Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

הגיע הזמן להציג למשקיעים, כך תבנו מצגת מנצחת

$
0
0

תמונה: Shutterstock

הפוסט נכתב על ידי שי שוורץ, סמנכ"ל מוצר וקריאייטיב ואחד ממייסדי חברת Emaze. היום לא פשוט לגייס הון, פגישה עם משקיעים פוטנציאליים הינה פגישה מכרעת. תגובתו של המשקיע עשויה לנבוע משיקולים שונים אך אין ספק כי מצגת לא מוצלחת יכולה להרחיק משקיע פוטנציאלי וחבל. הנה כמה נושאים אותם חשוב להציג בפני משקיע. כשאתם ניגשים למלאכת הכנת מצגת למשקיעים, תשקיעו מחשבה על קהל היעד שלכם, המשקיע. כשזה מגיע לזה, המשקיע ישקיע בחברתכם אם הוא חושב שיש הזדמנות מציאותית להפוך את ההשקעה לרווח ניכר. השאלה הגדולה שהמשקיע שואל היא "האם כדאי לי להשקיע?", ועל שאלה זו עליכם לענות ובעיקר לשכנע, במהלך הצגת הרעיון שלכם בפניו. לכאורה שאלה פשוטה, אך אין זה פשוט כלל. על מנת לפשט את השאלה חילקנו ל-7 שאלות "קטנות" עליהן אתם צריכים לענות במצגת שלכם:

1. מהי ההזדמנות?

לפני שמשקיע מחליט האם ישקיע את הונו, עליו לדעת מהו סיכוי החזר ההשקעה ומהו הסיכוי לרווח מההשקעה. כמו כן, חשוב לו לדעת מהו גודל השוק ומהו הפוטנציאל. כלומר מהו הצורך שיילך ויגדל למוצר או שירות שאתם מציעים או במילים אחרות, כיצד תייצרו ביקוש.

2. מה אתם יודעים על המתחרים שלכם?

קודם להבין שיש לכם מתחרים. משקיעים בדרך כלל לא מרגישים בנוח עם חברות שאומרות שאין שום תחרות שם בחוץ. המשקיע ירצה לדעת על היתרונות והחסרונות של המתחרים שלכם, ובמקרה של יתרונות – איך אתם מתכוונים להתמודד עם זה?

3. מהו היתרון שלך?

ברגע שהמשקיע יודע שבשוק הזה הזדמנויות גדולות, הם רוצים לדעת למה הם צריכים להשקיע דווקא בך ולא במתחרה שלך. כאן זה לא הזמן להצטנע. ספרו על כל היתרונות ואל תחסכו.

4. האם אתה מסוגל לגרום לזה לקרות?

אז השוק הוא גדול, היתרונות שלכם על פני המתחרים הם מובן מאליו, והצוות? האם הוא מוכשר לבצע את זה? אם אין לכם אנשי צוות מצויינים שיגרמו לזה לקרות, אז סיכויי הצלחה יורדים באופן משמעותי, גם אם המוצר הוא אדיר. הקפידו להזכיר את ההישגים הקודמים של כל חברי הצוות ובמיוחד של אנשי המכירות.

5. מהי התכנית?

משקיע רוצה לדעת איך אתם מתכננים להרוויח כסף. לא רק שהוא רוצה לדעת מה המודל העסקי שלך ומהן האסטרטגיות השיווקיות אלא למה אתם חושבים שאלו יצליחו, ולא פחות חשוב, מתי אתם מצפים לראות תוצאות, כלומר רווחים. כל תכנית עסקית שתציגו חייבת לכלול יעדים, אחרת זה לא יהיה מוחשי מספיק כדי להשקיע. חשוב לספק עובדות כגון הצלחות קודמות, מחקרי שוק וסקרים שנערכו על ידי החברה. הקפידו לספר ולפרט מהם היעדים הסופיים: הנפקה בעוד X שנים? אולי מכירה של החברה? אם כן, האם זה ריאלי, האם יש מועמדים פוטנציאליים?

6. מהם הסיכונים?

זו כמובן שאלה שאתם רוצים להימנע ממנה אבל זה בלתי אפשרי כאשר מדובר במשקיעים. משקיע נותן את הונו כאשר יש לו מטרה אחת – להרוויח יותר כסף. בסופו של דבר יש שתי שאלות עיקריות שהוא שואל את עצמו: "מה הם סיכויי הצלחה?" ו"מהם הסיכונים?". סיכונים אפשריים עשויים לכלול למשל אסטרטגיה ארעית, עליה מתמדת במתחרים, או מתחרים עם הרבה יותר יכולות מימון, ושינויים בטכנולוגיות.

7. מה הם המספרים?

הנתונים הפיננסיים שלך משחקים גורם חשוב בהחלטה אם להשקיע או לא. הקפידו לספק מידע רלוונטי, הוא מאוד ויזואלי וקל להבנה על ידי שימוש בגרפים: רקע פיננסי, רווחים (אם יש), היסטוריה מימון (אם יש), כמה מימון אתם מבקשים ומה אתם מתכוונים לעשות עם הכספים האלה. בהצלחה בגיוס ההון שלכם.

 

מצגת לדוגמא

המצגת הנ"ל, נוצרה באמצעות Emaze

קרדיט תמונה: Shutterstock


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527