Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

רילוקיישן לצרפת: French Tech Ticket במחזור חדש הפתוח לישראלים

$
0
0
Eiffel Tower paris getty images

Eiffel Tower paris getty images

קרדיט צלם\תמונה: Albert Tan photo, Getty Images Israel

בשנים האחרונות מובילה צרפת מדיניות מתקדמת של תמיכה בסטארטאפים ונחשבת כיום לאחת המדינות המובילות במספר החברות החדשניות הפועלות בה. לפני כשלוש שנים הקים המשרד הממשלתי-צרפתי למסחר והשקעות (Business France) את French Tech, מערכת תמיכה בחברות סטארטאפ טכנולוגיות, שמטרתה לספק תנאים אופטימליים לסטארטאפים, כדי למנף את צמיחתם ולהפוך אותם למובילים עולמיים בתחומם. כיום, בזכות מדיניות הממשלה ופעילות גוף זה, מספר הסטארטאפים בצרפת הגיע לשיא, היקפי הגיוס הוכפלו, ומספר חברות קיבלו מימון של יותר ממאה מיליון דולר.

הצלחתה של צרפת מבוססת על מספר גורמים: זמינות גבוהה של כוח אדם בעל יכולות גבוהות ובעלויות סבירות, תרבות של השכלה גבוהה בתחומי ההנדסה, שאפתנות ומערכת מימון מקיפה הכוללת השקעות, תמריצים ותשתית. לאור זאת, חברות כמו גוגל, אינטל, פייסבוק ואחרות, בחרו בשנים האחרונות להקים בצרפת מרכזי פיתוח של טכנולוגיות הדור הבא שלהן.

פותחת דלת ליזמים ישראלים

אחד הערוצים בהם פועלת צרפת להגדלת החדשנות בקרבה, הוא משיכת יזמים וסטארטאפים ממדינות אחרות אשר מקבלים מממשלת צרפת תשתית לצמיחה ונקודת מוצא לשווקים ברחבי העולם. בצרפת פועלות יותר מ-40 חממות טכנולוגיות מובילות בענפי תעשייה שונים, אשר ערוכות לקלוט סטארטאפים מרחבי העולם, אשר עולים לשלב הגמר וזוכים בתחרות גלובלית שנתית, המוכרת כ-French Tech Ticket. התחרות פתוחה ליזמים מכל העולם, בעלי חברות סטארטאפ בשלבי התחלה או צמיחה.
לאחר שבעונה הראשונה של התחרות נבחרו 23 סטארטאפים מ-23 מדינות ברחבי העולם, העונה השנייה שמסתיימת ב-24 באוגוסט, מכוונת גבוה יותר וערוכה לאירוח של 70 סטארטאפים זוכים, החל מינואר 2017.

הסטארטאפים הזוכים מקבלים מימון בהיקף של 45 אלף יורו, מסלול מהיר לקבלת היתר תושב צרפת, סיוע לתהליך רילוקיישן מהיר ויעיל, אירוח למשך שנה באחת מהחממות בצרפת ותכנית להאצת צמיחה הכוללת כיתות מומחה, אירועי נטוורקינג ומנטורינג.

ישראל, הידועה כמקור בלתי נדלה של חדשנות ויזמות טכנולוגית, מדורגת גבוה בסדר העדיפויות של French Tech, כאשר המיקוד השנה עבור יזמים וסטארטאפים המגיעים מישראל, הוא בתחומי ביג דאטה, פינטק (טכנולוגיות לתחום הפיננסים), ביוטק (ביוטכנולוגיה), IOT (האינטרנט של הדברים) ומד-טק (טכנולוגיות בתחום המכשור הרפואי).

שנה שעברה זכה בתחרות הסטארטאפ הישראלי TRIDOM, שמייסדיו ליאור אהרוני וירון שוורץ, נמצאים כיום בצרפת בחממה הטכנולוגית לבנייה ואנרגיה – Impulse Partners. הם מדווחים על שביעות רצון גבוהה מהתשתית שסופקה להם, מההזדמנויות העסקיות הנחשפות בפניהם ומסביבת החדשנות והיזמות בפריז.

לדברי פרנסואה מטרה, מנכ”ל ביזנס פרנס ישראל, הפועל במסגרת שגרירות צרפת בישראל, הארגון שם לו למטרה לקדם את ההשקעות בשתי המדינות, ומסייע מדי שנה ליותר מ-200 חברות צרפתיות להגיע לשוק הישראלי. גם אנשי עסקים ישראליים המבקשים להשקיע בצרפת נהנים מתמיכתו של ארגון זה. ביזנס פרנס ישראל אף מייצג באופן רשמי בארץ את בנק ההשקעות הציבורי Bpifrance, אשר מתמקד בפיתוח שיתופי פעולה טכנולוגיים בין חברות ישראליות לצרפתיות.

תכנית French Tech Ticket שפועלת אף היא במסגרת ביזנס פרנס, מספקת את קרש הקפיצה לשוק הגלובלי הנחוץ כל כך לחברות סטארטאפ באשר הן. ידוע כי הריחוק הגיאוגרפי והמנטלי משוק זה, היא פעמים רבות בעוכריו של הסטארטאפ הישראלי שנדרש למשאבים כספיים כמו גם לקשרים, על מנת למנף את הפתרון שלו. שהות בת שנה בחממה הצרפתית, אשר במהלכה ניתנים כל הכלים הנדרשים לצמיחה, מקרבת את אותם יזמים באופן משמעותי למימוש העסקי של הרעיון.

לפרטים נוספים ולרישום לתוכנית

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527