

מה התכונה הכי שלילית שלכם בתור שוכרים? מקור: Homeppl
קשה לדמיין תהליך של קבלה לעבודה של מועמד כלשהו מבלי שהוא יציג את קורות החיים שלו; ומהצד השני, גם מועמדים בוחנים את 'קורות החיים' של המעסיק על ידי גיגול שם החברה וסקירה של כתבות עליה או הכתוב עליה באתר האינטרנט שלה. אך מה לגבי שוק שכירות הדירות? מה אנחנו באמת יודעים על השוכר או המשכיר? סטארטאפ ישראלי חדש הרים את הכפפה והקים את האתר הראשון בעולם שמרכז 'קורות חיים' של שוכרי דירות ושל משכירים.
'קורות החיים' של השוכר או בעל הדירה שלכם

מקור: homeppl
אתר Homeppl נועד לאפשר לכם להציג את 'המוניטין השכירותי' שלכם בפני שוכרים או בפני משכירים רלוונטיים. עם הכניסה לאתר תתבקשו לבחור האם אתם שוכרים או משכירים ולמלא את הפרטים בהתאם. כך למשל שוכר יוכל למלא, מלבד הפרטים המתבקשים כמו פרטי קשר גם רשימת דירות שבהן הוא גר בשנים האחרונות, ממש כפי שנהוג לציין את מקומות העבודה השונים בקורות החיים; בנוסף, צריכים המשתמשים לעדכן גם היכן הם עובדים כעת והיכן עבדו בעבר, השכלה רלוונטית ותחומי עניין. קורות חיים או לא?
אולם מה שמייחד את האתר הוא גם מנגנון הדירוג של השוכרים והמשכירים שמורכב מ-2 חלקים עיקריים: האחד, חוות דעת של שותפים לדירה, שוכרים או משכירי דירות שהכירו את המשתמש במהלך השנים; והחלק השני מורכב מפרמטרים שונים שיכולים לעזור למשכיר ולשכור בקבלת ההחלטות שלהם. בין היתר מציג פרופיל המשתמש את ממוצע זמן השכירות, ציון ה'קביעות' במקומות העבודה ובנוסף, כולל הפרופיל אוסף של תכונות שונות שמאפיינות את המשתמש כמו "דייקן", "אמין" או "מסודר", תכונות שמגיעות מאנשים שמכירים את המשתמש, ממש כמו מנגנון ה-Endorsements המוכר לנו מלינקדאין. חלק נוסף כולל גם מידע רגיש יותר כמו דוחות מהבנק ותלושי משכורת והגישה אליו מוגבלת ולא זמינה לכל אחד.
מערכת 'קורות החיים' של האתר נועדה להיות אמצעי משלים ללוחות השונים והחברה מאפשרת לכל משתמש לשתף את הפרופיל שלו בלחיצת כפתור או תוסף לכרום בזמן שהוא פונה למשכירים או לשוכרים באתרי לוחות כמו Zoopla או Rightmove הבריטיים. מי שעומד מאחורי האתר הזה הם שלושה יזמים ישראליים: אוהד שלו, לשעבר מעצב במשרד פרסום, אלכסנדר סידס, לשעבר נציג במשלחת הישראלית באונסקו ואלירן קדוש.