

מקור: Gett
Gett שוברת את שיא הסכום לסבב גיוס אחד עבור חברה ישראלית עם מגה גיוס בגובה 300 מיליון דולר מיצרנית הרכב הגדולה בעולם, קבוצת פולקסווגן.
520 מיליון דולר השקעות עד עכשיו
Gett נחשבת לאחת מאפליקציות הנסיעה המובילות בעולם – אם כי עיקר הפעילות שלה הוא באירופה. בסך הכל, פעילה החברה ביותר מ-60 ערים בעולם ביניהן ניו יורק, מוסקבה ולונדון והיא חולשת על צי של יותר מ-50 אלף כלי רכב. לאחרונה, אף רכשה Gett את חברת המוניות השחורות הגדולה בלונדון והפכה כך לספקית המוניות השחורות הגדולה בבריטניה. ב-2015 הכניסה Gett ברחבי העולם סכום שיא של חצי מיליארד דולר, סכום שמהווה זינוק של 300 אחוזים. החברה הוקמה בשנת 2010 על ידי רועי מור ושחר וייסר ומאז הקמתה היא גייסה כ-520 מיליון דולר.

שחר וייסר, מייסד ומנכ”ל Gett. מקור: Gett
בהתייחסו לעסקה האחרונה, מסר שחר וייסר מייסד ומנכ”ל Gett: “קבוצת פולקסוואגן ו-Gett היא שותפות אסטרטגית מצוינת. תחום הנסיעה בתשלום (on-demand ride booking) גדל בקצבים אדירים. בהקשר זה Gettמאפשרת לקבוצת פולקסוואגן להתרחב מעבר לבעלות על מכוניות ואל עולם ניוד צרכנים בזמן אמת (on-demand mobility). יתרה מזאת, שתי החברות מצליחות עם לקוחות פרטיים ועסקיים כאחד. קבוצת פולקסוואגן תוכל כעת למנף את הצלחתה בתחום זה ולהציע, בנוסף, שירותי ניוד בזמן אמת גם ללקוחות עסקיים”. וייסר הוסיף: “האתגרים הטכנולוגיים הניצבים בפני Gett הם מהמרתקים ביותר. כדי לעמוד בהם, יתרחב מרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל במאות משרות פיתוח, data, אלגוריתמיקה מתקדמת, artificial intelligence ועוד”.
תחום הנסיעות השיתופיות והנסיעות על-פי-דרישה רותח, ואם עד עכשיו היינו רגילים לדבר על Uber וכל השאר, הרי שעכשיו עולים עוד ועוד שירותים בשווקים שונים. לפני כעשרה ימים נודע על השקעת ענק בגובה של מיליארד דולר שביצעה אפל בחברת Didi Chuxing הסינית.
מתיאס מולר, יושב ראש מועצת המנהלים של קבוצת פולקסוואגן, מסר בהתייחסו להשקעה: “יחד עם תפקידנו החלוצי בתחום הרכב, מטרתנו להפוך לאחד מספקי שירותי הניידות המובילים בעולם עד שנת 2025. כחלק מהאסטרטגיה החדשה של קבוצת החברות, שיתוף הפעולה עם Gett מהווה אבן דרך מהותית עבור פולקסוואגן בדרך לאספקת פתרונות ניידות אינטגרטיביים השמים דגש על הצרכן וצרכי הניוד שלו”.
בשיחה עם גיקטיים מסר נחשון דווידאי, סמנכ”ל שיווק הגלובלי של Gett, כי ההון העצום שגייסה החברה מיועד לצורך התרחבות לשווקים נוספים באירופה, כמו גם חיזוק הנוכחות של החברה בניו יורק. חשוב לציין שניו יורק היא עיר שנשלטת כיום על ידי מתחרות גדולות וחזקות כמו Uber, Lyft ו-Sidecar, כך שלא מדובר במשימה פשוטה.
אנחנו רואים עוד ועוד יצרניות רכב שנכנסות לתחום הנסיעות המשותפות או נסיעות-בהזמנה כמו למשל Via הישראלית ומרצדס, GM וליפט. האם זו מגמה? מה מחפשות היצרניות בחברות התחבורה החדשות?
דווידאי: “אני לא יודע אם זו מגמה, אבל קיימות בהחלט דוגמאות לכך. היצרניות מחפשות דרך להיכנס לתחום ה-on-demand mobility בכלל והנסיעות בהזמנה בפרט. קבוצת פולקסוואגן החליטה אסטרטגית להכנס לתחום זה”.
מה מצאה פולקווסגן דווקא ב-Gett ומה אתם מצאתם דווקא ביצרנית הגרמנית?
דווידאי: “התאמה בשווקים הגאוגרפיים – אנחנו חזקים באירופה שהוא שוק הבית של פולקסוואגן עם נוכחות אצל הצרכנים כמו גם אצל הלקוחות העסקיים. Gett הציגה צמיחה משמעותית. תשתית טכנולוגית מעולה ועבודה עם נהגים מוסדרים”.
למרות זאת לא הסכים דווידאי לחשוף פרטים נוספים על מהות הקשר האסטרטגי בין החברות וכיצד יבוא לידי ביטוי שיתוף הפעולה.