Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

סמסונג מקימה מרכז חדשנות חדש בישראל

$
0
0
דיויד און על הבמה ב-Israel Dealmakers Summit 2016. צילום: גיקטיים
דיויד און על הבמה ב-Israel Dealmakers Summit 2016. צילום: גיקטיים

לורה מנדרו מ-USA TODAY מראיינת את דיויד און על הבמה ב-Israel Dealmakers Summit 2016. צילום: גיקטיים

במסגרת ראיון שנערך בכנס Israel Dealmakers Summit המתקיים בימים אלה בסיליקון וואלי, דיויד אן (David Eun), נשיא סמסונג להשקעות וחדשנות, הכריז על הקמת מרכז נוסף לסמסונג בישראל. המרכז החדש אשר יקרא Global Innovation Center – Tel-Aviv וינוהל על ידי אייל מילר, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח העסקי של גוגל בישראל, יהיה הזרוע המרכזית של סמסונג להשקעות בשלבים מוקדמים (השקעות סיד ו-Series A) בתחומים של IOT ומחשוב לביש, Consumer Apps, סייבר Big Data, Computer Vision ו-AR/V.

לצד פעילות ההשקעות, צפוי המרכז להפעיל מספר תוכניות קהילה פתוחות וחינמיות בהן ניתן לקבל גישה לספריית המכשירים השונים של סמסונג, ייעוץ עסקי וטכנולוגי, והנגשה של ידע טכנולוגי לקהילת המפתחים והיזמים. את תוכניות הקהילה יריץ רועי בן יוסף, ממובילי קהילת הפיתוח של מערכת ההפעלה אנדרואיד בישראל.

מרכז החדשנות החדש בישראל, צפוי להיות מרכז החדשנות הראשון בעולם מחוץ לארצות הברית האמון על השקעות בתחום התוכנה והשירותים. בניגוד לפעילויות האחרות של סמסונג, מטה הפעילות של מרכז החדשנות של החברה יושב בעמק הסיליקון ומחזיק סניפים נוספים בניו-יורק ובסן-פרנסיסקו.

השקעות מקצה לקצה

ההכרזה האחרונה של סמסונג מצטרפת לשורה ארוכה של גופים בתוך החברה האמונים על השקעות ועבודה עם סטארטאפים.

ה-Global Innovation Center, הגוף החדש הוקם לפני כ-4 שנים על-מנת לסייע לסמסונג להפוך לחברה המשלבת תוכנה בחומרה ולעמת לייצר מנועי צמיחה חדשים בתחום התוכנה והשירותים באמצעות השקעות, רכישות ובניית מוצרים. הקבוצה בראשותו רכשה את SmartThings, אשר הפכה לימים לפלטפורמת ה-IOT של סמסונג ואת הסטארטאפ LoopPay, שהפך לפלטפורמת התשלומים Samsung Pay. בנוסף, אף על פי שלא היתה למרכז נוכחות ישראלית, כבר יש לו 2 השקעות ישראליות: חברת Interlude של היזם והזמר יוני בלוך וחברת אבטחת המידע Zimperium.

מרכז החדשנות החדש מצטרף לשתי הזרועות הקיימות של סמסונג הפועלות בתחום השקעות ועבודה עם סטארטאפים בישראל. הראשונה היא פעילות ההשקעות של קרן Samsung Catalyst בישראל אותה מובילה רותי אדר אשר עוסקת בהשקעות בשלבים מוקדמים בתחומי התשתיות, חומרה, שבבים, חיישנים וכדומה.

הזרוע הנוספת היא תוכנית ה-Runway החדשה של סמסונג הפותחת בימים אלה ממש את המחזור השני ומטרתה היא יצירת שיתופי פעולה טכנולוגים ועסקיים בין חברות טכנולוגיה ישראליות לבין יחידות המחקר והפיתוח והיחידות העסקיות של סמסונג בעולם.

לשלוש הזרועות הללו מתווספת גם זרוע ההשקעות של סמסונג, Samsung Ventures, המיועדת לספק "מסלול המשך" להשקעות בשלבים מאוחרים.

הכותב היה אורח של לאומיטק בכנס Israel Dealmakers Summit 2016.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527