Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

קבוצת משקיעים גאה תחל לפעול בתל אביב, תשקיע ביזמים ויזמות גאים

$
0
0
תמונה: גיא צרור
עיריית תל אביב חוגגת גאווה (צילום: גיא צרור)

עיריית תל אביב חוגגת גאווה (צילום: גיא צרור)

אנחנו יודעים מה אתם חושבים לעצמכם: זו סוג של אפליה לא? ובכן, אם לא להשמע ביקורתי מידי, הרי שגם התרת נישואים וזכויות לזוגות הטרוסקסואלים בלבד זו אפליה וכאן הרי מדובר ביוזמה פרטית ולא ציבורית. אז עכשיו, אחרי שהתייחסנו לפיל הלבן שבכתבה, הכירו את גיינג׳לז (Gaingels), קבוצת אנג׳לים גאה שהיא יותר סוג של מועדון חברים מקושר במיוחד.

לא רק השקעה

גיינג׳לז נולדה לפני כשנתיים על ידי שני אנגל׳ים אמריקאים: פול גרוסינגר (Paul Grossinger) ודיוויד בטי (David Beatty) שהגיעו יחד למסקנה שקהילת ההיי-טק כוללת לא מעט להט״בים (לסביות, הומואים, טרנסקסואלים וביסקסואלים) ושאם יהיה גוף שיקשר בינהם, הרי שהפוטנציאל לקשרים וחיבור ברמה העסקית הוא הון חברתי ממעלה ראשונה. ״רצינו לבנות קהילה של אנשים שמכירים אחד את השני ויש להם מכנה משותף חזק. לא כל החברים בגיינג׳לז בהכרח משקיעים, כל אחד עוזר בדרכו אבל מדובר באנשים שנמצאים בעמדות מפתח ובעלי לא מעט קשרים״, מסביר לנו גרוסינגר.

במבט ראשון וכשעוברים על הרזומה העשיר שלו, קצת קשה לתפוס שמתחת לכל הטייטאלים, הבחור היהודי אמריקאי הזה שהקים את Gaingels יחד עם דיוויד הוא בן 26 בלבד, לא הטייפ קאסט הטיפוסי שהייתם מצמידים לאנג׳ל.

כמשקיע גרוסינגר חתום על 74 השקעות בסטארטאפים והוא משמש כיועץ בכיר למספר קרנות, כותב קבוע ל-inc.com ובוגר אוניברסיטת קולומביה לתקשורת ואוניברסיטת ג׳ונס הופקינס למדעי המדינה. את השהות הקצרה שלו בארץ הוא מקדיש לסדרה של פגישות במרכזן התנעת השלוחה התל אביבית של גיינג׳לז. היעד צנוע – 15 חברים בהתחלה שיהפכו לחלק מהקהילה הבינלאומית של גיינג׳לס שמונה נכון להיום למעלה מ-120 חברים בכל העולם. רשת כזו שבבסיסה מכנה משותף חזק כל כך, עשויה לשמש כאקוסיסטם בינלאומי מאוד משמעותי עבור כל החברים בה.

״במזרח התיכון אין כאן בכלל שאלה, תל אביב היא העיר החשובה ביותר״ צילום: גיא צרור

״במזרח התיכון אין כאן בכלל שאלה, תל אביב היא העיר החשובה ביותר״ צילום: גיא צרור

למה דווקא בתל אביב?

״קודם כל זו עיר מלאה ביזמות וחדשנות. שנית, במזרח התיכון מדובר ללא ספק בעיר הכי ידידותית וחמה עבור הקהילה הגאה. כשאנחנו בוחנים מקומות להתרחב אליהם אנחנו בודקים שני דברים: עד כמה הקהילה הגאה דומיננטית וגדולה באותה עיר ועד כמה פעילות ההיי-טק והיזמות מאפיינות אותה. מיותר לציין שבשני המקרים מעמדה של תל אביב הובטח״, מסביר גרוסינגר.

את הקהילה הגדולה ביותר של גיינג׳לז תמצאו בניו יורק שם היא מונה 50 חברים, לפני מספר שבועות התרחב המיזם לשיקאגו ועכשיו הוא מגיע גם לתל אביב. בהמשך צפוייה גיינג׳לס להגיע גם ללונדון וללוס אנג׳לס וזו רק ההתחלה לטענת המייסדים.

היקף השקעות קטן, בעיקר בשלבים מוקדמים

עד היום השקיעה גיינג׳לס 8 מיליון דולרים בחברות, אבל ההערכה היא שכבר בשנה הבאה ההשקעות יגדלו לכיוון ה-25 מיליון דולר וימשיכו לגדול מידי שנה. ההשקעות הן ברובן בשלבים מוקדמים (פרה סיד, סיד ו-A) ובנויות על מנגנון מעניין למדי.

אין כאן טפסים או הגשת מועמדות, הדרך היחידה שחברי גיינג׳לז יבחנו חברה להשקעה היא רק במידה ואחד מהחברים יציף את שמה. זו מערכת שבנויה נטו על קשרים ומי שמקושר לאחד החברים, יכול בהחלט לעשות לו פיץ׳ ויתכן שהוא יזכיר את החברה כמועמדת להשקעה. אחרי שאחד החברים מציף שם של חברה פוטנציאלית להשקעה נערכת הצבעה בין כלל החברים – במידה ולמעלה מ-70 אחוזים מכלל החברים מצביעים בעד ההשקעה, היא תצא אל הפועל.

השגרירות האמריקאית בתל אביב מביעה סולידריות עם הקהילה הגאה, יוני 2016. תמונה: גיא צרור

השגרירות האמריקאית בתל אביב מביעה סולידריות עם הקהילה הגאה, יוני 2016. תמונה: גיא צרור

״המנגנון שיצרנו אחראי לסינון אגרסיבי של החברות בהן אנחנו משקיעים. אנחנו מחפשים את החברות הטובות ביותר עם הצוותים הטובים ביותר, כאלו שיגייסו גם בלעדינו, אבל הקשרים שלנו יעזרו להם לצמוח ולגדול״ מסביר גרוסינגר. בכלל, בשיחה הוא מנסה להדגיש שוב ושוב שההשקעה כאן היא רק חלק קטן מהרעיון הכולל, שהמטרה היא ליצור מועדון אקסקלוסיבי של אנשים מקושרים עם מכנה משותף איתן. ״אנחנו מקיימים 6 אירועים בשנה ודוחפים את החברים שלנו לעזור אחד לשני ולקיים שיתופי פעולה״ מסביר גרוסינגר אבל גם מבהיר: ״בסופו של יום, אנחנו גם אנג׳לים וכל עסקה נבחנת לעומק, כשאנשים משקיעים כסף, המטרה היא גם להרוויח״.

השבוע מתקיים בתל אביב שבוע הגאווה שמושך אליו עשרות אלפי תיירים מכל העולם. תייר גאה שמגיע לארץ עבור החגיגות שוהה בישראל בממוצע 3.5 ימים ומוציא כ־275 דולר מידי יום, שהם 40% יותר מתיירים אחרים. בשנים האחרונות הפכה תל אביב לאחת הערים הנחשבות והפופולאריות בעולם עבור הקהל הגאה ובמצעד הגאווה שיתקיים בתל אביב בשישי הקרוב צפויים לצעוד למעלה מ-100 אלף בני אדם. בתוך כל החגיגה הזו, נחמד לגלות שתשומת הלב הרבה מובילה להתעניינות בעיר גם ברמה העסקית.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527