Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

פיתוח ישראלי חדש מבטל את הצורך בקופה בסופרמרקט

$
0
0
צילום: גיקטיים
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

נדמה שחוץ מהמחירים, הילדים הקטנים שלא קיבלו את החטיף שהם רצו וממררים בבכי, ושאלות ה’יש כרטיס מועדון’, הדבר שהכי מעצבן אותנו בסופרמרקטים כיום הוא התורים. SuperSmart הוא פיתוח ישראלי חדש שמשלב בין אפליקציה וסורק חכם ומאפשר לנו לחסוך את התורים לקופות בסופר.

סריקה במקום תור

כדי להשתמש בשירות, כל שעל הלקוח לעשות הוא להתקין את האפליקציה (אנדרואיד ו-iOS – אין צורך להירשם) ולסרוק את הברקוד של כל מוצר שהוא מכניס לעגלה שלו; הסריקה מהירה והאפליקציה מציגה לו בזמן אמת פרטים על המוצר כולל המחיר וסך כל המוצרים שהוא כבר שם בעגלה. כאשר המוצרים אינם מבורקדים, כמו למשל במקרה של ירקות ופירות, קיימת עמדת שקילה מיוחדת שמדפיסה את המחיר.

לאחר שהלקוח סיים את הסיבוב הוא מגיע לעמדה האימות. כאן נכנסת לפעולה המערכת שפיתחה SuperSmart ומתבססת על 2 מצלמות ואלגוריתמים מורכבים של עיבוד תמונה בשילוב משקל שנמצא בתחתית העמדה. בבדיקות שעשתה החברה היא הצליחה לגלות בוודאות של כ-95 אחוזים את ההתאמה בין המוצרים שנסרקו לבין אלו שנמצאו בפועל בעגלה. במקרה של חוסר התאמה שכזה, המערכת תשאל את הלקוח בנימוס בריטי האם יכול להיות שהוא שכח מוצר כלשהו ואף ‘תציע’ לו את המוצר שנשכח. בהדגמה שנערכה לנו ראינו כיצד המערכת מזהה שלא סרקנו שמפו כלשהו ומייד הציעה לנו להוסיף אותו לעגלה. חשוב להדגיש: המערכת אינה דורשת שנסדר את המוצרים בצורה מסויימת, להעמיד אותם או להשכיב אותם – ניתן להמשיך להעמיס את העגלה כרגיל.

לא פרופיל המשתמש שציפיתם לראות

צילום: גיקטיים

עמדות האימות של SuperSmart. צילום: גיקטיים

התלווינו ליאיר קלפר, מייסד מנכ”ל Supersmart, כדי לראות את המערכת בפעולה. מההתנסות שלנו במערכת, התרשמנו לטובה מהידידותיות והאינטואיטיביות של האפליקציה ושל כל התהליך. ראשית, האפליקציה אינה דורשת מהצרכן רישום מורכב, עם מיילים, סמסים וקודי אימות. פשוט מורידים ומתחילים להשתמש. שנית, הסריקה עצמה מהירה ואינה מצריכה ‘לצלם’ את המוצר, אלא רק לכוון את המצלמה של הסמארטפון לעבר הברקוד. לבסוף, גם תהליך האימות מהיר למדי ואינו דורש יותר מדי התעסקות.

אחד הדברים שהפתיעו אותנו מאוד הוא פרופיל המשתמשים במערכת החדשה. לפחות בזמן שאנחנו התנסינו איתה בסניף אושר-עד תל אביב, הופתענו לגלות משתמשים מבוגרים יחסית שעושים שימוש באפליקציה – רחוק מאוד מפרופיל ה-Early adopters שציפינו לראות. בשיחה עם אחד מהלקוחות הללו, הוא סיפר לנו בהתלהבות שזו הפעם השנייה שהוא משתמש במערכת וחלק שבחים לתפקוד המהיר והקל שלה. קלפר הסביר שזה לא במקרה והתכנון של החברה הוא להנגיש את האפליקציה לקהל הרחב.

בדרך: אינטגרציה עם רשימת הקניות בווטסאפ

צילום: גיקטיים

עמדת השקילה של המערכת: מיועדת למשל לירקות ופירות. צילום: גיקטיים

Supersmart הוקמה בשנת 2014 על ידי קלפר, מהנדס מחשבים בוגר הטכניון. המודל העסקי של החברה מתבסס על מכירה של עמדות האימות, כשאת האפליקציה היא מפתחת בצורת White Label, מה שמאפשר לרשתות להטמיע את המיתוג שלהן. מאז שהוקמה היא גייסה מספר מיליוני שקלים מהמשקיעה האסטרטגית, רשת השיווק אושר-עד, שהיא גם הראשונה להציע את המערכת ללקוחותיה.

רגע, אושר-עד? זו לא אותה רשת שמפורסמת באריזות הענק, מותגים לא מוכרים, מחירים מגוחכים וקהל מסורתי? ובכן, קלפר מספר שמצא ברשת אוזן קשבת והתלהבות מהשנייה הראשונה. לדבריו, היזמים של הרשת הבינו מייד במה מדובר ואת הפוטנציאל ונתנו לו את כל המשאבים לפיתוח. ואכן, גם בביקור בסניף ניתן היה להתרשם מהשילוט בחניה, במעליות ובכל הסניף עצמו שמעודד את הקונים להשתמש באפליקציה.

ניתן גם להבין את הפוטנציאל של השירות עבור הרשתות. חוץ מהחיסכון בתורים וכתוצאה מכך השידרוג של חוויית הקנייה אצל הלקוח, הן יכולות לקבל מידע יקר ערך על דפוסי הקניות של הלקוח. קלפר הציג לנו את הדשבורד של הרשתות שמציג להן את הפידיון בזמן אמת, כמו גם ‘מפת חום’ (Heat Map) של היכן הלקוחות נמצאים והיכן הם גם מבצעים רכישה בפועל, אילו מבצעים יעילים ועוד. בשלב הראשון מבקשים ברשת להגביל את השימוש באפליקציה לכ-20 מוצרים והתשלום עדיין נעשה עם העברה של כרטיס אשראי, אולם המערכת תעבור בהדרגה לשמש כקופה רגילה כולל תשלום ישירות מהאפליקציה. אגב, אחד הפיצ’רים החשובים ביותר הוא כמובן רשימת הקניות וקלפר מבטיח בקרוב אינטגרציה עם רשימות הקניות שאנחנו מנהלים בווטסאפ.

וידאו: בדקנו את SuperSmart

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527