Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

הטרנדים החמים באתרי חברות סטארטאפ [אורח]

$
0
0
slack

slack

מאת: עילי אבני, מנכ"ל חברת Webscience.pro

כאשר חברות סטארטאפ ניגשות לבניית אתר האינטרנט שלהן קורה דבר מוזר בחדר. פתאום, מכל ערימות הטכנולוגיה והפרטים המסובכים צריך לדלות משהו בהיר אחד, ברור, שימכור את עצמו מייד. חד, ממוקד, ועם זאת מבריק וחדשני. משהו שיראה שאתם עומדים בקדמת הטכנולוגיה, וגם, הכי מגניבים בשכונה. ולמי שכותב קוד ומתבוסס רוב היום באלגוריתמים, ובכן, זה לא פשוט. אז כדי למצוא את הידיים והרגליים, ולנסות ולהוציא אתכם מהסבך, הנה כמה מהטרנדים הלוהטים שיגרמו גם לכם להיראות כמו חד הקרן הבא:

לעשות מהגלילה משהו אחר

כאשר ב-Cameo, סטארטאפ העוסק בעריכת וידאו, רצו להראות עד כמה הם שונים, איש לא חשב לכתוב את זה. כאשר תפתחו את האתר תראו תמונה מרשימה, אבל הגלילה לא תוריד את המסך למטה אלא תצמצם את התמונה עד שזו תופיע על סמארטפון שניצב במרכז המסך. כי Cameo אינה סתם תוכנת עריכה. זוהי אפליקציית עריכת הסרטונים הראשונה לסמארטפונים. בטריק הזה משתמשים כבר בלא מעט אתרים והוא מאפשר להציג מוצרים, לסובב אותם על גבי המסך ובעיקר לנצל את העצלות של הגולשים, שממאנים ללחוץ על כפתורים ומתמקדים בעיקר בגלילה. אבל חשוב מכל, זה חדש, זה מגניב ובעיקר, שונה.

cameo

cameo

לשחק עם המסר

כאשר תיכנסו לאתר של Slack יופיע על המסך משפט פשוט ואפרורי, "אפליקציה לשיתוף פעולה בין צוותים" אפרורי, משעמם, בנאלי. אבל לפני שתספיקו לגלול או ללחוץ, הטקסט על המסך ימחק, כאילו מישהו כותב אותו מחדש. העין מיד נמשכת – מהו המסר שמבקשים להעביר לי? ואז יתגלה העניין "אפליקציה לצוותים שמנחיתים רכב על המאדים", עם אנימציה נוספת שמדגישה את מה שאתם מבקשים לומר. הכיוון כאן ברור – הרעיון הוא לתמצת את המסר, למשוך את העין, ולהעביר בדיוק את מה שרוצים. התחושה הנוצרת היא של מישהו שיושב בצד השני ומנסה להעביר לך משהו ומכיוון שכולנו חיות אנושיות – זה מעניין.

slack

slack

תעזבו את האתר, יש וידאו

Soda, Uberconference ואחרים, הבינו שכדי להסביר מה הם עושים, אין ברירה אלא להיכנס לעומק. אבל הדור החדש של אתרי הסטארטאפים לא מחכה שתגלול, תראה אמבד, ותלחץ עליו. לא, כאן זה עובד אחרת. ברגע שתפתחו את שני האתרים האלה יתחיל לרוץ על כל המסך סרטון – האחד מרהיב, השני משעשע ושניהם לוכדים את העין. השינוי כאן הוא קונספטואלי. אנחנו לא מנסים להסביר לכם באמצעות המילה הכתובה. לא, כאן יהיה משהו שישאב אתכם פנימה ויגרום לכם לשמוע את ההסבר הברור והמלא מדוע אנחנו הדבר הבא. אגב, חשוב לציין, שהרספונסיביות עלתה באתרים הללו לדרגה של אומנות. עושה רושם שהוידאו הזה והאתרים הללו נפתרו בדיוק למידה המדוייקת של כל גודל מסך שמישהו חלם עליו.

מלכודת התפריט המשעמם

אחד הטרנדים הבעייתיים שסוחפים אתרים של חברות סטארטאפ הוא ה-One Pager הרדוד. מדובר בטמפלייט של עמוד אחד שלחיצה על כל אחד מחלקי התפריטים מקפיצה לחלק אחר בעמוד. זה נראה נחמד בתחילה אבל עבור המשתמשים, התחושה הנוצרת, אינה טובה במיוחד. ומדוע? מכיוון שהמשתמש הסביר מתחיל לגלול ואז כדי להעמיק לוחץ על התפריטים. בל העובדה שכל לחיצה על התפריט רק מקפיצה אותו למקום בו הוא כבר היה הופכת את כל החוויה למשמימה ומאכזבת במיוחד. ומה הפתרון? ובכן, הרעיון הוא להבין מה בדיוק אתם מבקשים מהגולש. כך למשל ב-My Heritage מבקשים לרשום את הגולש לשירות, ולכן העלימו לחלוטין את התפריטים מלמעלה, והשאירו בעיקר את ההרשמה וכמה פריטים אינפורמטיבים בתחתית העמוד, בעוד שב-Uber יצרו one pager חדש עבור כל אחד מהתפריטים, מה שיוצר חווית גלישה עשירה ומעמיקה.

יש לך נוטיפיקציה

אחד הדברים המושכים ביותר את העין בסלולרי שלנו הוא העיגול האדום הקטן הזה על האפליקציות שלנו. כן, הסמליל הזה, שמוציא אותנו מהשלווה ומושך אותנו לבדוק מה בדיוק מחכה לנו מאחוריו, מנוצל אף הוא באתרים של חברות מהחדשנית ביותר. כך למשל, Yotpo, היא חברה שמבטיחה לעזור לעסקים להעצים את הביקורות החיוביות עליהם. באמצעים שונים היא גורמת לגולשים המרוצים לחזור ולרשום משהו על החנות, דבר שהוכח כמכפיל מכירות. ואכן, כנראה שב-yotpo מבינים משהו בנפש הגולש כי כדי להפנות אותנו אל חלק באתר הם הניחו את סימן הנוטיפיקציה על חלק מהתפריט. וזה עובד כמו קסם. ברגע שתיכנסו לאתר, העין נמשכת וברור לחלוטין על מה צריך ללחוץ.

yotpo

ולסיכום, אנחנו באמת קיימים!

אחת מהבעיות של סטארטאפים המוכרים מוצר ספציפי היא חוסר האמון: האם הם באמת קיימים? האם מדובר בשירות שישרוד, או משהו שעכשיו עלה ויעלם בקרוב? כך למשל, עבור Squarespace, חברה המספקת שירות דומה ל-Wix, ומייצרת אתרים עבור מי שאינו יודע לבנות אותם, היה חשוב מאוד לציין כי יש להם מעל ל-1,000,000 לקוחות משלמים, ואף להציג אותם באתר. ליצרני Narrative, מצלמת כפתור המתחברת לדש הבגד, היה כנראה חשוב להדגיש שלא מדובר בתרגיל שבדי בעיצוב אלא מוצר אמיתי ופועל, לכן הם הקפידו להוסיף לא רק סרטונים שצולמו באמצעות המצלמה שלהם אלא גם להראות את המוצר באריזה ולהדגיש את שירות הלקוחות שלהם. הרעיון המרכזי הוא ליצור תחושה של אמינות ובשלות בעולם הנדיף מאוד של חברות שזה עתה קמו.

כי בסופו של עניין, אתר האינטרנט של החברה הוא לא עוד חלון ראווה. הוא הקופסא הקסומה של האייפון, האריזה המהודרת של שעון יוקרתי. הוא מה שמציג אתכם לעולם, לראשונה, והוא יכול להיות המפתח להצלחה שלכם. אז תתייחסו אליו כמו שצריך, כן?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527