

הצוות המייסד של Yodas. משמאל לימין: רן תבורי, ניר דרמר ואדם רוזנטל. צילום: Yodas
הדרישה למפתחים ולמהנדסים מגיעה לשיאה, ואיתה גם הסטארטאפים והשירותים שמפתחים שירותים ייחודיים להשמה ולחיפוש משרות בתחום. היום (ב') מודיע הסטארטאפ הישראלי Yodas, שפיתח מערכת להנגשת מידע על חברות היי-טק למועמדים מבחוץ, על גיוס של 1.95 מיליון דולר.
כל המידע שחשוב לדעת על חברה, לפני שמתחילים לעבודה בה
Yodas פיתחה מנוע חיפוש שמנתח עשרות מיליוני פיסות מידע על חברות הטכנולוגיה השונות. בין היתר סורקת החברה את שירותי הסושייאל ואתרי חברות הטכנולוגיה השונות, והיא יוצרת מאגר נתונים דינמי על כל אחת מהחברות שכולל נתונים כמו קצב הגידול של החברות, כמה אחוזים מהחברה הם מפתחים, כמה זמן בממוצע עובדים שם מפתחים ועוד.
החברה מאפשרת למפתח להיכנס לשירות ולרשום בשפה טבעית את הרצונות שלו (למשל "סטארטאפ בתחום הסייבר שנמצא בצמיחה ויש בו פחות מ-100 עובדים"); לאחר מכן, המערכת מאתרת ומציגה לו את החברות שעונות על הקריטריונים שלו; מכאן Yodas תדאג להציג את המפתח לגורמי המפתח בחברה, לעשות את החיבור ביניהם כדי שביחד הם יוכלו להתחיל את התהליך.
בשיחה עם גיקטיים הסביר ניר דרמר, מנכ"ל ושותף-מייסד בחברה, שהמערכת גם יכולה לשמש מפתחים, שקיבלו הצעה מחברה, והם לא יודעים עליה מספיק או לחילופין כאשר הם נמצאים בצומת דרכים בקריירה ומעוניינים לקבל החלטה. המערכת שנמצאת כרגע בבטא סגורה מקבלת מפתחים רק דרך הזמנות והיא פונה לחתך העליון של המפתחים שלדברי דרמר, "לא תהיה להם בעיה לעבוד באף מקום", אבל מצד שני הם רוצים לצאת מגבולות הרשת החברתית המצומצמת שלהם ולדעת את כל הפרטים על החברה, גם ה"לא רשמיים". לדברי דרמר, "בגלל שאנחנו מייצגים פלח מאוד מאוד מבוקש בקהילת המפתחים הרבה יותר קל לנו לפתוח דלתות בצד החברות ולייצר חיבור משמעותי בין הצדדים".
מה לגבי התשלום?
דרמר: "אנחנו לא גובים דבר מהמפתחים. התשלום הוא רק מהחברות שמגייסות וגם אז, חלק מהתשלום חוזר למשתמש".
אתם פועלים בשוק צומח של איוש משרות פיתוח, עם לא מעט שירותים שמספקים מידע כמו Glassdoor או השמה כמו Woo (לשעבר highr) הישראלית. במה Yodas שונה?
דרמר: "ב-Yodas אנחנו משרתים את ה-20 אחוז העליונים של שוק המפתחים. אותם מפתחים שחברות רבות מחזרות אחריהם. מפתחים אלה מגיעים אלינו על מנת לבחון חברה שיתכן שכבר נתנה להם הצעת עבודה או לגלות חברות מעניינות שעונות לקרטריונים האישיים שלהם".
אנחנו רגילים לחיפוש עבודה אנונימי. אבל אתם פונים לאנשים עם נוכחות ברשת, שלא חוששים לחשוף את עצמם.
דרמר: "המשתמשים שלנו הם אנשים שהנוכחות שלהם ברשת הינה קריטית, על מנת לעמוד על איכותם (תרומת הקוד שלהם ב-Github, התשובות לשאלות שלהם ב-Stack Overflow וכו). עד כה לא ניתקלנו בבקשה מהמשתמשים להיות אנונימיים, מה שכן ברור שאנחנו חושפים את המועמד רק לחברות שמעניינות אותו ולא לאחרות ולכן החשיפה היא מתונה וברורה היטב לשני הצדדים".
אתם שלושתכם אבות, איך זה משתלב עם הקמת סטארטאפ צעיר, רילוקיישן לסן פרנסיסקו?
דרמר: ״למרות השלב המוקדם בו החברה נמצאת, מהיום הראשון ישנו דגש משמעותי לבניית צוות תוך איזון בין התקדמות מהירה וחיי משפחה. רן הוא אבא לשתיים, אני אבא לשלושה ואדם הוא אבא טרי. אנחנו בונים חברה שמאפשרת ליהנות מעבודה מאתגרת, לרוץ מהר אך גם ליהנות מהמשפחה״.
אחד המשקיעים הראשונים של LinkedIn כבר בפנים
Yodas הוקמה ב-2015 על ידי ניר דרמר, שמשמש כמנכ"ל החברה ורן תבורי שמשמש כסמנכ״ל הטכנולוגיות. השניים מביאים איתם לא מעט ניסיון: דרמר בניהול מוצר ב-Imperva וב-BitBand שנרכשה על ידי מטורולה ותבורי, שהיה אחד מהעובדים הראשונים של גוגל בישראל ומי שמוכר ללא מעט אנשים מהתחום בזכות הפודקאסט רברס עם פלטפורמה.
את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Hillsven Capital הישראלית-אמריקאית והשתתפו בו גם האקסלרטור NFX, קרן Elevator Fund וקרן SignalFire, שהקים כריס פארמר, שהיה אחד מהמשקיעים הראשונים בלינקדאין ומי שהקים גם את אחת מחברות ההשמה הגדולות בסן-פרנסיסקו. החברה תשתמש בהון שגייסה לצורך המשך הפיתוח של מנוע החיפוש הייעודי שפיתחה וכן פיתוח טכנולוגיית השפה הטבעית שלה וכן בגיוס עובדים נוספים. לחברה מרכז פיתוח בבנימינה ובימים אלו שוקדים היזמים על פתיחת המשרד בסן-פרנסיסקו, מתוך רצון להעמיק את החדירה לשוק האמריקאי.