
צוות Takipi. מקור: יח"צ
חברת הסטארטאפ הישראלית Takipi, המפתחת פלטפורמה לניתוח קוד, מציאת באגים וטיפול בהם, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס בגובה 4.5 מיליון דולר מקרן ההון סיכון האמריקאית Menlo Ventures, אחת הקרנות הממעיטה לפעול בזירת ההייטק הישראלית.
זהו סבב גיוס A של החברה, לאחר שב-2012 גייסה סבב סיד בגובה 700 אלף דולרים ממשקיעים פרטיים. בהתאם להסכם ההשקעה, יצטרפו אייברי מור ו-ונקי גנסן מ-Menlo Ventures לדירקטוריון Takipi, ומור ישמש כיו”ר החברה.
סטארטאפ אחרי סטארטאפ
Takipi נוסדה ב-2012 על ידי טל וייס (מנכ״ל), איריס שור (מנהלת שיווק ומוצר), ניב שטינגרטן, חן הראל ודור לוי. חמשת היזמים הללו שיתפו פעולה ב-VisualTao, שנרכשה על ידי AutoDesk ב-2009 תמורת סכום המוערך בין 20-30 מיליון דולרים. החמישה נשארו ב-AutoDesk שנתיים לאחר הרכישה, ולאחר מכן הקימו את Takipi. החברה ממוקמת בצפון תל אביב ומעסיקה 12 עובדים.
החזון שעומד מאחורי Takipi הוא יצירת דרך חדשה עבור מתכנתים להבין במדוייק מה מתרחש על השרתים שלהם, להמנע מתקלות ולפתור אחרות באופן מיידי. בין היתר, המוצר בודק מה היה הערך שהושם בכל משתנה בריצה שקדמה לבעיה, איזה פונקציות נקראו ובאיזה סדר. Takipi נבנתה לטובת טווח רחב של מתכנתים – בין אם מדובר בסטארטאפ קטן שרוצה להבין בזמן קצר מה גורם לבעיות אצל קהל המשתמשים שלו או חברות ענק כמו טוויטר ופייסבוק שירצו להבין מה בדיוק מתוך מיליוני התהליכים שקורים בשניה על השרתים שלהם גרם לקריסה.
מנפה באגים נוח עם דיווחים מפורטים בזמן ריצה
ההתחלה של Takipi היתה בהשקה מוצלחת של אפליקציית מובייל ל-VisualTAO שהובילה לגידול במספר המשתמשים מאלפים בודדים למאות אלפים בשבוע אחד. כמו הרבה סטארטאפים אחרים הגידול המהיר הוביל גם לקריסה של השרתים (עם המסקנה העיקרית: לא להשיק מוצרים יומיים לפני ראש השנה). לאורך מספר חודשים לאחר מכן הצוות התמודד עם עלייה תלולה במספר המשתמשים למיליונים עם כל הבעיות הטכניות הנלוות. עם ההתמודדות הזו עלה גם הרעיון לפתח טכנולוגיה חדשה שתסייע לחברות אחרות שנמצאות במצבים דומים.
״מדובר על Java Agent אשר המתכנתים מתקינים על השרת, ומאפשר ל-Takipi לראות את הקוד כל הזמן ולנטר אותו, בזמן שהוא רץ על השרת.״ אמרה שור בריאיון לגיקטיים. ״היתרון הגדול של Takipi הוא שכל פעם שהכלי נתקל במשהו לא תקין, אנחנו יכולים לדעת בדיוק מה הנקודה ולתת למפתח את כל הפרטים בצורה של סיפור, רשימה של כל המתודות המעורבות בתהליך, איזה משתנים היו מעורבים, מה הערך שלהם וכיצד השתלשלו הדברים במהלך הריצה.״
Takipi עוקבת אחר הריצה של הקוד ומאפשרת למתכנת לראות את הסיפור המלא שגרם לתקלה. Takipi משתמשת בענן לניתוח קוד, מספקת למתכנתים מיפוי מלא בזמן אמת של הקוד שכתבו ועוזרת להם לאתר תקלות ושגיאות ברזולוציות שלטענתם לא היו אפשריות עד היום. במאי האחרון השיקה החברה את גירסאת הבטא של Takipi, והיא מוצעת להורדה בחינם עד סוף שנת 2013.

ונקי גנסן. מקור: יח"צ