
את העובדה שפייסבוק הולכת ומשתלטת לאט-לאט על עולם הפרסום הממומן – כולם כבר יודעים. את היכולת של הרשת החברתית הנפוצה בעולם להתמקד בקהלי יעד בצורה כמעט מושלמת – כולם כבר מכירים. גם העובדה שמדובר בתהליך פשוט ואינטואיטיבי העלתה את הפופולריות של פייסבוק בקרב בעלי עסקים רבים, וכיום רבים מהם, מעסקים קטנים ועד חברות ענק, בוחרים בפייסבוק כערוץ הפרסום העיקרי שלהם ברשת.
רבות כבר נכתב על הדרך הנכונה לניהול מסעות פרסום בפייסבוק, שלל עצות וטיפים הפכו את התהליך לנוח ויעיל יותר – ועם זאת, יש לא מעט דגשים קטנים אך חשובים שעדיין לא מוכרים לכולם, והקפדה עליהם תהפוך את הקמפיין שלכם להרבה יותר מוצלח:
1. הדשא של השכן
הדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר, אבל לא פעם הוא אטרקטיבי יותר. למידה מהמתחרים היא חלק מכל צעד שיווקי, ואם אתם רואים שיש מסרים שיווקיים שקהל היעד שלכם אוהב יותר – נסו לדבוק בכיוונים דומים.
לעתים יש נטייה, בעיקר בפייסבוק, 'להתפרע' ברעיונות ובקריאייטיב מתוך מחשבה שמדובר בקהל צעיר ופתוח מטבעו. דווקא משום כך חשוב לראות מה כבר קיים ברשת ומה עובד יותר טוב, כדי לא ליפול למלכודת ה'היינו מגניבים אבל אף אחד לא הקליק'.
2. סקר מקדים
יש שלב שיווקי שנפוץ יותר בעולם אבל פחות נהוג אצלנו – 'Pre-Campaign', שלב מקדים לקמפיין הראשי. למעשה מקצים חלק מתקציב הקמפיין ללימוד דעת הקהל ול'התייעצות' עם הגולשים לגבי המסרים שהם ירצו לשמוע, ובהתאם להעדפותיהם בונים את המסרים הפרסומיים.
הרעיון העומד מאחורי צעד זה הוא הפיכת מסע הפרסום המרכזי להרבה יותר יעיל וממוקד. אמנם צמצמנו את התקציב הפרסומי (והשתמשנו בו ב-Pre-Campaign), אך הסכום שנותר מנוצל בצורה הרבה יותר יעילה ומגדיל את הסיכויים להצלחת מסע הפרסום.
3. מעקב ובקרה
לא נגיד לכם לבצע מעקב ובקרה אחר מסע הפרסום שלכם – פשוט כי זה מובן מאליו ומצוין בכל מדריך מתחיל לפרסום בפייסבוק. אז מה כן? לשים לב לתכיפות ולבצע את המעקב לא רק בסוף תקופת הקמפיין או באבני דרך מרכזיות, אלא תמיד. כל יום. כל הזמן.
מכיוון שפייסבוק מאופיינת בדינמיות אין-סופית, ומה שקורה עכשיו עשוי להיות לא רלוונטי מחר בבוקר, חשוב לעקוב אחר תוצאות הקמפיין ברמה יום-יומית ואפילו מדי כמה שעות. תופתעו לגלות כמה ניתן ללמוד ולהחכים מעריכת השוואות פשוטות: כמה מקליקים בבוקר וכמה בערב, איזה יום נהנה מיותר הקלקות וכיו"ב.
4. נקודתי מול מתמשך
שאלה חשובה שעליכם לשאול את עצמכם עוד בטרם יצאתם לדרך היא מה אופי הקמפיין. האם מדובר בקמפיין נקודתי, חד-פעמי, או בכזה הצפוי להתמשך לאורך זמן וללא תלות ביום בשבוע, בשבוע בחודש או במזג האוויר.
ניקח לדוגמה קמפיין לקידום כנס מקצועי המתקיים בעוד שבוע. ההתייחסות אליו – מבחינת תקציב, מינוני חשיפה, קריאייטיב ותכיפות המעקב – תהיה שונה מההתייחסות לקמפיין קבוע ומתמשך, כזה שאינו מוגבל בזמן, דוגמת קמפיין של חברת השמה המחפשת מועמדים על בסיס קבוע.
5. הגישה ההוליסטית
נקודה חשובה שרבים אינם מקפידים עליה היא השילוב בין כמה ערוצי פרסום שונים. אתם עושים מסע פרסום בפייסבוק? גבו אותו בפרסום בניוזלטר, באתר או בכל פלטפורמה דיגיטלית אחרת.
גם השילוב בין און-ליין לאוף-ליין יכול להניב תוצאות. כבר היום יש ארגונים רבים המבצעים מהלכים שיווקיים 'במציאות' ומקפידים לתעד אותם ולהעלותם לפייסבוק כדי לייצר ויראליות – הגיע הזמן גם לעשות את התהליך ההפוך: לנהל מסע פרסום בפייסבוק ולתת לו ביטוי גם בעולם האמיתי.
6. והכי חשוב
זכרו שכל מסע פרסום הוא תהליך של ניסוי וטעייה. השקיעו מחשבה וזמן בתכנון הקמפיין, השתדלו להיות ממוקדים, קוו שהמסרים שלכם אכן 'יעשו את העבודה' – ואל תשכחו להיות עם אצבע על הדופק, עם רגליים על הקרקע ועם ראש מספיק פתוח לשנות ולהשתנות במקרה הצורך. בהצלחה!