
החזון של חברת Arbe Robotics הוא שאנו צועדים לעבר עולם עם רובוטים פשוטים וזולים שתכליתם היא לבצע פעולות פשוטות ולעבוד יחד בשיתוף פעולה, זאת לעומת החזון שהיה קיים בשנות השמונים, לפיו רובוט אחד יוכל לבצע מספר רב של פעולות מורכבות. הבעיה העיקרית שנובעת מחזון זה היא הנושא של התיאום בין הרובוטים השונים שצריכים לעבוד יחד, והתמצאותם במרחב, וכאן ניחשתם נכון – נכנס לתמונה הסטארטאפ הישראלי.
עבודת צוות
Arbe Robotics מפתחת ראדר ואלגוריתמים המאפשרים זיהוי מטרות ותכנון טיסה בזמן אמת, ביחד עם תוכנה המאפשרת לנהל צי רחב של רובוטים. את המוצר צפויה להשיק החברה לקראת אמצע הרבעון הרביעי של השנה, ובקרוב גרסת בטא של המוצר תצא למספר פיילוטים לצורך בדיקות עם יצרניות רחפנים וחברות שמפעילות ציי רחפנים.
הטכנולוגיה של החברה מתמודדת מול תחרות עם עולם עיבוד התמונה ומטרתה היא לחולל מהפכה בתעשיית הרחפנים, דווקא באמצעות רדאר ולא באמצעי ראיה. לטענת עוז פיקסמן, מייסד שותף ו-COO, החסרונות של עיבוד התמונה לעומת הראדר הם רבים וכוללים: ״1. טווח זיהוי ומדידת עומק: המרחק המקסימלי נכון להיום של זיהוי המרחק ע”י שימוש במצלמות קטן בסדר גודל ממרחק הזיהוי של הראדר ש-Arbe Robotics מפתחת. יכולת זיהוי מכשולים ממרחק רב יותר יאפשר לרובוטים או רחפנים לנוע מהר יותר; 2. צריכה אנרגטית: האלגורתמים של עיבוד תמונה הם מורכבים ודורשים כח עיבוד גדול, ולכן הם צורכים יותר אנרגיה מאשר הראדר; 3. תנאי סביבה: מצלמות סובלות מבעיית תנאים כאשר יש למשל תנאי תאורה נמוכים או טקסטורות דומות של מטרה על גבי הרקע״.
מאז שנוסדה Arbe Robotics בסוף 2015 על ידי קובי מרנקו, ד״ר נועם ארקינד ועוז פיקסמן, היא גייסה כמיליון דולר מהקרנות TAYA, CANAAN, קובי מרנקו עצמו והמדען הראשי. במשרדיה הנמצאים בתל אביב מועסקים כ-10 עובדים, רובם עוסקים בפיתוח. הצוות כולל שני דוקטורים, פרופסור מאוניבסיטת תל אביב ומומחה ראדרים בעל ניסיון של 30 שנה.
כנראה שהטכנולגיה של החברה אכן נשמעת מבטיחה, שכן הסטארטאפ זכה לאחרונה במקום הראשון בתחרות של TechCrunch בשיתוף לאומיטק במסגרת אירוע שנערך בישראל. (יותר מ-150 חברות ישראליות הגישו מועמדות לתחרות, מתוכן רק 10 נבחרו). בשל הזכייה, Arbe Robotics תציג בכנס ‘TechCrunch Disrupt London 2016’ שיתקיים בלונדון ב-5-6 בדצמבר 2016. שיהיה בהצלחה.