

לא עוד סתם מכונת קפה. מקור: Ripples
במסגרת תערוכת CES שהסתיימה בלאס וגאס בסוף השבוע האחרון נערכה תחרות ׳The Last Gadget Standing Award׳, המאפשרת למשתתפים שעלו לגמר להסביר מדוע המוצר שלהם הוא בעל הסיכוי הטוב ביותר לשנות את פני הטכנולוגיה. התחרות מתנהלת בפני שופטים מומחים וקהל חי, לצד הצבעות מקוונות, סוג של ׳הישרדות׳ בעולם הטכנולוגי.
שני מוצרים ישראליים, ה-Ripple Maker של חברת Steam, ומצלמת VUZE של חברת HumanEyes Technologies, היו הזוכים הגדולים בתחרות. בעוד שה-Ripple Maker הוכתר כ-Online Winner של התחרות, ה-VUZE זכה בפרס ה-Live Winner. שני המוצרים אגב שייכים לפורטפוליו החברות של לנדא ונצ'רס, קרן ההשקעות של תעשיין ההיי-טק בני לנדא.
קפה בהתאמה אישית
על ה-Ripple Maker סיפרנו לכם כבר בחודש יולי האחרון. מדובר במכונת קפה המשלבת בתוכה חומרה ותוכנה המייצרות יחד פלטפורמת תקשורת חדשה ליצירת מסרים ותמונות ברזולוציה גבוהה על גבי כל משקה מוקצף. בעזרת ה-Ripple Maker, בתי הקפה יכולים לקבל את הלקוחות עם ברכה אישית, ציור או תמונה מצחיקה או מעוררת חיוך. אותם תכנים יתעדכנו באופן תדיר מכוס קפה אחת לשניה, ויותאמו באופן אישי לכל לקוח.

מקור: Ripples
איך זה עובד? יוסי משולם, מנכ״ל החברה, הסביר בעבר לגיקטיים כי ״התאמנו את הטכנולוגיה של ה-Ripple Maker לטכנולוגית דפוס הזרקת דיו על בסיס מכני בדומה למדפסת 3D, תוך שימוש בחומרים טבעיים בלבד. החברה פיתחה את כל האספקט הטכנולוגי ופועלת בשת"פ עם אחת מחברות הדפוס הגדולות בעולם. כמו כן, פיתחנו פורמולה של תמצית קפה טבעית בשת"פ עם האוניברסיטה העברית ופרופ' שלמה מגדסי. לחברה ולאוניברסיטה העברית יש פטנט משותף על תמצית הקפה, שהתקבל בישראל ובאירופה״.
צילום תוכן מקצועי בהישג יד
המוצר השני שזכה בתחרות הוא VUZE, מצלמה שביכולתה לספק וידאו באיכות 4K ומוצעת תמורת 900 דולר (3,533 ש״ח) זאת במטרה להתאימה לשוק הצריכה ההמוני. הרעיון מאחורי המצלמה הוא לפשט ולבצע מהפכה בכל היבט הקשור ליצירת תוכן של מציאות מדומה בתלת מימד, החל מצילום דמות, דרך סרטון וידאו ועד לעריכת קטעי צילום ופלייבקים, זאת במטרה לתמוך באחד הטרנדים המדוברים ביותר כיום, אשר דורש עלויות הפקה גבוהות וציוד טכני מסובך.
ראיון עם שחר בן נון, מנכ"ל Human Eyes
נזכיר כי גם חברת השבבים הישראלית Valens זכתה בפרס האמי הטכנולוגי על תרומה לשיפור איכות הצפייה בטלוויזיה, הודות לטכנולוגית HDBaseT שפיתחה ושהפכה לתקן עולמי להפצת תכני מולטימדיה בבתים, עסקים ומקומות ציבוריים. אז מה אתם אומרים, ישראל על המפה?