Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

כך תתגברו על 7 השאלות המכשילות ביותר בראיון עבודה בהיי-טק

$
0
0
job interview getty images

job interview getty images

קרדיט תמונה: Getty Images Israel

כל מי שעבר 5-10 ראיונות עבודה בחייו (ואנחנו בטוחים שחלקכם עברו אפילו יותר, בטח ובטח אם אתם מחפשים עבודה בהיי-טק) יודע זאת היטב: יש סיכוי גבוה שתצאו מראיון עבודה באופוריה של ביטחון שהמשרה בכיס שלכם ולא תבינו איך זה קורה לכם ששוב קיבלתם תשובה שלילית. זה בהחלט לא מפתיע… כי במקרים רבים השאלות ששואלים אתכם בראיונות עבודה הן הרבה יותר מורכבות ממה שנראה על פניו, ומאחורי השאלות הקלאסיות שעולות כמעט בכל ראיון יש לא מעט רבדים שעל פיהם מסננים את המועמדים.

אז מה עומד מאחורי 7 מהשאלות שאין סיכוי שלא ישאלו אתכם בראיון הבא? הנה הפרשנות המדויקת:

1. ספר על כישלון או משבר שקרה לך בעבודה או לחילופין: ציין חולשה או חיסרון

כוונת המראיין: לבחון כיצד אתם ניגשים בכלל לשאלות שהן מיסודן פשוט שליליות ואפילו מכשילות, לבחון אם אתם כנים, כמו גם לבחון את היחס שלכם לכישלון או לחיסרון.

כך תענו: “אין שום כישלון שאני יכול לחשוב עליו” זו בהחלט לא הדרך הנכונה להתמודד עם השאלה הזו, כמו גם “אה… האמת היא שאין לי חסרונות”. למה? משום שבאמת שאין אדם שהוא חף מטעויות בדיוק כמו שאין סיכוי שקיים מישהו שהוא לגמרי מושלם. אז איך צולחים את המכשול הזה? היו כנים, בחרו לתאר מקרה שאיננו קיצוני מידי, הציגו את הדרך בה התמודדתם עם המצב או עדיין מתמודדים איתו, מה למדתם ממנו וכיצד פתרתם אותו בסופו של דבר. אל תבחרו בכישלון או בחולשה שנותרו ללא פיתרון.

2. למה עזבת את מקום העבודה הקודם?

כוונת המראיין: למנוע שידור חוזר ולוודא שגם את המקום שבו אתם מתראיינים לא תעזבו בעוד חצי שנה בדיוק מאותה הסיבה.

כך תענו: במקום להסתבך מידי בתיאורים שליליים של המקום הקודם ולמה “ברחתם ממנו”, הסבירו מדוע אתם “רצים אל” המקום שבו אתם מתראיינים. במילים אחרות הדגישו מה אתם מחפשים ולמה אתם רוצים את המשרה הספציפית הזו, מה יש בה שמושך אתכם – אולי זו הטכנולוגיה החדשנית? אולי המוצר פורץ הדרך?

3. מה הכי פחות אהבת במקום העבודה הקודם שלך/בתפקיד הקודם שלך?

כוונת המראיין: לבחון כנות ואמינות וגם להבין טוב יותר (בדיוק כמו השאלה על הבוס הגרוע) איזו סביבת עבודה מתאימה לכם יותר (או פחות) והאם זה אכן מאפיין את הסביבה הארגונית בחברה שבה אתם מתראיינים כרגע.

כך תענו: הבסיס לתשובה היא ההבנה שהמראיין חושש מגיוס לא מוצלח. הוא לא מעוניין לגייס עובד שלא יתחבר למקום העבודה והוא כן מעוניין לגייס עובד שיהיה מרוצה מעבודתו ושיישאר בה לאורך זמן. על כן, אי אפשר לענות לשאלה הזו באופן אובייקטיבי ולא יהיה נכון לציין מאפיינים של מקום העבודה הקודם שמתארים גם את זה שבו אתם מתראיינים. בדיוק להיפך – בחרו במאפיין שבוודאות לא רלוונטי ולא מתקיים בארגון שעל הפרק.

4. למה אתה רוצה לעבוד כאן?

כוונת המראיין: לבדוק אם הגעתם לראיון מוכנים, אם אתם בכלל יודעים לאן הגעתם ומה הם עושים שם וגם עם כמה מוטיבציה אתם מגיעים.

כך תענו: לפני כל ראיון חשוב לבצע תחקיר על החברה: מה היא מפתחת? מיהם הלקוחות שלה? באיזה שלב הסטארטאפ הזה נמצא? בזכות מה הוא הופיע ברשימת 20 הסטארטאפים המבטיחים של השנה? כמו כן, כדאי מאוד למצוא את המכנה המשותף בין מה שהחברה עושה ומה שמאפיין אותה לבין המומחיות שלכם, מה שאתם מחפשים, אוהבים לעשות ורוצים לעשות. אל תצרו רושם של “זורמים”, הראו שאתם שם מבחירה ומרצון אמיתיים.

5. איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

כוונת המראיין: המראיין בעצם מנסה לבצע תיאום ציפיות, הוא רוצה לדעת מהן השאיפות שלכם, לאן את רוצים להגיע ומה “תוכנית העל” שלכם. הוא גם רוצה לוודא שמה שיש לו להציע לכם, זה גם מה שאתם אכן מחפשים.

כך תענו: זה לא הזמן להתוודות וגם לא הזמן לשתף בכל התוכניות האישיות. אם אתם רוצים את התפקיד – הראו שזה בדיוק מה שאתם מחפשים. ציינו שהייתם רוצים להתפתח ולהתקדם מקצועית.

6. אם אשאל את הממליץ שנתת לי, מה הוא יספר לי עליך?

כוונת המראיין: האמת היא שהמראיין סתם מנסה לבלבל אתכם והכוונה לבדוק עד כמה אתם כנים. כמו כן הוא בודק עד כמה אתם מודעים לעצמכם.

כך תענו: זכרו! התשובה שתתנו צריכה להיות דומה לזו שהממליץ שלכם ייתן בשיחת הממליצים. מצד שני – בדיוק כמו בשאלת החסרונות, חשוב למצוא את השביל שבין הטיפות: בין להיות לגמרי כנים לבין להרוס לעצמכם ובין לעוף על עצמכם לבין ליצור את הרושם שאתם חסרי מודעות ומנותקים מהמציאות. שם המשחק הוא להיות כנים, אך עד גבול מסוים.

7. יש לך שאלות?

כוונת המראיין: לבדוק אם הגעתם מוכנים לראיון ועל פי מה אתם בוחרים מקום עבודה חדש.

כך תענו: אם תגידו “לא, אין לי שאלות, הכל מובן!” במטרה לחסוך אי נעימויות וזמן, רק תוכיחו למראיין שלא הגעתם מוכנים לראיון או שלחילופין לא באמת אכפת לכם אם תקבלו את העבודה הזו או שלאו. מצד שני… אם תשאלו רק שאלות על כל מה שמסביב לתפקיד כמו על שעות עבודה ועל עבודה מהבית ועל השכר ועל מספר ימי החופש תוכיחו למראיין שהתנאים חשובים לכם יותר מאשר התפקיד עצמו. על כן, הכינו מראש לפחות 3-4 שאלות על הצוות, על הלקוחות, על המוצר, על הסביבה הטכנית ועל התרבות הארגונית. נסו לשדר ביטחון וכנות בשאלותיכם ולייצר תחושת “ראיון הפוך”, שגם אתם בוחנים את המראיין בדיוק כפי שהוא בוחן אתכם.

בהצלחה!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527