Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

סערה סביב חוק אנטי להט׳׳בי בצפון קרולינה: ענקיות הטכנולוגיה פתחו בסנקציות

$
0
0
paypal

paypal

ספק אם האסיפה הכללית ומושל צפון קרולינה צפו את אפקט הדומינו הזה שנובע מההחלטה להעביר חוק אנטי להט״בי במדינה. למעשה, בימים האחרונים נראה כי חברות ענק מתחרות ביניהן מי תטיל סנקציה קשה יותר על המדינה והן משחררות הצהרות על ביטול עסקאות ופרוייקטים גדולים במדינה בזו אחר זו.

האחרונה שמצטרפת למחאה היא ענקית התשלומים פייפאל שמודיעה על ביטול השקעה בגובה 3.6 מיליון דולר במדינה כחלק ממרכז שתכננה להקים בעיר שרלוט ונועד להעסיק כ-400 עובדים. במכתב פתוח שפירסם מנכ״ל החברה, דן שולמן, הוא כותב: ״מאז הודענו על הקמת מרכז בעיר שרלוט חוקקה צפון קרולינה חוק שמפר את זכויותיהם הבסיסיות של הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג׳נדרים החיים במדינה. החוק הזה מפלה ונוגד את ערכי הליבה שלנו. מאחר וכך פייפאל החליטה לחזור בה מההחלטה להקים את המרכז בעיר. אנחנו נעמוד על המחוייבות שלנו כלפי שיוויון עבור העובדים, הלקוחות והקהילות שלנו״. בעקבות ההצהרה של מנכ״ל פייפאל מיהר מושל ורמונט להציע לחברה להתארח במדינה שלו.

הסיבה לסערה

לפני כשבועיים וחצי חוקקה האסיפה הכללית של צפון קרולינה חוק המכונה HB2 ועיקרו איסור כניסת טרנסג׳נדרים לשירותים ציבורים שאינם תואמים את המגדר המופיע בתעודת הלידה שלהם. כמו כן מוסיף החוק ואוסר על רשויות מקומיות במדינה להעביר חוקים מקומיים המגנים על הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג׳נדרים מפני אפליה. בכך למעשה הותיר החוק בפועל אפליה בין כלל האוכלוסיה לתושבי המדינה הלהט״בים. החוק שזכה לרוב באסיפה הכללית במדינה זכה גם לאישור המושל, מה שהפך אותו לחוק רשמי במדינה.

התגובות הזועמות והמחאה נגד החוק החדש במדינה לא איחרו להגיע. כבר בימים הראשונים שלאחר מכן חתמו למעלה מ-90 מנכ״לים של חברות ענק על עצומה שהוגשה למושל צפון קרולינה הקוראת לפעול נגד החקיקה המפלה, ביניהם טים קוק, מארק צוקברג, מריסה מאייר וסונדר פיצ׳אי.

ראשונה להכריז באופן רשמי על סנקציות נגד המדינה היתה גוגל ונצ׳רס שהודיעה כי תמנע מלבצע השקעות בחברות הפועלות בצפון קרולינה עד לביטול החוק החדש. מאוחר יותר הצטרפו אולפני ליונסגייט שהודיעו כי יעבירו את צילומי הפיילוט של סדרה בהפקתם מצפון קרולינה. מידי יום מאז חוקק החוק הצטרפו עוד ועוד תאגידים, בנקים, חברות תעופה, רשתות בתי מלון, זרועות השקעה ואולפנים שהודיעו על ביטול פרוייקטים גדולים במדינה עד לשינוי החוק. המחאה הגיעה עד לכדי סנקציות של גופי ממשל אחרים בארה״ב בהם ראשי עיריית סן פרנסיסקו, סיאטל וניו יורק שהודיעו רשמית כי לא יממנו נסיעות של עובדים לצפון קרולינה עד להודעה חדשה.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527