

מקור: hoop
בשנים האחרונות אנחנו מקבלים עוד ועוד חיזוקים לכך שוידאו בכלל ו-וידאו במובייל הם תחומים שצומחים במהירות מסחררת. על פי חברת Ooyala, מדובר בשלוש השנים האחרונות בצמיחה תלת ספרתית בכמות הצפיות והיד עוד נטויה, עם ענקיות כמו פייסבוק, טוויטר וגוגל שלוטשות עיניים אל העיניים של המשתמשים. היום (ג’) הודיעה חברת hoop הישראלית, שמפתחת רשת חברתית שמתבססת על וידאו בלבד, על השלמת סבב גיוס Seed בגובה של 2 מיליון דולר בהובלת הקרן האמריקאית The Sovereign Group וההשקה של הפעילות.
שירשורים של סרטוני וידאו עד 15 שניות
hoop היא רשת חברתית מבוססת וידאו, שמאפשרת למשתמשים ליצור hoop או שרשורי וידיאו משותפים עם חברים ומשתמשים נוספים. כל אחד יכול להעלות וידאו באורך של עד 15 שניות וליצור שירשור חדש, אליו יגיבו משתמשים אחרים, או להוסיף אותו לשרשור קיים. על פי החברה, הפורמט הזה מאפשר למשתמשים לשתף פעולה, להשפיע זה על זה, לעורר השראה ולקחת חלק ביצירה משותפת. הסרטונים שמעלים המשתמשים מסודרים בשירשור על פי הפופולאריות, כשמשתמשים יכולים להצביע עבורם, ובכך להשפיע על מיקומם בשירשור ועל פוטנציאל החשיפה שלהם. בכל מקרה, כל האינטראקציות נעשות בעזרת וידאו בלבד, ללא מקום לתגובות טקסט או תמונות.
hoop הוקמה ב-2015 על ידי יונה קולינס, מנכ”ל החברה; ירדן מדיצ’י, מנהל התפעול הראשי שלה ואסף קאשי, מנהל הקריאייטיב וכיום מועסקים בה 12 עובדים. את הגיוס הובילה הקרן האמריקאית The Sovereign Group והשתתפו בו גם משקיעים פרטיים ישראליים ואמריקאיים. בשיחה עם גיקטיים מספר קולינס כי הרעיון עלה כאשר השלושה התרשמו מה-ice bucket challenge וכיצד כל כך הרבה אנשים מסביב לעולם מתאגדים, יוצרים ביחד תוכן וידאו למען מטרה משותפת ועוד מזמינים חברים להצטרף.

שלושת היזמים. מקור: hoop
מי קהל היעד שלכם למעשה?
קולינס: “hoop פונה ומיועדת ליוצרי הוידיאו של ימינו – עשרות מיליוני צעירים ובני נוער שצורכים ויוצרים סרטוני וידיאו בסמארטפונים שלהם מדי יום. hoop מאפשרת לכל אותם עשרות מיליונים ״להיפגש״ באמצעות וידאו, ליצור יחד ולהוביל או להיות חלק ממשהו גדול יותר – בין אם זה קמפיין למען מטרה טובה, תחרות סקייטבורדינג, דיון פוליטי, טרנד מטופש, אתגר כלשהו או שרשור של חתולים רוקדים”.
לא מעט אנשים יראו את האפליקציה, ויגידו “עוד רשת חברתית” או “עוד אפליקצית וידאו”. מה מיוחד ב-hoop?
קולינס: “אנו שמים דגש על החוויה החברתית, השיתופית, במה בה כל אחד יכול לקחת חלק ולבלוט ובכך להפוך את הסרטונים שיעלה לנצפים ולפופולאריים, זה ההבדל העיקרי שלנו מול מתחרים אחרים. מדובר בפלטפורמה של חוויה, בידור, יצירתיות וביטוי עצמי משודרג”.
אתם לא מפחדים ממקרה מירקט שנמחצה על ידי ענקית כמו טוויטר?
קולינס: “מירקט השיקו את פעילותם במקביל ובאותו הזמן כאשר האפליקציה של טוויטר עלתה לאוויר. לטוויטר מראש היה יתרון עצום ומיליוני משתמשים קיימים שנחשפו לזה, ובדיעבד למירקט לא היה כל סיכוי, במיוחד שהחוויה שהציעו הייתה מאוד זהה. hoop מציעה חוויה שונה לגמרי וללא פלטפורמות זהות בשוק כעת”.
ואיך אתם מתכננים לעשות כסף?
קולינס: “החברה מתבססת על מודל עסקי מעורב שישולב באפליקציה בעתיד לצד עשרות פיצ׳רים נוספים שמתוכננים להעשיר את החוויה הייחודית של hoop”.