
מקור: יח"צ
עם הגעתן של הרשתות החברתיות, נפתחה למשתמשים אפשרות חדשה לשוחח עם משתמשים מכל רחבי העולם המחזיקים באותם תחומי עניין, אהבות או דעות. בזכות קבוצות הדיון הקיימות בפייסבוק או אפילו ההאשטאגים הקיימים בטוויטר, יכולים המשתמשים למצוא את מי שחולק איתם אהבה לאמן, נושא או אפילו אתר מסויים – ולנהל על כך שיחות ארוכות וענייניות.
אך עם היתרון המשמעותי מגיע גם החסרון, הרלוונטי לא רק לבעלי התכנים אלא גם למשתמשים עצמם – שכן כל הדיונים הללו מתקיימים ברשתות החברתיות עצמן, מחוץ לאתר האמן האהוב, בפלטפורמה ייחודית וספציפית. חברת הסטארטאפ הישראלית Talking Layers מעוניינת להביא את אותה קהילה חברתית ישירות לתוך אתר התוכן הרלוונטי, ולהציע למשתמשים את אותן אינטרקציות חברתיות מוכרות, שילוו אותם לאורך הגלישה.
מעשירים את האתר חברתית
במידה ויש לכם אתר אינטרנט, דף מותג בפייסבוק או אפילו משתמש עצמאי בטוויטר, אתם בוודאי כבר יודעים שהדבר הכי חשוב הוא הקהילה הנוצרת סביב נקודת העניין – אתם, או המותג עצמו. אך עם כל הכבוד למאות העוקבים בטוויטר ואלפי מעריצי המותג בפייסבוק, בסופו של דבר מוצעת להם פלטפורמה אחת בה יכולים לחלוק את העניין המשותף – שהיא למעשה הרשת החברתית עצמה.
על מנת להכניס את הקהילה ישירות אל תוך הנושא המעניין אותם, מציעה חברת Talking Layers הטמעה החברתית בתוך אתר התוכן עצמו, שמוצג כחלק מחווית הגלישה הסטנדרטית של המשתמשים. המוצר אותו מציעה החברה מוסיף שכבה חברתית על גבי האתר הקיים, באמצעות הצגת אינטרקציות חברתיות המוכרות לנו מהרשתות החברתיות הקיימות.
בין האפשרויות החברתיות המוצעות למשתמשים, הם יכולים לכתוב תגובות, לקבל נוטיפיקציות אודות הפעילויות השונות של המשתמשים באתר, לצפות בפרופילים של המשתמשים ובפוסטים הספציפיים שלהם, וכמובן לשוחח בזמן אמת באמצעות מערכת צ'אט. כך לדוגמה, יכולים המשתמשים לדעת באיזה כתבות חבריהם התעניינו, מה הוא הנושא שקיבל הכי הרבה תשומת לב ואפילו להתחיל וויכוח בנוגע לנושא מסויים – מבלי לעזוב את אתר התוכן.
בפועל, מדובר על חלונית המתווספת לאתר האינטרנט, אליה יכולים המשתמשים להתחבר באמצעות חשבון הפייסבוק שלהם או באמצעות פתיחת חשבון חדש המשוייך ל-Talking Layers עצמה. לאחר מכן, יכולים המשתמשים להתחיל באינטרקציות השונות, או לחילופין לסגור את החלונית לחלוטין ולהמשיך בגלישה כרגיל, כפי שהתרגלו אליה עד היום.
להוסיף הערות לתוכן עצמו
המערכת מציעה שתי אפשרויות אותן חיבבנו במיוחד, הכוללות את האפשרות להגיב על נקודה ספציפית בתמונות המפורסמות בכתבה, או בטקסט הכתוב בו. כך לדוגמה, יכולים המשתמשים לקשר את ברכת ה"מזל טוב" לפרצופו של אחד מעובדי החברה המופיעים בתמונה, או אפילו להעיר לכותב התוכן שהמילה המסויימת שכתב מאוייתת לא נכון, עם סימון מדוייק של מיקומה.
כמובן שאת כל התגובות, גם את אלה שמשוייכות לנקודות ספציפיות בכתבה ניתן לראות בתחתיתה, בדומה למערכת תגובות סטנדרטית, או לחילופין להתעדכן אודותיהן בזמן אמת בחלונית של החברה, המציגה את כל האינטרקציות השונות באתר.
השבוע הציגה החברה את מנוע ההמלצות החדש שלה, המציע תכנים רלוונטים למשתמשים בהתבסס על התכנים המעניינים אותם. מעבר לכתבות ספציפיות, המנוע מסוגל להמליץ על סרטון וידאו ספציפי מתוך הכתבה, להמליץ על תגובה מעניינת או אפילו לקשר אל פוסט רלוונטי שנכתב בעמוד הפייסבוק של האתר. מערכת ההמלצות מהווה למעשה את המודל העסקי של החברה, שכן תאפשר למותגים ומפרסמים לקדם את עצמם ואתם המוצרים או התכנים השונים שלהם לקהילת המשתמשים, כאשר גם ההמלצות הללו יעודכנו בזמן אמת בטיקר של החברה.

אז במה חבריכם התעניינו? מקור: יח"צ
לומדים את השוק
את Talking Layers הקים אמיר הראל לפני כשנתיים, ב-2011, במסגרת אירוע סטארטאפ וויקאנד שנערך בקופנהגן. לא מדובר בחברה שגרתית בהגדרה, שכן פועלת במודל Bootstrap, אינה מחזיקה במשרדים ולמעשה כלל עובדיה עובדים מהבית. אמיר עצמו גר בברלין ומשם מתקשר עם עובדיו בישראל ובגרמניה. בעוד שאמיר מבהיר כי עבודה מהבית אינה קלה או כיפית כפי שהיא עלולה להשמע, הסיטואציה הנוכחית עובדת לחברה, לפחות בשלב זה, כך שאינה מתכננת לשנות את המצב.
הרעיון למוצר נבע מהאהבה של אמיר לעולם האינטרקציה עם הגולשים, כאשר הרעיון המקורי שלו היה לאפשר למשתמשים להגיב לחלק מטקסט, תמונה ואפילו לשתף סרטוני וידאו ישירות מהכתבה – במטרה לשדרג את מערכת התגובות שהייתה קיימת עד אז.
למרות שכבר במסגרת סטארטאפ וויקאנד נתקל בקשיים בנסיון להסביר את הרעיון והקונספט העומד מאחוריו, ולא הצליח לגייס משתתפים שיעזרו לו לפתח את המוצר, הוא החליט לעבוד על המוצר לבדו וכבר בסוף האירוע החזיק בדמו שקיבל פידבקים חיוביים. לאחר שחזר מהאירוע החליט להתחיל ולעבוד על הרעיון בצורה רצינית, גייס צוות והתחיל בבניית המוצר הראשוני של החברה.
ככל שהפיתוח של המוצר התקדם הבין אמיר שיש צורך ללמוד אודות שוק התגובות והבעיות הקיימות בו במטרה להרחיב את המוצר ולהביא אותו אל "השלב הבא", במיוחד לאור העובדה שקיימות שחקניות רבות, גדולות וידועות בשוק התגובות באינטרנט.
תהליך הלמידה הוביל את החברה לפיתוח טכנולוגיה המסוגלת לפרק את התוכן לגורמים ולזהות את התגובות גם במידה והאתר משתנה. כתוצאה מהשדרוג, נפתחו בפני החברה אפשרויות חדשות הכוללות הנפקת דו"חות לבעלי האתרים, שמציעים חיתוכים בין המידע הסטנדרטי של הגולשים לבין האינטרקציה שלהם בתכנים השונים. כך לדוגמה, יכולים בעלי האתרים לדעת מה גורם למשתמשים להגיב, מי הם הכתבים המושכים הכי הרבה תגובות וכדומה.

מגיבים על נקודה ספציפית. מקור: יח"צ
אמיר מבהיר כי כפי ששמה של החברה מציין, Talking Layers עובדת בשכבות על גבי התוכן הקיים, והחברה היא יותר מקוביית תגובות בסוף הכתבה. למעשה, החברה מודעת שייתכן ואין לה את מערכת התגובות המשוכללת ביותר בשוק והיא מציעה פתרון שמחבר בין צרכי האינטרקציה של המשתמשים עם התוכן – מה שלדבריה מעניק ערך גדול יותר ללקוחותיה.
החזון של החברה הוא להפוך את לקוחותיה, אתרי התוכן עצמם, לרשתות חברתיות ממוקדות תוכן. כלומר, להפוך את התוכן למוקד העניין המחבר בין המשתמשים, וליצור קהילות סביב הנושאים השונים. החברה רוצה לייצר אלטרנטיבה למצב הקיים כיום, שבו התוכן הוא באתר אך החוויה החברתית נמצאת באתרים אחרים, לרוב באתרי הרשתות החברתיות עצמן, שם לבעלי האתר אין שליטה עליהם.
לאחרונה קיבלה החברה השקעה מ-Wadi Ventures, קרן המתמקדת בחברות סטארטאפ ישראליות בשלבים מוקדמים, כאשר מטרתה העיקרית היא לבצע שינוי משמעותי בצורה שבה המשתמשים צורכים את התכנים השונים ומתקשרים איתם.