

מקור: CC0
ארגונים שרוצים לבנות מערכות IoT או אינטרנט של הדברים ניצבים כיום בפני 2 אפשרויות: לבנות לעצמם מערכת שלמה מהתחלה או להשתמש בפלטפורמה קיימת ולבצע התאמות בעזרת מפתחים. חברת הסטארטאפ הישראלית Axonize (אקסונייז, לשעבר Soiot.be) רוצה לשנות את המצב ולהציע פתרון שלישי. עתה מודיעה החברה כי גייסה 1.5 מיליון דולר מקרן StageOne Ventures וקרן Cornerstone Venture Partners.
כל איש פיתוח יוכל להתאים את המערכת לתשתית שלו
הטכנולוגיה שמפתחת Axonize תאפשר לכל החברות שברשותן מערכות שכוללות חיישנים לבנות לעצמן פלטפורמה ייעודית בקלות ובמהירות, מבלי שיצטרכו לפנות לספקים חיצוניים לשם כך. החברה פונה לחברות שעוסקות בתשתית או באספקת שירותים שמתבססים על מדידה ושליטה; בין היתר מדובר בחברות דוגמת סוכנויות גז, תאגידי מים, חברות חשמל וחברות הובלה שצריכות להוביל מטען בתנאים ייחודיים כמו טמפרטורה למשל. עם זאת, בעתיד הרחוק יותר מתכננת החברה לפנות גם לחברות קטנות יותר שזקוקות לפלטפורמה למוצרי ה-IoT שלהן.
בשיחה עם גיקטיים הסביר יניב רצון, מייסד ומנכ"ל Axonize, כי הייחוד של החברה הוא שהחברה תוכל לפתח את מערכת הכללים והחוקים של ההתראות והבקרה שלה ללא צורך באנשי פיתוח חיצוניים; בנוסף, היא תוכל לשלב מספר מערכות לתוך הפלטפורמה שלה, מה שלא ניתן לעשות בשירותים אחרים. החברה מציעה את הטכנולוגיה במסגרת תוכנה כשירות (SaaS) תמורת דמי מינוי חודשיים.
Axonize הוקמה באוגוסט 2015, על ידי רצון, המייסד שהביא איתו 13 שנה ניסיון בתחום הבקנד של IoT בסגמנטים שונים. אל רצון הצטרפו עמרי כהן, שמכהן כ-CTO של החברה, שחר לוי שמשמש כמנהל התקשורת ואמיר אונגר שאחראי על האנליטיקות. כל השלושה הם יוצאי מרכז הפיתוח הישראל של ענקית החשמל הצרפתית, שניידר אלקטריק, כשרצון אף ניהל את המרכז הישראלי.
לאחר הקמתה, השתתפה החברה באקסלרטור של מיקרוסופט, והיא אחת מבוגרות המחזור השביעי שלו. במסגרת העזרה שקיבלה החברה באקסלרטור היא גם עברה מיתוג מחדש ושינתה את שמה מ-Soiot.be, השם הזמני שלה, לשמה הנוכחי. סבב הגיוס הנוכחי הוא גיוס ה-Seed של החברה והוא הובל על ידי קרן StageOne Ventures של טל סלובודקין ויובל כהן וקרן Cornerstone Venture Partners מייקל אוזצ'וב וחנן ברנד. לחברה משרד בתל אביב ובו עובדים 6 עובדים ועוד משרד אחד בארצות הברית.
על פי רצון, החברה תשתמש בהון שגייסה לצורך המשך הפיתוח של הפלטפורמה שלה וכן הגברת מאמצי השיווק והמכירות בארצות הברית. לשם כך שכרה החברה גם איש שיווק אמריקאי שפועל מארצות הברית.
איפה אתם רואים את עצמכם עוד שנתיים?
רצון: "אני רואה מצב שבו חברות כבר לא צריכות לבנות שרתי IoT; החברות יתעסקו בליצור מוצרים מדהימים, ולא יצטרכו להתעסק בכל הפלטפורמה שמאחורי זה. אני מאמין שאנחנו נהיה שחקן מרכזי שחוסך לחברות את הוצאות ההקמה והפיתוח של פלטפורמות ה-IoT שלהן". בשוק קיימות כבר מספר חברות שמפתחות פלטפורמות מתחרות דוגמת ThingWorx ו-Cumulocity, אולם רצון הדגיש כי Axonize היא גם בין היחידות שמציעה פתרון מקצה לקצה שמשלב יכולות של למידת מכונה.