Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

3 סטארטאפים ישראלים מתחום האופנה שעוד תשמעו עליהם

$
0
0
מקור: bllush
מקור: julbox

מקור: julbox

ארגון Fash&Tech שהוקם בשנת 2013 על ידי יעל קוכמן ונטע סטבינסקי, שם לו למטרה להוביל את תחום האופנה והטכנולוגיה בישראל (תחום שיכול להיות מרתק) ולהוות בית ליזמים בתחום. ב-6 ביולי (יום רביעי) התקיים זו הפעם השנייה אירוע Fash&Tech Pitch Night, אירוע בו שישה סטארטאפים בתחום האופנה הציגו בפני פאנל של משקיעים ובכירים בתעשיה והתחרו על התואר ״הסטארטאפ החם לשנת 2016״.

היזמים הציגו בפני חבר השופטים שכלל את טניה לאו, שותפה וסמנכ”ל שיווק ומותג ב-Start Farm Ventures; ענבל אריאלי, סגנית נשיא ב-Startup Nation Central וטל כתרן, מנטור ומנהל עשרות אקסלרטורים ותוכניות יזמות בארץ ובחו”ל. הסטארטאפ הזוכה יהנה מחבילת פרסים די מפנקת הכוללת Road show מותאם אישית בניו יורק במסגרתו יפגשו עם משקיעים ומותגים רלוונטים וקמפיין פרסום מ-Blonde 2.0.

שוחחנו עם היזמים מאחורי שלושה סטארטאפים שהציגו – Fitfully, Bllush ו-julbox אשר פיתחו מוצרים שכבר עובדים ורצים ברשת, וזוכים להצלחה לא רעה בכלל.

1. julbox – כמו Wix לעיצוב תכשיטים

נתחיל ב-julbox שגם קטפה את המקום הראשון בתחרות; עם הפלטפורמה שפיתחה החברה כל אחד יכול לעצב תכשיט בהתאמה אישית, לשתף את העיצוב, לקנות או למכור תכשיטים. אם לפשט את העניינים, מדובר במערכת עיצוב תכשיטים סופר פשוטה (אך יעילה) שמאפשרת לכם לעצב תכשיטים מגניבים לגמרי בלי כל ידע מוקדם ותמורת מחיר קבוע שעומד לרגל ההשקה על 39 דולר.

״לאחר העיצוב והרכישה, אנחנו מאפשרים למעצבים שלנו לצלם כמה תמונות של המוצר, לפתוח חנות וירטואלית, ולמכור את התכשיטים שלהם לכל העולם, תוך שהם משתמשים ברשתות חברתיות כדי להציג את הקולקציה שלהם לחברים, עוקבים, ושאר צרכני תכשיטים באשר הם. כל זה מתאפשר הודות, בין היתר, טכנולוגיות ייצור מתקדמות, שמאפשרות לנו לייצר באופן המוני תכשיטי one-of-a-kind, במחירים שמתחרים באקססוריז רגילים בשוק, כך שכל אחד יכול לקחת חלק בחוויה״, אמר יואב כספי, מייסד שותף בחברה.

מקור: צילום מסך, julbox

מקור: צילום מסך, julbox

julbox הוקמה בשנת 2015 על ידי שלושה יזמים; החזון עצמו הגיע ממאיה כספי, מעצבת תכשיטים בוגרת שנקר שהיא ׳הרוח החיה׳ מאחורי החברה; בעלה – יואב כספי, עורך דין במקצועו שמשמש כמנכ״ל החברה ונמרוד שחורי, ה-CTO שמגיע עם 10 שנות ניסיון פיתוח.

כמובן שהתנסינו בפלטפורמה כדי להבין האם מילים לחוד ומציאות לחוד; ראשית, ממשק העיצוב עצמו זמין עכשיו רק בגרסת הדסקטופ, שזה מבחינתנו דווקא יתרון, אבל אם התאכזבתם אז תשמחו לקרוא שבקרוב ניתן יהיה לעצב גם דרך הסמארטפון. בינתיים, גרסת המובייל של הפלטפורמה מהווה מעין אתר מסחרי בו אתם יכולים להתרשם מהיצע התכשיטים שעיצבו אנשים אחרים וכמובן גם לבצע רכישה.

הממשק עצמו נוח לשימוש באופן יחסי, אם כי הסתבכנו כאשר ניסינו להוסיף טקסט לתכשיט, אבל יכול להיות שזה רק אנחנו. הרעיון מגניב ואין ספק שלא מעט נשים ונערות (בעיקר) יתחברו אליו, ומדובר באחלה מתנה לחברה טובה כגיפט קארד, אבל – לא בטוח שזה שווה את המחיר שעומד על 151 ש״ח. כדי להגיד לכם סופית האם המטרה מקדשת את האמצעים, אנחנו נשתף אתכם ברגע שנקבל את התכשיט שעיצבנו, בחשבון האינסטגרם שלנו. בכל מקרה, ברכות והמון בהצלחה.

2. Fitfully – מדידה וירטואלית של נעליים באמצעות הסמארטפון

הסטארטאפ Fitfully רוצה לוודא שאת הנעליים הבאות שתרכשו ברשת לא תצטרכו להחזיר, ולכן מציע טכנולוגיה המאפשרת לבצע מדידה וירטואלית לקניית נעליים באינטרנט על ידי סריקה של רגלי משתמשים באמצעות כל סמארטפון. לטענת החברה 35% מרכישות הנעליים שמתבצעות אונליין מוחזרות, ו-למעלה מ- 90% מהסיבות להחזרה הן כמובן – מידה לא נכונה. Fitfully עובדת למעלה משנה עם אדידס העולמית ומוכרת כשותפת פיתוח רשמית של חטיבת החדשנות של החברה.

מאחורי הקלעים, החברה הבינה שעליה לפתח אלגוריתם שיידע לכייל את מאות אם לא אלפי סוגי המצלמות שקיימות בטלפונים וטאבלטים, תהליך שלקח כמעט שנה. סט האלגוריתמים שהחברה פיתחה מורכב מ-8 שכבות שכל אחת מתקנת ומאזנת משהו אחר שהכרחי ליצירת שחזור תלת-מימדי של כף הרגל עם דיוק של קרוב ל-1 מ”מ. כף הרגל התלת מימד מוכנס לנעל תלת מימד באתרי מסחר ומבוצעת מדידה של הרגל בתוך הנעל עם למעלה מ-25,000 נקודות. תוצאת המדידה מוצגת בתלת מימד גם כן וניתן לגלול אותה ולסובב כדי לראות היכן הנעל תלחץ. ‏

פיטפולי הוקמה ב-2014 ע”י רועי טרטמן, מנהל המוצר, בתיה מך-שפרד, מנכ”ל וד”ר ירמי קמינסקי, מומחה בתחום הראייה ממוחשבת ומתמטיקה. בנוסף לליאור מארק, CTO, החברה מעסיקה 3 עובדים ומגייסת בימים אלו עובדים נוספים.

מקור: Fitfully

מקור: Fitfully

3. Bllush – להגדיל את המכירות ב-18%

בפרס חביבת הקהל זכתה Bllush, אשר פיתחה טכנולוגיה המיועדת לחנויות אופנה אונליין במטרה לעורר השראה בקרב הלקוחות שלהם. הטכנולוגיה מאתרת תמונות ברשת ומחליטה אילו מהן הכי מתאימות לכל מוצר. כך יכולה החנות המקוונת להציג בזמן אמת תמונות אותנטיות של המוצרים ולאפשר לרוכשים להבין כיצד יראה הפריט ׳בחיים האמיתיים׳. השירות נועד לשפר את חווית הרכישה באתר ואת נאמנות הקונים, תוך כדי שמגדיל את אחוזי ההמרה ורווחי המותג. את המוצר של Bllush ניתן למצוא באתר האופנה הישראלי ׳Style River׳, שם בעמודי פריטים מסוימים ניתן למצוא בתחתית העמוד תמונות קצת יותר אמיתיות שנלקחו מאינסטגרם, למרות שעל מי אנחנו עובדים – בימינו התמונות באינסטגרם מושקעות לא פחות מתמונות סטודיו של אתרי אופנה.

ליבת הטכנולוגיה מאחורי המיזם היא היכולת לזהות מראש תמונות שעשויות לשפר את מספר הרכישות. פלג ארן, CTO של החברה, מספר כי ״אנו משתמשים בשיטות מתקדמות של machine learning על מנת להבין אילו תכונות הן המשמעותיות ביותר בתוך תמונה: רקע, זוית, בהירות, אדם שמחייך אל מול לא מחייך וכו’. לאחר מכן התוכנה ״לומדת״ למצוא עוד תמונות בעלת תכונות דומות״

מאחורי החברה עומדים היזמים פלג ארן, ניצן גל, ותומר דין, בוגרי תוכנית Zell במרכז הבינתחומי.

מקור: bllush

מקור: bllush

סטארטאפים נוספים שהציגו הם Checkout Apps, אשר פיתחו מנוע המלצות מבוסס אלגוריתמים לחנויות פיזיות, המאפשר הצגה דינאמית ואינטראקטיבית של פריטים בזמן אמת במטרה להגדיל מכירות; ובמילים קצת פחות קלישאתיות: ״בנינו מנוע המלצות המיועד לרשתות אופנה שמחבר בין אתר האינטרנט לבין החנויות הפיזיות. התצוגה בשטח החנויות הפיזיות היא גורם המכירות המשמעותי ביותר אך לחנויות יש בעיה לעדכן אותו בזמן אמת ובהתאם לנתוני המכירות. המערכת שלנו אוספת מידע מאתר האינטרנט ומשלבת אותו עם מידע שנאסף בשטח החנויות עצמן (דוגמת מספר המברקים בחנות ונתוני המכירות). באמצעות המידע המערכת בוחרת את המוצרים שהכי נכון יהיה להציג בכדי להגדיל את המכירות״, הסביר אסף שפירא, שייסד את החברה ביחד עם רועי דרור ויוסי שריקי.

מקור: Checkout Apps

מקור: CheckOut Apps

הסטארטאפ Say מציע מעין רשת חברתית הראשונה מסוגה, שבשילוב טכנולוגיה לבישה, מדיה דיגיטלית ורשת חברתית מאפשרת לצעירים ביטוי עצמי וחיבור חברתי. מדובר בתליון חכם לשרשרת שעליו ניתן להציג סרטונים, תמונות, את השיר לו אתם מאזינים כרגע בסמארטפון ועוד. סטארטאפ נוסף שהתחרה באופן ספונטני למדי הוא Hexa, המפתח פלטפורמה המאפשרת יצירת תוכן תלת מימדי בצורה קלה, על ידי המרה אוטומטית של תמונות דו-ממדיות פשוטות למודלים תלת-ממדיים. בין היתר מספקת החברה פתרון נגיש לחברות סחר בתחום האופנה, המאפשר הטמעה של טכנולוגיות אלו באתרי המסחר המקוונים. מאחורי החברה עומדים היזמים יחיאל אטיאס ונמרוד גרינברג.

מקור:

מקור: CheckOut Apps


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527