Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

גיוס אוטומטי: Atomation מגייסת מיליון דולר כדי להפוך כל מוצר ל'חכם'

$
0
0
640
מקור: Atomation

מקור: Atomation

כיום, בעידן ה-IoT או האינטרנט של הדברים, אי אפשר כמעט להתחמק ממוצרים 'חכמים', שמחוברים לרשת ובינם לבין עצמם; אך מה לגבי כל אותם פריטים לא חכמים? האם פשוט נזרוק אותם? Atomation הוא סטארטאפ ישראלי שמפתח טכנולוגיה שיכולה להפוך כל מוצר למוצר חכם; היום (ג') הודיעה החברה כי גייסה מיליון דולר לשם כך.

ה'אטומים' מעניקים יכולות IoT

Atomation הוקמה ב-2014 על ידי גיא ויצמן ששימש כמנהל ההשקעות של Mail.ru (שרכשה לפני מספר שנים את icq), שעבר צד והפך להיות יזם; וערן קשת – מתמטיקאי המתמחה בשילוב של רובוטיקה ואינטרנט. בעזרת Atomation הם מתכננים להביא יכולות IoT לכל חפץ. לצורך כך בונה החברה מעין אקוסיסטם שמורכב מ"אטומים", כלומר יחידת חומרה בעלת קישוריות Bluetooth 4 BLE.

כל "אטום" שכזה מעניק למוצר יכולות מתקדמות, כפי שייקבעו על ידי המפתחים. אולם הפיתוח של החברה מאפשר גם לשלב מספר "אטומים" במספר מוצרים שונים ולקבוע מה תהיה תוצאת האינטראקציה ביניהם במספר מקרים. אותם "אטומים" הם מודולריים וניתנים להרכבה על מוצרים שונים, שיכולים גם להעניק להם שימושים יצירתיים חדשים. מי שאמור לספק את הפתרונות היצירתיים הללו הם קהל היעד של החברה, שמורכב ממפתחי מובייל, "מייקרים" ויצרנים אחרים.

הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן ההון סיכון האמריקאית Janvest, אליה הצטרפו משה חוגג מ-Singulariteam וקבוצת משקיעים אוסטרליים אסטרטגיים מעולם התקשורת ובניהם, טוני גריסט, סגן יו"ר Vocus Communications. את הגיוס הראשוני בחברה הובילה חממת Explore שבבעלות Plus Ventures ו-2BAngels ומשקיעים פרטיים. לפני כשנה גייסה החברה 900 אלף דולר ועתה כאמור היא מגייסת עוד מיליון לאחר פיבוט קטן מהתמקדות בשוק הצעצועים לפיתוח לכל הפלטפורמות.

לאחרונה חתמה החברה הסכמים להטמעת הטכנולוגיה שפיתחה עם חברות מובילות בתחומי החקלאות, המדיקל ומוצרי הצריכה. החזון של Atomation הוא לחבר כמה שיותר עצמים בעולם הפיזי לענן באמצעות הפלטפורמה של החברה. כמו כן, שיחררה החברה SDK למובייל, המאפשר למפתחי מובייל גישה מיידית לפיתוח אפליקציות מבוססות IoT.

בהתייחסו לגיוס מסר גיא ויצמן, מנכ"ל Atomation: "מהפכת ה-IoT כבר כאן. הטכנולוגיות בתחום הולכות ומתפתחות ויהפכו את המציאות של כולנו למחוברת בשנים הקרובות. בעוד שחברות מתמקדות בפיתוח פלטפורמות ענן חדשניות המחברות בין עצמים חכמים אחד לשני, ולשירותי ענן שונים, אנחנו מתמקדים בשלב זה בחיבור של העצמים הפיזיים, שאינם חכמים, לאינטרנט ולמערכת אנליטיקות". עוד מסר ויצמן לגיקטיים כי המודל העסקי של החברה מבוסס על רשיון שנתי או חודשי למוצר מנוטר על גבי הפלטפורמה שהיא פיתחה.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527