments ו-Lazarus Israel Opportunities Fund. בין הלקוחות של החברה ניתן למצוא את eBay, DCH, Cellar Tracker ו-יד2 הישראלית.
Prospera הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר
חברת הביג דאטה הישראלית Prospera Technologies (פרוספרה טכנולוגיות), המפתחת פתרונות ניטור ואופטימיזציה לתהליכי גידול חקלאיים באמצעות אלגוריתמי בינה מלאכותית וחיישנים, הודיעה החודש על גיוס של 7 מיליון דולר מ-Bessemer Venture Partners. לגיקטיים נמסר שסבב הגיוס הנוכחי ישמש את החברה למימון המשך פיתוח הטכנולוגיה והפתרונות עבור חקלאים ולהרחבת פעילותה ברחבי בעולם.
הטכנולוגיה של Prospera מאפשרת לאסוף נתונים מהשטח באופן רציף ובצורה אוטומטית באמצעות חיישנים שהיא פיתחה. אותם נתונים שנאספים מועלים לענן, שם הם עוברים ניתוח אוטומטי. המידע כולל תמונות, נתוני קרקע ומזג אוויר (Proximal Sensing) יחד עם תמונות לוויין של השדה (Remote Sensing). שילוב מידע זה ביחד עם אלגוריתמי למידת מכונה מאפשר זיהוי וניבוי בטרם עת של מחלות, מזיקים, מחסורים בהזנה ובהשקייה.
טאבולה רוכשת את ConvertMedia הישראלית
החודש הודיעה חברת המלצות התוכן הישראלית Taboola (טאבולה) על רכישה של ConvertMedia (קונוורטמדיה) שעוסקת בפיתוח כלי פרסום בוידאו. סכום הרכישה לא פורסם, אך על פי מספר מקורות, הוא מוערך ביותר מ-70 מיליון דולר.
בשיחה עם גיקטיים סיפר אדם סינגולדה, שותף-מייסד ומנכ”ל Taboola כי לאחר הטמעת הטכנולוגיה של ConvertMedia, תציע Taboola סרטוני וידאו בכלי המלצת התוכן שלה שממוקמים בדרך כלל בתחתית הכתבות. בנוסף, קטעי וידאו מומלצים ישולבו בסוף קטעי הוידאו שמעלים גופי התוכן, ממש כפי שכתבות מומלצות מופיעות לאחר הכתבה שלהם.
אנג’י מגייסת 3.5 מיליון דולר
Engie (אנג’י) סטארטאפ ישראלי צעיר מנסה לפתור את הבעיה ואת חוסר השקיפות בעזרת שילוב של זיהוי אוטומטי של תקלות ברכב וקבלת הצעות מחיר ממוסכים באיזור. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס של 3.5 מיליון דולר בהובלת קרן מימון ההמונים OurCrowd.
Engie מציעה למשתמשים רכיב ניטור (בתקן OBDII) שמקשר בין מחשב הרכב לסמארטפון ואפליקציה ייעודית, שיודעת לקרוא את הנתונים ומתרגמת את הקודים והפרמטרים הטכניים לשפה ידידותית ופשוטה. מרגע החיבור עוקבת Engie אחר מצב הרכב, מזהה תקלות, מאבחנת אותן ומציגה לנהג הצעות מחיר ממוסכים בקרבת מקום. בנוסף, היא עוקבת אחר מצבו של הרכב, מתריעה לקראת טיפולים, מעדכנת אם המצבר הולך להיגמר, מספקת מידע על צריכת הדלק ועוד.
Powerlinx מגייסת 7 מיליון דולר
פלטפורמת השידוכים העסקית Powerlinx (פאוורלינקס) שנמצאת בבעלות איש העסקים דורון כהן, יו״ר ומבעלי דן אנד ברדסטריט ישראל, השלימה סבב גיוס ראשון בגובה של 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו מייסדי החברה, לצד קבוצה גלובלית של משקיעים אסטרטגיים, לרבות ענקית המידע העסקי מצרפת Altares D&B. ההון שגוייס יאפשר לחברה להגדיל את ׳טביעת הרגל׳ הגלובלית שלה ולהרחיב את הפעילות בתחום שיווק החברות בפלטפורמה.
הפלטפורמה של Powerlinx הישראלית יוצרת התאמה (מאצ’ינג) בין חברות ובין הזדמנויות אסטרטגיות לשיתוף פעולה ובדרך זו היא מנסה לאתגר ולחדש את מושג השותפות. תכליתה היא להפוך את תהליך גיבוש השותפויות האסטרטגיות לחסכוני יותר, הן מבחינת משאבים והן מבחינת זמן.
SafeBreach הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר
חברת הסייבר הישראלית SafeBreach הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 15 מיליון דולר בהובלת דויטשה טלקום קפיטל פרטנרס, HP Ventures ו-Maverick Ventures. הטכנולוגיה שפיתחה SafeBreach מאפשרת למדוד את מידת האבטחה של ארגון או חברה מסוימת, על ידי סימולציות של מתקפות סייבר; חדירה עוינת לארגון, התקדמות הגורם העויין ברשת הארגונית והוצאת מידע מחוץ לארגון. בכך למעשה מאפשרת הטכנולוגיה לארגונים להעריך את הסיכונים החיצוניים בפניהם חשופים.
הפתרון של SafeBreach בעצם תוקף את מערכות המידע בארגונים באופן יזום, ומתריע בפני הגורם הרלוונטי היכן מצויים חורי אבטחה לא מוגנים מפני התקפה שכזו. אותם תרחישים מדומים מהווים בעצם ׳תרגול׳ למצב קריטי, ומבוססים על מחדלי אבטחת מידע אמיתיים שהתרחשו בעולם. מרבית הארגונים והגופים הגדולים לא חוסכים בכסף בכל הקשור להתגוננות ואבטחת המידע הרגיש שלהם, אך בסופו של דבר מי שרוצה לתקוף, מצליח לעשות זאת. הסיבה לכך היא מכיוון והפתרונות הקיימים כיום בשוק לא נבחנים ׳על אמת׳, ולכן תופסים אותם במצב שאינם מוכנים להתמודד עם התקיפה.
Zeek מגייסת 9.5 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית Zeek הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בהיקף של 9.5 מיליון דולר. קרן ההון סיכון Scale-Up הובילה את הסבב הנוכחי ביחד עם קרן בלאמברג וקוואלקום, FJ labs – קרן ההשקעות של פבריס גרינדה, טרגט גלובל,Radiant Venture Capital, iAngels, טון ונצ’רס והיזם אורי לוין שהיה גם המשקיע הראשון בחברה.
Zeek היא פלטפורמת מסחר מקוונת לרכישת כרטיסי מתנה (Gift cards) בהנחה ממגוון מותגים, או למכירת כרטיסי מתנה לא רצויים. באמצעותה תוכלו למכור זיכויים שאין לכם בהם צורך, או לקנות זיכויים של אנשים אחרים בהנחה משמעותית ממגוון חנויות אופנה, אלקטרוניקה או מוצרים לבית. רק נציין כי שוק ה-Gift cards המרוכז במרביתו בארה״ב ובאירופה מוערך בכ-400 מיליארד דולר מתוכו 100 מיליארד אינם מנוצלים.
Slate Science הישראלית מגייסת 45 מיליון דולר
Slate Science פיתחה מוצר המכונה Matific – מטיפיק (או “עשר אצבעות” בישראל) שפונה לילדים מגיל גן עד כיתה ו’ ומציע להם מיני-משחקים אינטראקטיביים ופעילים הנקראים פרקים. יישומים אלו, המיועדים למשחק הן במחשב הביתי והן בטאבלטים, מבוססים על מערכת לימוד ספיראלית שהיא מודולרית ומבוססת התקדמות. הפלטפורמה כוללת מגוון רחב של פעילויות ודפי עבודה המיועדים להשתלב בתכנית הלימודים ׳הסטנדרטית׳ של התלמידים, ובשנה האחרונה שולבה המערכת בבתי ספר בארץ ובעולם.
החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 45 מיליון דולר ממשקיע אוסטרלי בשם ליאון קמנב. לפני כשנה וחצי גייסה החברה 12 מיליון דולר, וסך גיוסיה עד כה עומד על 58 מיליון דולר (שכן היא גייסה קצת יותר ממיליון דולר לפני כן).
Aternity נרכשת על ידי Riverbed האמריקאית
הסטארטאפ Aternity (אטרניטי) שהוקם בישראל בשנת 2004 פיתח טכנולוגיה אשר מסייעת לארגונים לצפות וללמוד את חווית המשתמש הכוללת עבור כל יישום ובכל מכשיר, תוך כדי מתן נקודת תצפית ממוקדת של ההתנסות. החודש נודע כי החברה חתמה על הסכם סופי לפיו תירכש על ידי Riverbed Technology, חברת ביצועי היישומים, כאשר התנאים הפיננסים של העסקה לא פורסמו, שכן הרכישה צפויה להיסגר סופית במהלך אוגוסט 2016.
בגדול, Aternity מפתחת מוצרים אשר מאפשרים לארגונים לזהות בעיות בביצועים של יישומיהם. כך, המוצר שפיתחה מאפשר לצוות ה-IT בחברה להתגבר על הפער בין נקודת המבט של משתמש הקצה, לבין זו של מרכז הבקרה. באמצעות גישת ניטור זו, ניתן להפחית בצורה משמעותית את הזמן אשר לוקח לארגונים לזהות בעיות או חריגות שעשויות לפגוע בארגון, ולהגביר את הפרודוקטיביות.