

linkedin, flickr, cc-by A Name Like Shields Can Make You Defensive
ובכן, Linkedin איתנו כבר הרבה שנים. אנחנו כבר יודעים שהיא שונה בתכליתה ובמהותה מהרשתות החברתיות האחרות ויודעת להתמקד באנשי ותעשיית ההיי-טק ולשמש להם כפלטפורמה למציאת עבודה, קידום בקריירה, מציאת לקוחות וספקים עבור מנהלים וגיוס ומציאת עובדים על ידי חברות ההשמה והאנשים האמונים על משאבי האנוש בחברות עצמן.
ועל כן צריך לזכור, במרחב ווירטואלי זה, אין כלל מקום לטעויות הן אצל בעלי הפרופיל המקצועי של החברות, והן אצל בעלי הפרופיל האישי- פרטי. רושם ראשוני מוטעה, הנובע מפרופיל משתמש לא מקצועי ומסיבות שנפרט עליהן בהמשך, עלול ליצור דחייה בקרב שאר המשתמשים ובלי אפשרות לתקנם בהמשך הדרך. בנוסף, גם שימוש לא נכון בפרופיל, טעויות מביכות הנובעות מאי ידע תפעולי והזנחת המשתמש, עלולים לגרום לנזקים.
ולשם כך, ריכזנו עבורכם כמה המלצות לשימוש נכון ב-Linkedin.
אנגלית ומקצועיות
שימוש נכון ומקצועי באנגלית, בין אם בהתנהלות הכללית ובין אם בכתיבת קו"ח. ייתכן וזה לוקח יותר זמן, אך שווה להשקיע בזה. הפרופיל שלך זה מי שאתה וטעויות כתיב והתנהלויות מביכות בהחלט לא יעזרו לתדמית אותה אתה רוצה להציג ולקשרים אותם אתה מקווה לרקום. למי שאך הרגע פתח חשבון Linkedin מומלץ לשבת ולעבור חפיפה עם חברים בעלי פרופיל "ותיק" .
מי אתם?
Linkedin כמו כל רשת חברתית, מבוססת על אמינות של החברים. לכן, אין מקום לפתוח דף אישי אנונימי מהסיבה שהחברים ברשת לא יאשרו את בקשותיכם. כמו כן, הוסיפו תמונה עדכנית ורצינית שלכם. התמונה שלכם, חייבת להיות מתאימה לרשת בה אתם חברים, ולכן תמונות חושפניות מדי, משפחתיות או לא ייצוגיות, יצרו רושם לא רציני. וזה לא שחייבים להיות רציני, אבל חשוב לזכור – זה לא פייסבוק. בנוסף, חשוב לשים תמונה עדכנית. תמונה ישנה (גם אם היא טובה) עלולה ליצור אי נעימויות ורושם שקרי אצל המעסיק הפוטנציאלי כאשר תוזמנו לראיון עבודה והוא יגלה שאת הבלורית שבתמונה החליפו קרחת ומשקפיים.
התנהלו בזהירות ובאחריות
השתדלו להימנע ממשלוח הודעות המוניות ובתפוצה רחבה מדי. בחרו בצורה מדויקת למי אתם רוצים לשלוח ומהו המסר. שליחת הודעה לא רלוונטית למשתמש אחר ברשת עלולים להביך אתכם. כמו כן, גם בבחירת החברים, הקפידו על התאמה אליכם ושלחו הודעה אישית לכל אחד. קרה וקיבלתם בקשות חברות מאנשים שאינכם מכירים – מעולה, אך לא למהר להוסיף כל אחד. לא לשכוח לבדוק אותם, מי הם, מהם הקשרים שלהם. במידה ונוכחתם לדעת כי עולמות התוכן והתעסוקה שלכם אכן דומים – אשרו והתחילו שיחה – בדיוק בשביל זה הומצאה Linkedin.
דבר נוסף, בכל אשר התנהלות עם "האקסים" או מקומות עבודה שלא רצו בשירותיכם, יש להיזהר. התנהלו בצורה שקולה והימנעו מביקורת שלילית נוקבת על מעסיקים הנמצאים ברשת או מעסיקיכם לשעבר – רק לכם יש מה להפסיד אם תעשו כן.
שימוש יעיל
מעבר לקשרים שיצרתם, חשוב גם להיות בקבוצות הנכונות בעולמות התוכן שלכם. דרך הקבוצות, תוכלו למצוא את המשרות שאתם מחפשים ולהכיר את הנפשות הפועלות בארגונים ובחברות שאתם רוצים להשתלב בהן.
פרטיות
כמו כל רשת חברתית, הגדרת הפרטיות חשובה מאד. לבטח כאשר אתם מחפשים משרה בזמן שאתם עובדים במקום מסוים. בעת שאתם מפרסמים שאתם בתהליכים של חיפוש, אתם יכולים להיתקל במשתמשים שיכולים למסור את המידע הזה לגורמים שלא הייתם רוצים שידוע זאת. לכן, חשוב להגדיר את הפרטיות בצורה שתאפשר לכם להשתמש ברשת החברתית אך לא תחשוף אתכם בצורה שעלולה לפגוע בכם.