
מאת דנה תור, מנהלת תוכן, אקטיב טרייל.
הגיף לא נולד היום, האמת שהגיף (Graphics Interchange Format (GIF הוא בעצם בן המילניאל בעצמו, כמי שנולד ב-1987, אבל השימוש בו צבר תאוצה בעיקר בחמש השנים האחרונות כשיוצרים בתחומים שונים, מגיימינג, עיצוב וצילום ועד עיתונות ושיווק הבינו את הכוח העצום שטמון בו. פייסבוק אפשרה להטמיע אותו בשנת 2015 והיום הגיף הוא כבר חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. הוא קצר וחמוד וחוזר על עצמו, קל להכין אותו לבד ואפשר גם להשתמש בגיפים מוכנים מראש.
מי מאיתנו לא אוהב גיפים?
בין אם כחלק ממאמר, פוסט בפייסבוק, או הודעה לחבר, הגיפים עוזרים לנו להביע את עצמנו בצורה חביבה, משעשעת ואסתטית והם דרך נהדרת להעלות חיוך לנמען הגיפים שלנו. כמו באמצעים הדיגיטליים השונים, גם במייל הגיפים מככבים והם יכולים ממש לשדרג את הדיוורים שלכם ולהפוך אותם לחוויה מהנה לקוראים שלכם, שיחכו למייל שלכם כדי לראות איזה גיף שמתם הפעם.
כך, מהיבט שיווקי אחד הם יכולים לתרום לברנדינג של המותג שלכם, כמותג מגניב, צעיר, בועט, מעודכן ומשעשע שיודע לפנות אל קהל הקוראים או הנמענים שלו ולבדר אותם. מצד שני, הם לא רק מגניבים, האפקט של הגרפיקה הזזה יכול ממש לעזור לכם להעביר את המסר שלכם לנמענים שלכם, או לגרום להם לבצע את הפעולה שאתם רוצים, בין אם זה ‘קריאה נוספת', רכישה של המוצר שלכם או כל דבר אחר.
הנה כמה דוגמאות מוצלחות למיילים עם גיפים, מהם ניתן ללמוד איך לדוור באמצעות התמונות הזזות האלו כדי לשווק בדרך קצת יותר יצירתית ולהגיע לעוד ועוד לקוחות ונמענים מרוצים:
גיף המדגיש קריאה לפעולה אפילו בלי קריאה לפעולה
אחת הדרכים לשימוש בגיף במייל היא להדגשת הקריאה לפעולה בצורה אורגנית, כך שהקריאה לפעולה כלל לא מרגישה כמו קריאה לפעולה. עם קצת חשיבה עיצובית נכונה ובאמצעות הגיף אתם יכולים לגרום ללקוחות שלכם ללחוץ על התמונה הנעה (והנאה) ולבצע את הפעולה, מבלי שהם יתבקשו ללחוץ על כפתור גנרי שקורא "לקבלת ההנחה" או "לקריאה נוספת". זה עובד בצורה קצת מסתורית, אבל אין ספק שזה עובד.
כדי להבין איך לעשות את זה, קחו לדוגמה את המייל של חברת הטי-שירטים האמריקאית Treadless, שהשתמשה בגיף כדי להבליט את ההנחה שלה לחג האהבה וכך גרמה לנמענים שלה ללחוץ על התמונה ולבצע את הפעולה שהיא רצתה:
גיף מקדם מכירה
הגיפים יכולים להיות דרך לא רעה בכלל ליצירת אינטראקציה עם הגולשים. מותג האופנה FOREVER 21 שמדוור הרבה עם גיפים יצר מייל שיווקי מסוגנן המזמין גולשים להשתתף בפעילות של "גלו את ההנחה שלכם" על ידי לחיצה על הגיף של זכוכית מגדלת. המותג מבטיח הנחה של עד 100$ (לא ידוע אם הם קיימו את ההבטחה) למי שילחץ על זכוכית המגדלת וינסה לגלות את ההנחה שלו. יש גם גיפים נוספים של הנחה באותו הסגנון, כמו למשל גיף בצורת גלגל מזל של מספרים מתחלפים שכאשר לוחצים עליו, הגלגל נעצר על מספר מסוים והוא סכום ההנחה שאותו משתמש זכאי לו.
המייל של FOREVER 21:
גיף אסתטי להעברת מסר
הגיף לפעמים גם יכול לשמש במייל כחלק מהגרפיקה גרידא; כאיזשהו רקע, תפאורה סימפתית לתוכן המייל שמסייעת להעברת המסר הכולל. כך למשל במייל הזה שנשלח מה-New Yorker:
גם מותג האופנה הישראלי STORY משתמש בגיפים אסתטיים לספר על מבצעים והנחות:
ויקטוריה סיקרט השתמשו גם בגיף צבעוני לשיווק המייל של בגדי הים של המותג, הנמכרים בשיטת MIX&MATCH:
גיף תיירותי
חברות ומותגים בתחום התיירות והנסיעות נוהגות לשווק את עצמן בעזרת תמונות יפות של האתר/המלון/המדינה אותה הם משווקים. הגיף מאפשר לחברות תיירות להציג תמונות שונות של המקום באמצעות תמונות מתחלפות וכך לחסוך בשטח המייל. כך למשל עושה חברת ClubMed והיא בוודאי לא חברת התיירות היחידה שעושה שימוש בטריק השיווקי הפשוט הזה באמצעות הגיף:
גיף סתם כי בא לי לדוור
הגיף האחרון שהוא דוגמה מצוינת לשיווק באמצעות גיף הוא גיף של "סתם כי בא לי לדוור". יש מדוורים שממש משתמשים או יוצרים גיפים במיוחד בשביל הנושא של המייל שלהם וכך הגיף מחליף את התמונה או את הגרפיקה שהייתה באה במקום. אם אתם יודעים ליצור גיפים כמו שצריך, העברת המסר באמצעות הגיף יכולה להפוך את המייל שלכם לויראלי ממש, ושימוש בגיפים ממש טובים באופן קבוע, יכול להעלות את אחוזי הפתיחה של המיילים שלכם, כי הנמענים שלכם יפתחו את המייל שלכם אפילו רק בשביל לראות איזה גיף שמתם הפעם (ואז יישארו לקרוא את המייל).
מיילים עם גיפים הם כיפים, משעשעים, אסתטיים והם כלי מצוין להעברת מסרים וליצירת ויראליות ואהדה בקרב הקהילה שלכם. גם אם מדובר בגרפיקה שדורשת עוד קצת מאמץ או מחשבה, זאת השקעה משתלמת. מלבד זאת, הגיפים גם נורא קלים להטמעה במערכת הדיוור, אז לא צריכה להיות לכם שום בעיה ליצור את הגיף המושלם ואת הניוזלטר הוויראלי הבא!