

מקור: Covercy
כל מי שהעביר פעם כספים לחו"ל בהעברה בנקאית נחרד לגלות כמה נשאר נטו מהכסף לאחר שהבנקים גובים עמלות שונות ומשונות הן מהשולח והן מהמקבל ומשתמשים בשערי חליפין גבוהים למדי. Covercy הוא סטארטאפ ישראלי שמבצע העברות בין 2 צדדים בדרך שקופה וזולה יותר מההעברות הבנקאיות הרגילות. עתה גייסה החברה כמיליון וחצי דולר מקרן SGVC האמריקאית שהשקיעה כבר במספר חברות ישראליות דוגמת kifi, interlude, younow, duda ו-Any.DO.
מנסים להלחם במונופול של ההעברות הבנקאיות
השירות שמציעה Covercy מציע 2 יתרונות בולטים למשתמשים: הראשון הוא השקיפות. אתם נכנסים לאתר, מקלידים את הסכום שאתם רוצים להעביר ורואים בדיוק כמה כסף יגיע לצד השני במטבע המקומי, מבלי שהוא יצטרך לפתוח חשבון באתר. היתרון השני הוא עלות השירות שנמוכה משמעותית מהעמלות שגובים הבנקים. בדקנו במחשבון של החברה, מצב שבו אנו רוצים להעביר 10,000 ש"ח לחשבון באירופה. אם נעשה שימוש במערכת Swift הבנקאית, הנמען יקבל 2,325 אירו, בעוד אם נשתמש במערכת של החברה הוא יקבל 2,355 אירו.
אז מה הסוד? החברה עושה שימוש במספר שיטות כדי להוזיל את ההעברות, כשהחשובה שבהן היא המומחיות שהיא פיתחה בעסקאות Forex. בנוסף, לחברה יש חשבון בנק בכל מדינה בה היא פעילה, וכך היא חוסכת את העמלות הבין-בנקאיות. לדוגמה, אם יבואן ישראלי רוצה להעביר כסף ליצרן בריטי, הוא יחוייב על ידי החברה בחשבון הישראלי שלה והכסף יגיע לספק הבריטי, מהחשבון הבריטי של החברה. כמובן ששוק העברת הכספים הינו רגיש ביותר, בשל החשש לשימוש לרעה בו, לצורך הלבנת כספים למשל, אולם לדברי החברה, הדבר הראשון שהיא עושה לפני כניסה לשווקים חדשים הוא קבלת אישור של הרגולטור המקומי; במקרה של ישראל, קיבלה החברה אישור של משרד האוצר לספק שירותים פיננסיים. החברה מאפשרת העברת כספים מארגונים וחברות לאנשים פרטיים או להיפך וכן מעסקים לעסקים.
Covercy הוקמה ב-2014 על ידי דורון כהן, המכהן גם כמנכ"ל החברה, בועז זיונץ, המשמש כסמנכ״ל השיווק, וגונן טיברג, סמנכ״ל הפיתוח בחברה. כהן היה אחד מהמקימים של leverate, סטארטאפ שמתמחה בפתרונות FX ונבחר לאחד מהסטארטאפים הצומחים ביותר ב-2014. מאז הקמתה גייסה החברה 250 אלף דולר מהאנג'ל ארול רודניק, דרך קרן ההשקעות שלו OREO INVESTMENTS. בשיחה עם גיקטיים נמסר לנו מהחברה כי ההון שגוייס ישמש הן להתרחבות החברה בשוק האירופאי והן להמשך פיתוח הפלטפורמה, כדי שזו תוכל להתמודד עם כמות העברות גדולה עוד יותר, והן לצורך הקלה בתהליך ה-ONBOARING, תוך ביצוע תהליך אוטומציה לתהליכי 'הכר את הלקוח' ואיסור הלבנת הון בהתאם לחוק באנגליה ובישראל.
כהן, מנכ"ל החברה, מסר לגיקטיים: "בתוך פחות משנה Covercy הצליחה להפוך לשחקנית משמעותית בתחום התשלומים הבינלאומיים. אנו שמחים לקבל את SGVC כמשקיע מוביל אשר רשת הקשרים שלה תסייע לנו בהרחבת מהפכת התשלומים של קוברסי לאיזורים חדשים". Covercy היא בוגרת תוכנית ההאצה של Microsoft Ventures.