Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

רשת חברתית נטולת פרסומות בפיתוח ישראלי, הכירו את Qefly

$
0
0
q
qefly

מקור: צילום מסך, Qefly

Qefly (או בעברית – ׳כיפלי׳) היא רשת חברתית מסוג אחר המאפשרת למשתמשיה לעדכן ולהתעדכן בסטטוס של חבריהם, בלי להיחשף בדרך לאינסוף פרסומות ולהיות נתונים למעקב. כמו כן, ברשת החברתית הזו ניתן לפרסם ולקדם כל מוצר ללא הגבלה, ללא החשש שמא פייסבוק או טוויטר יחליטו לחסום את המשתמש בטענה שמדובר בספאם.

הרעיון לפלטפורמה עלה כאשר היזם יורי אוסדצי, מעצב ומפתח ווב בלילות, רצה לקדם וידאו שצילם בכל מיני קבוצות קולנוע בפייסבוק. אחרי 10 קבוצות אוסדצי נחסם, לאחר ׳שהואשם׳ בהצפה. אחרי מחשבה ארוכה וגיבוש רעיון נוסדה Qefly, שנועדה לתת מענה לאנשים ולאפשר להם לפרסם כל דבר, כמה פעמים שירצו.

מה הסיכוי?

שאלנו את אוסדצי, מייסד החברה על הנושא של התחרות הדי ברורה של הפלטפורמה. בתשובה, ענה כי המודל המרכזי של פייסבוק, טוויטר ו-vk.com הוא פרסומות. ״אני פחות מתחבר לזה ולכן פתחתי רשת משלי. כמו שוואטסאפ עשו לצ’אטים, כך גם אני יעשה לסושיאל. תנהלו שיחות בינכם, תבנו קבוצות, תעשו מה שאתם רוצים. אין ניהול אין מעקב אין כלום. אתם אדונים לעצמכם״. תחרות זה מצוין. עוד פלטפורמה יכולה לתת מענה לאנשים ולראות לאן הם יקחו בה את השימוש, אין שום נהלים. אתה רוצה לפרסם המון תכנים? תפרסם. אין שום בעיה״.

הפלטפורמה הושקה השבוע ובין הנרשמים ניתן למנות קבוצות הייטק ישראליות ואנשים שרצו ליהנות מהמעמד של ״Early adopters״, למה שעשוי להיות הדבר הבא. בשלב זה פונה היזם למגוון חברות במטרה לעשות עימן שיתוף פעולה ולהתקדם עם המוצר, ובין היתר לנסות להשיג מימון ממשקיעים שכן כרגע החברה מתקיימת ממימון פרטי. הפלטפורמה נמצאת בתקופת הרצה בישראל ובארה״ב, אך כמובן שהשאיפה היא להגיע למדינות נוספות.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

אם לא מפרסומות, ממה תתקיים? ״הקיום יתבסס בהמשך על תוכן ממומן ולא פרסומות, בהם גופים שירצו לקדם את התוכן שלהם באמצעות תמונות, גיפים, או ווידאו. אני לא מתכוון להראות איזורים מיוחדים לבאנרים. כל התוכן הממומן יהיה בצורת פיד כמו שעושה עכשיו פייסבוק. ולא פרסומות צד. אם מישהו ירצה לפרסם סרט כלשהו מיוטיוב, הרי הוא מקבל כסף על אחוז צפיות. גם כאן, כל פרסום של תוכן יהיה מושפע מאחוז חשיפה אליו וכמות לחיצות על התכנים״.

יצאנו לבדוק

ההרשמה הראשונית ל-Qefly מאוד פשוטה ודורשת מכם רק להזין שם משתמש וסיסמא. במידה ותרצו להרחיב – תוכלו אחר כך להוסיף תמונת פרופיל, את השם המלא שלכם ולכתוב פסקת אודות קצרה. הממשק עצמו מאוד מינימליסטי ומוכר לכל מי שמכיר את פייסבוק וכולל אופציה לשליחת הודעות, צפייה בנוטיפיקציות וכמובן ניוז פיד (שיהיה ריק עד שתצטרפו חברים). כמו כן דרך הפרופיל האישי ניתן ליצור בקלות קבוצה בכל נושא, בלי יותר מידי התעסקות. ניתן ליצור קבוצות ללא הגבלה, רק שימו לב שאם שם הקבוצה או התיאור שלה מכיל טקסט בעברית – זה יופיע בג׳יבריש. לאחר יצירת הקבוצה ניתן להבחין בתחתית העמוד בקבוצות נוספות אליהן ניתן להצטרף, וכך להיחשף לתכנים חדשים שעשויים להיות רלוונטים למשתמש.

במצבה הנוכחי הפלפטורמה מזכירה לי את תחילה ימיה של פייסבוק, כשהפיד של כולנו היה נטול עניין ולא באמת היה ברור מה אפשר לעשות שם. כעת, אני אמנם מבינה מה עושים ברשת חברתית, אבל כדי שהיא תעבוד כראוי ושבאמת ׳יהיה על מה לדבר׳, דרושה מסת משתמשים משמעותית שתהפוך את ההרשמה אליה והשימוש בה למשהו ריאלי שיש בו צורך. כרגע לפחות לא כל כך ברור מה הערך המוסף שהרשת החברתית מעניקה כאן ויצליח למשוך משתמשים לבלות דווקא בה.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527