

פאנל השופטים בתחרות. צילום: גבריאל אבנר, גיקטיים
אמש (ג׳) התקיים לראשונה בישראל כנס המובייל והאינטרנט הבינלאומי GMIC ביוזמת חברת GWC הסינית. אל הכנס הגיעו בכירי הכלכלה הסינית לצד 800 בכירים בתעשיית האינטרנט והמובייל מכל העולם ביניהם משקיעים, יזמים וסטארטאפיסטים. בין הדוברים בכנס נמנים לי מינגיואן- סגן נשיא ענקית הטכנולוגיה הסינית BAIDU, פו שאנג- מנכ"ל צ'יטה מובייל, ג'וליאן מא-סגן נשיא Tencent Inc , ג׳ונתן מדבד-מנכ"ל Ourcrowd, דני ימין, סגן נשיא מיקרוסופט העולמית ועוד.
במהלך הכנס התקיימה גם תחרות G-startup בינלאומית, במסגרתה סטארטאפים הציגו והתמודדו על ההזדמנות לזכות בהשקעה של 300,000 דולר. בסופו של דבר מתוך 250 מועמדים מ-34 מדינות כולל ישראל, זכתה במקום הראשון החברה הישראלית שרק בסופ״ש האחרון הצגנו בפניכם לראשונה – Feelter, פלטפורמה המשפרת מכירות ברשת ומעצימה את חווית הקנייה בעזרת תכנים חברתיים. באוגוסט האחרון זכה הפיתוח של החברה גם במקום הראשון בתחרות של אמזון, והחברה קיבלה פרס כספי בסך 100,000 דולר.
נוכחות ישראלית
GMIC נחשב לכנס הגדול ביותר באסיה, ומתקיים כבר קרוב לעשור ברחבי העולם, כאשר המוקד הגדול ביניהם הוא הכנס בבייג'ינג שיארח ביוני 2016 יותר מחצי מיליון משתתפים. במסגרת הכנס תתקיים יריית הפתיחה לתחרות ה-״G-startup״ הבינלאומית, בה המשתתפים יוכלו לזכות בפרסים של עד כמיליון דולר ולקבל חשיפה למשקיעים מהארץ ומהעולם.
בעוד שהיום התחיל עם עשרה סטארטאפים ישראלים מבטיחים שעלו לגמר התחרות, בהמשך הצטמצמה הרשימה לשלושה בלבד – פלטפורמת Trench המאפשרת לנשים לסחור ביניהן בפריטי לבוש ואקססוריז באמצעות מטבע וירטואלי, חברת ה-AgriTech שפיתחה פתרון הדברה חכם FieldIn וכמובן Feelter, שבסופו של דבר זכתה במקום הראשון.

הפיינליסטים. Feelter ו-FieldIn Tech, צילום: ליאת מנדל
סמדר לנדאו, מייסדת Feelter, הסבירה לגיקטיים על המוצר שזיכה אותם במקום הראשון: ״המערכת שלנו יודעת לקרוא טקסטים, לנתח ולהבין את הסנטימנט – מה אומרת חוכמת ההמונים ביחס למוצר מסויים. היכולת לתת ציון מ-1 עד 100 על כל מוצר על בסיס כל מה שנכתב עליו בבלוגים, פורומים, רשתות חברתיות ואתרי ביקורות. אנו יודעים לזהות מבין אלפי ועשרות אלפי חוות דעת ואזכורים על מוצרים מה המידע הכי חשוב ובעל ערך למי שמתלבט האם לרכוש מוצר, ולהציג את המידע הנ"ל בצמוד למוצר״.
המוצר של Feelter עובד כמו גוגל – לא משנה כמה מיליוני תוצאות תניב השאילתא שתזינו, חמש הראשונות הן המשמעותיות. האלגוריתם שפיתח הסטארטאפ הישראלי יודע לזהות את המידע בעל הערך הרב ביותר לצד מידע מקיף, כדי לסייע ללקוחות הפוטנציאלים בקבלת ההחלטה של האם לרכוש את המוצר או לעבור למוצר מתחרה בקטגוריה.