
כמעט כל סטארטאפ טכנולוגי ישראלי, שוקל אפשרות לפעול בסין. במקרים רבים הצעת השקעה מגורם סיני מזרזת את התהליך. עם זאת, חיוני להיכנס לסין בעיניים פקוחות לרווחה, ולגבש את תכנית הכניסה באופן מושכל המבוסס על כמה שיותר ידע, ניסיון מצטבר של אחרים והיכרות עם השטח באופן בלתי אמצעי. זוהי תמציתה של יוזמת Bootcamp חדשה, המיועדת למנהלי סטארטאפים ישראלים בשלבי Post Seed, Round A וצפונה.
מקום ל-10 סטארטאפים ישראלים
המחזור הראשון ימנה 10 חברות שיימצאו כמתאימות ביותר לשוק הסיני, שמנהליהן ייצאו לשבוע אימונים אינטנסיבי בשנגחאי בין התאריכים 27 ביוני עד ל-1 ביולי. במספר ימים בודדים ייחשפו המנהלים באופן מובנה ומרוכז לידע שנצבר במשך שני עשורים על בסיס ניסיון של מאות חברות ישראליות ובינלאומיות הפועלות בסין. ההתנסות המרוכזת הזו תסייע להם לעבור תהליך של בחינה מעמיקה של משמעות הכניסה לסין, להבין לעומק את כל השיקולים, ולקבל ארגז כלים שימושי ממקור ראשון אודות ההתנהלות המקצועית הנהוגה בשוק הסיני.
מאחורי היוזמה עומדת קבוצת מומחים עם נסיון ניהול ארוך שנים בסין:
צבי שלגו – מוותיקי היזמים בסין, מייסד PTL Group China, שותף ומייסד קרן Synergy China ומיזמים נוספים בסין. PTL Group, ניהלה ב-16 שנות קיומה בסין פרויקטים עבור יותר מ- 200 חברות ישראליות ובינלאומיות, ובהן: Tower Jazz, Radware, Comigo, Leverate, Lexifone Matrix Global Optitex, Plataine, Visualead, Inneractive, Screemo
ערן לסר – רפרנט לתחום ההיי-טק בקרן Synergy China. לשעבר מנכ"ל ג'ון ברייס ומטריקס גלובל ומי שיזם וניהל את הקמת הפעילות שלהן בסין.
יואב צ'רניץ' – מנכ"ל TRIG Talent הפועלת בסין בתהליכי גיוס והכשרות לתחום ההייטק מול התאגידים הגדולים בסין.
בנוסף לסדנאות והרצאות מומחים מקומיים ובינלאומיים, תתקיים סדרה של מפגשים עם חברות טכנולוגיה מקומיות ובינלאומיות, מפגשי נטוורקינג עם יזמים בתחום ההיי-טק בשנגחאי, ועם מנהלים בחברות ישראליות שמוכרים, משווקים ומנהלים פעילות עסקית בסין. כמו כן תתקיים סדנת התנסות במפגש בלתי אמצעי מול גופי השקעה סינים, ומול גורמים נוספים הרלוונטיים לחדירה העסקית לסין.
צוות מקומי דובר אנגלית יעמוד לרשות החברות שייבחרו ויסייע להן לקבוע פגישות נוספות מחוץ למסגרת הבוטקמפ, כדי לאפשר להם המשך בחינת השוק.