Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

הרשימה המלאה: קידום יזמות נשית-טכנולוגית [מתעדכן]

$
0
0
shutterstock women

shutterstock women

מספר הגופים התומכים בקידום נשים בעולם היזמות וההיי-טק נמצא בעליה מתמדת. על מנת שתוכלו להשאר מעודכנים, הנה הרשימה המלאה של הגופים שיש להם ייעוד או אג׳נדה נשית ואליהם תוכלו לפנות כדי לקבל השראה, מקום, מנטורים, השקעה, ייעוץ מקצועי ועוד.

הפוסט יתעדכן על בסיס שוטף. מכירות גופים נוספים שלא הוזכרו כאן? (לא חברות מסחריות) שלחו אלינו מייל כדי שנוכל לעדכן את הפרטים.

הכשרה מקצועית

She Codes 

she codes; הינה קהילת מפתחות התוכנה הישראלית, בה חברות מעל 10,000 משתתפות. הארגון הוקם ע"י רות פולצ'ק, אשר קבעה את מטרת הארגון להגיע ל-50% מפתחות תוכנה בתעשיית ההייטק בעשור הקרוב, לשפר את אפשרויות הקריירה של הנשים בתחום ובנוסף להקנות מיומנויות טכנולוגיות בפיתוח תוכנה לנשים ונערות ללא נסיון קודם בתחום.  הארגון מתכנן מעל ל-70 אירועים חודשיים, 15 סניפים וכ-80 מתנדבות ברחבי ישראל.

המפגשים נערכים אחת לשבוע בכל 14 הסניפים הפרוסים בכל הארץ, באוניברסיטאות ובחברות היי-טק. בכל שבוע מתקיימים עשרות אירועים אשר כוללים הרצאות טכנולוגיות, הרצאות מנשים מעוררות השראה אשר מהוות מודל לחיקוי בתחומן, שיתופי פעולה בפיתוחי תוכנה, פעילויות חינוכיות לנשים ונערות (she codes; הדור הבא) ומרכז קריירה.

1 מתוך 3 המרחבים בהם נערכו האקתוני לילות ראשון (זאת תמונה של כשלושת רבעי מהמשתתפות הקבועות בסניף זה). יש להן כ-1,000 משתתפות קבועות המגיעות לאירועים מידי שבוע ברחבי ישראל, בנוסף לאירועים מיוחדים כגון המסיבה שתיערך בהמשך החודש או הרצאות שונות המתרחשות 7-10 פעמים בחודש בסניפים השונים בארץ.

לפרטים נוספים

קרדיט: She codes

קרדיט: She codes

 Rails Girls

Rails Girls הוא פרוייקט שרץ בכל העולם שמטרתו לקרב נשים לעולם התכנות והטכנולוגיה. הרעיון הוא לערוך להן היכרות עם התחום, להסביר מה זה אומר לבנות אתר, ובגדול להראות להן שתכנות זה לא משהו מפחיד אלא כיף – ובכך בשאיפה להביא יותר נשים לתחום המחשבים והטכנולוגיה.

אירוע Rails Girls הראשון בעולם נערך בהלסינקי ב-2010, ומאז נערכו כ-300 אירועים נוספים בערים רבות ברחבי העולם. בשנת 2013 החלטנו שהגיע הזמן להביא את היוזמה לישראל, ומאז כבר היו 8 סדנאות כאלה בתל אביב, חיפה וירושלים, שהיו פשוט מדהימות. ההיענות של הבנות הייתה מטורפת – בתוך שבוע מרגע פרסום האירוע הראשון בפייסבוק כבר היו לנו מעל 350 נרשמות!

הפרוייקט נעשה על ידי סדנאות של יום וחצי אליהן הבנות יכולות להגיע לגמרי בחינם. במהלך הסדנה הן יושבות בקבוצות קטנות עם מדריכים – מפתחי/מפתחות web שהתנדבו לכך – ויחד הם בונים אפליקציית web שלב אחר שלב בשפת תכנות שנקראת Ruby on Rails.

שלוש הסדנאות הבאות מתוכננות להתקיים בתחילת 2016. בכל סדנא ישתתפו 50 בנות ו-20 מדריכים מתנדבים. ההרשמה עוד לא נפתחה כיוון שהן כרגע בשלב מציאת נותני חסות לאירועים. אם אתם חברה אשר נושא קידום הנשים קרוב לליבה ותרצו לקחת חלק בארוע – פנו אלינו למייל

לפרטים נוספים
girls on rails

XX+UX ISRAEL

קבוצת XX+UX ISRAEL הוקמה לפני כשנה על ידי דנה כהן בראון, ענת כץ ארוג'אס וטלי רוזן שוהם על מנת לשמש פלטפורמה לתמיכה וקידום נשות קהילת חווית המשתמש/ת בישראל והנעת שינוי מהותי בתחום. קבוצה זו היא חלק מהתארגנות XX+UX העולמית אשר במסגרתה מתקיימים אירועים בכל העולם החל בגוגל ודרך פייסבוק, פינטרסט ואף מרצדס בנץ.

הקבוצה בישראל היא הגדולה ביותר בעולם (!) וכיום היא מונה מעל ל-850 חברות בקבוצת הפייסבוק הכוללות נשות עיצוב, אפיון ומחקר חווית משתמש/ת,כמו גם מנהלות מוצר וכל מי שעוסקת בחוויית משתמש/ת באופן מקצועי. בנוסף ישנן כעשרים מתנדבות בקבוצת הליבה שהן הרוח החיה מאחורי ארגון פעילויות הקבוצה. הקבוצה מקיימת מפגשים קבועים העוסקים בנושאים מקצועיים תוך מתן דגש על נשים מרצות מקרב חברות הקבוצה. נשים העוסקות בתחום מוזמנות להצטרף לקבוצת הפייסבוק ולקחת חלק בדיון הער בנושאים מקצועיים ובנושאים המיוחדים לנשים בתעשייה ובכלל.

לפרטים נוספים

5 (1)

תמונה: מעיין חיים

תכניות יזמות

Campus TLV for Moms

Campus For Moms: בית הספר ליזמות טכנולוגית הראשון בעולם שידידותי לתינוקות. הסניף הראשון שלו הוקם בקמפוס TLV על ידי גוגל וארגון ״יזמיות״ הישראלי. התובנה בבסיס התכנית היא שיזמות היא עולם שפתוח לאנשים מוכשרים בלי קשר לגיל, מין ורקע משפחתי ושחופשת לידה היא הזדמנות נהדרת לנשים ללדת את היזמית שבהן.

המטרה של Campus for moms היא לגדל דור של יזמיות (וגם יזמים) עם הבנה של התהליך היזמי ונטוורק חזק שיקימו עסקים טכנולוגים וישמשו מודל לחיקוי לנשים ונערות. כל מחזור של Campus for moms בנוי מ-8-10 מפגשים שבועיים עם דמויות מובילות בתעשיה בנושאי יזמות, פיתוח וניהול מוצר, טכנולוגיה, פיתוח עסקי, שיווק ואסטרטגיה וגיוס כספים. את הקורס מלווים מנטורים מתחומים שונים ובסיום כל מחזור נבחרים 6 מיזמים להתנסות בהצגת המיזם ב pitch night מול אנשי הון סיכון בסביבה בטוחה תוך קבלת פידבק.

בקרוב תפתח ההרשמה למחזור החמישי בישראל.

המודל הישראלי אומץ כתכנית רשמית של הקמפוסים של גוגל ברחבי העולם והתכנית הושקה באנגליה, ספרד, פולין ודרום קוריאה והשתתפו בה מעל אלף נשים ברחבי העולם.

קרדיט: ניב קנטור

קרדיט: ניב קנטור

Elevation W

כשהחליטו בעקבות ה״קול קורא״ של גוגל, להקים תוכנית לקידום יזמות בקרב נשים, ישבו היזמיות ןוחשבו – מה חסר היום באקו סיסטם כדי למשוך עוד נשים יזמיות להקים סטארט אפ טכנולוגי?

הן הגיעו למסקנה ששלושת החסמים המרכזיים של נשים היום בלהקים סטארטאפ הם:

1. זמן: הרבה נשים לוקחות על עצמן עבודה, טיפול בילדים ובמשק הבית וקשה להן למצוא את הזמן לעשות ולידציה לרעיון שלהם.

2. ביטחון עצמי: גם לאלו שלקחו את הזמן לעשות את הולידציה, הרבה פעמים חסר את הביטחון ותחושת המסוגלות כדי לעשות זאת. (כמובן שגם לגברים יש בעיית ביטחון עצמי, אבל יותר קל להם לזייף אותו.)

3. כלים מקצועיים: כמו לרוב, חסר להם את המסגרת המקצועית לעשות ולידציה לרעיון, לגייס כסף, שיווק וכו׳.

Elevation W היא תוכנית יזמות לנשים, אשר נפתחת ב-ideation retreat במדבר, ללא פלאפונים ,ללא טייטלים, וללא גברים-בעצם ללא כל הסחות הדעת האפשריות אשר מונעות מאיתנו ביום יום להתרכז בלעשות ולידציה לרעיון שלנו. הריטריט מאגד יזמיות מתחילות, יזמיות עם ״טרק רקורד״ ומשקיעות, אשר מבלות 3 ימים מחייהם להתרכז ברעיונות שלהם. בתום התוכנית יש אפשרויות המשך למשתתפות, כגון:מנטורשיפ, תוכניות אקסלרציה, הזדמנויות מימון ועוד.

במחזור הקודם השתתפו 75 נשים אשר נבחרו מבין מאות מועמדות, והגיעו מ-12 מדינות שונות.

בשנה הקרובה בתמיכת קרן שוסטרמן הן צפויות להשיק אלמנט און ליין, שיהיה משלים לתוכנית, כמו כן לפתוח מחזור חדש בארץ ולפתח שווקים חדשים במדינות נוספות.

הארגון עבר כבר עם קרן שוסטרמן, גוגל, נילסן אינובייט,בייסיס טק, סטארטאפ ניישן סנטרל,קבוצת ג׳יבי, wmn וכל הזמן מחפשות שותפים נוספים שחולקים את החזון והמשימה שלנו.

מדובר בתוכנית אשר מותאמת לנשים ועונה על בעיות אלו. התוכנית משלבת תכנים מקצועיים אשר נמצאים ברוב תוכניות היזמות כגון:מתודולוגיית הלין קנבס, mvp, איך לגייס כסף ואיך לעשות פיצ׳ וכו׳. ומשלבת בתוכה גם תכני העצמה אשר מאפשרים למשתתפות להפוך לקהילה תומכת, אשר מעצימה ומסייעת אחת לשניה להתמיד לפתח את הסטארט אפ גם בתום התוכנית.

לפרטים נוספים

תמונות מהתוכנית

We Dream

מטרתה של תכנית We Dream היא לתמוך ולעודד יזמות בקרב נשים בישראל. אנחנו עובדים כדי להבטיח שנשים בתחום היזמות יהנו מאותן הזדמנויות כמו הגברים. התכנית עצמה מותאמת אישית כדי לענות על הצרכים של יזמיות מכלל התחומים, וממדינות שונות, תוך התחשבות במאפיינים הייחודיים של קהילות שונות.

כל שלב של התכנית מורכב מסמינרים, הרצאות ומפגשים עם מנטורים. במסגרת המפגשים, מקבלות המשתתפות ייעוץ מקצועי ורוכשות ידע קריטי בתחומי היזמות: הקמת עסק, היבטים משפטיים, שיווק ופרסום, הצגה מול משקיעים, עיצוב מוצר ועוד. במהלך שנות התכנית היו שותפים לה ארגונים חברתיים, עיריות, שגרירויות זרות, משרדי ממשלה וכמובן עשרות סטארטאפים, והכל על מנת לחזק את המגמה של נשים ביזמות.
בוגרות התכנית נהנו מהצלחה משמעותית, אם בגיוס כספים למיזמים שלהם ואם בהשתתפות באקסלרטורים בחו"ל.

התוכנית נוסדה ב 2010 ע"י אלנה דוניץ, מנכ"לית מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב.
המחזור הבא של התוכנית ייפתח ב 2016.

לפרטים נוספים

Girls in Tech

ארגון GIT הוא ארגון גלובלי ללא מטרות רווח ששם לו למטרה לקדם נשים בהייטק, הארגון הוקם בשנת 2007 ומאז נפתחו מעל 50 סניפים ברחבי העולם.

הסניף הישראלי הוקם לפני 9 חודשים ע"י שתי נשות היי-טק: דלית הלדנברג ושירה וינברג אשר חולקות את התשוקה לחולל שינוי בתחום. דלית, בתפקידה האחרון כמנהלת מוצר בחברת הסטארטאפ אאוטבריין, עם רקע טכנולוגי כמהנדסת תוכנה, תשוקה לעולם היזמות, היכולת לחולל שינוי ולבנות דברים. שירה, מנהלת מוצר בכירה במיקרוסופט, בעלת רקע של 13 שנים בהיי-טק – בתחילה כמהנדסת תוכנה וכראש צוות תוכנה וב-5 השנים האחרונות כמנהלת מוצר.

מאז הקמת הסניף בארץ אורגנו 5 אירועים, כאשר כל אחד מהאירועים התמקד בתחום מסויים וכלל נטוורקינג בין המשתתפות והרצאה עיקרית של כשעה, בכל האירועים היתה היענות מדהימה ונכחו מעל 130 משתתפות באירוע, במפגשים הנשים נחשפות לתכנים מעניינים ורלבנטים לקריירה שלהן לצד הזדמנות ליצירת קשרים עם נשים נוספות בתעשייה.

האירוע האחרון נערך בתחילת נובמבר ועסק ב- Personal Branding, עם מעל 150 משתתפות והתקיים במרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה. הפעם התארחה את קייסי פלמינג, מנהלת תחום גיוס העובדים במיקרוסופט באיזור המזרח התיכון, הודו ואפריקה. מעבר לאנרגיות המדהימות של קייסי, ההרצאה העניקה לקהל כלים קונקרטים שמאפשרים לבחון ולבנות את המותג האישי שלהן, ועודדה אותן לחלוק את המחשבות שלנו בנושא עם אלה שישבו לידן בקהל – מה שיצר בסופו של דבר שיחות משמעותיות והתחלה של קשרים חדשים.

"אחוז הנשים בקרב מקבלי תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב הוא 32%, אך אחוז הנשים במשרות טכנולוגיות קטן מ 24%, וככל שמסתכלים על משרות בכירות יותר – אחוז הנשים יורד משמעותית ומגיע למספרים חד ספרתיים. כדי לפתור את הבעיה צריך לפעול בשתי החזיתות – לחשוף ילדות ונערות למקצועות הטכנולוגיה כדי לאפשר להן לבחור במסלול לימוד טכנולוגי, ובנוסף לשמר ולקדם נשים שכבר בחרו להכנס לתחום. אנחנו מתמקדות כרגע בחזית השניה – יצירת קהילה של נשים טכנולוגיות בשלבים שונים של הקריירה שלהן, העברת תכנים קונקרטיים בהרצאות וסדנאות שיעזרו להן להתפתח ולקדם את הקריירה שלהן". (שירה וינברג)

"חשוב לנו לבנות קהילה חזקה של נשים שיוכלו ללמוד אחת מהשנייה, שמישהי בתחילת הקריירה תלמד מכאלו שבשלב יותר מתקדם וכאלו בשלב מתקדם שיקבלו השראה מאחרות. יש לנו הרבה תוכניות שאנחנו רוצות לממש לשנה הקרובה ובכלל וההיענות עד כה היא מדהימה ומרגשת.

במהלך הקריירה אנחנו נדרשים להרבה כלים והכוונה שאנחנו לא מקבלים בלימודים או במקום העבודה ואני מאמינה שיש הרבה ערך למפגשים שבהם אפשר להכיר עוד נשים מהתעשייה ביחד עם סשנים שנותנים כלים פרקטיים לקריירה שלנו.

הסיבה שחברנו ל-Girls in Tech שהוא ארגון גלובלי היא הפוטנציאל למנף את זה רחוק ליצירת קשרים בכל העולם ולמידה מסניפים אחרים וע"י כך להשפיע יותר." (דלית הלדנברג)

קבוצת הפייסבוק לפרטים נוספים

עוד פרטים והרשמה

צילום: ארז כרמל

צילום: ארז כרמל

השראה ומנטורים

SOSA Women Founders Forum

פורום היזמות (The Women Founders Forum) הפועל תחת סוסה נוסד במטרה לתמוך, לחזק ולקדם נשים יזמיות בהיי-טק. סיון שמרי דהן, שותפה בקרן קומרה קפיטל, ומרב וינריב, שותפה בקואלקום וונצרס, יזמו את הפורום ומנהלות אותו ביחד עם יונית סרקין ותום גינוסר מסוסה.

מטרת הפורום הינה לתת למנכ”ליות של חברות היי-טק בשלבים התחלתיים נקודת פתיחה טובה יותר על ידי כלים מעשיים, הכוונה עסקית ועזרה בגיוס הון. בכל מחזור בתכנית משתתפים חמישה עד עשרה מיזמים בהובלת נשים. לכל מיזם מוצמדות שתי מנטוריות מהתעשיה מתוך מבחר של משקיעות הון סיכון מנוסות, יזמיות ותיקות ובכירות בחברות הי-טק גלובליות וישראליות שתורמות מזמנן בהתנדבות ועובדות עם היזמיות במשך חצי שנה באופן צמוד. תוכן המפגשים מותאם לכל חברה וכולל  מגוון נושאים כגון הכנת מצגת למשקיעים, גיוס הון, התנהלות מול משקיעים, אסטרטגית מוצר, אסטרטגית חדירה לשוק, שיווק ומיתוג, מכירות, תפעול, גיוס בכירים ועוד – הכל בהתאם לצרכי המיזם ולשלב בו הוא נמצא.

בנוסף נערכים מפגשים של כלל הפורום אחת לחדשיים, וכוללים הרצאות ופאנלים במגוון נושאים רלוונטיים, המפגשים האחרונים התמקדו בנושאים כגון גיוס כסף ראשוני מאנג'לים, ניצול כנסים ליצירת קשרים עסקיים (NETWORKING) ומפגשים עם יזמיות מצליחות. אחד הערכים המוספים שנוצרים בתכנית הוא הקשרים שנטווים בין היזמיות לבין עצמן ובין היזמיות למנטוריות, והיכולת של היזמיות להשתמש ברשת הקשרים של השותפות בפורום לקידום המיזם שלהן . "לאורך שנים רבות של עבודתינו כמשקיעות שבהן פגשנו מאות חברות, ומתוכן אחוזים בודדים בלבד בשהובלו על ידי נשים, בער בנו הצורך לייצר פלטפורמה שתעשה שינוי אמיתי" אומרות סיוון ומרב " פלטפורמה שתירתום נשים בעמדות מפתח על מנת להעצים ולתת ערך קונקרטי ליזמיות. במחקרים על נושא הנשים בהייטק אחד האתגרים שעולים הוא החוסר בדמות לחיקוי, אנו שואפות לעזור לייצר כמה סיפורי הצלחה של חברות בהובלת נשים, שיגרמו ליותר נשים לרצות ליזום ולהוביל חברות סטארטאפ."

לפרטים נוספים
SOSA WOMEN FOUNDERS FORUM

UPWARD

UPWARD הוא ארגון שלא למטרת רווח, שייסדה ליסה למברט, סגנית נשיא בכירה ב-Intel Capital. מטרת הארגון היא לתמוך בקידום הקריירה של נשים בכירות ברחבי העולם על ידי יצירת קהילה בה יכולות מנהלות בכירות לבנות קשרים, לקבל עצות ותמיכה שיאפשרו להן להצליח בדרגות הארגוניות הגבוהות ביותר. את הסניף הישראלי של הארגון יסדו מיכל ברוורמן-בלונשטיק, מנהלת בכירה (GM) במיקרוסופט העולמית, מובילת תחום הסייבר בענן. ורינה שאינסקי, שותפה בבכרמל ונצ'רס. הארגון מתמקד בנשים בכירות בתעשיות ההיי-טק, ביוטק, תעשיית הפיננסים ומשרדי העו"ד.

מה שמנחה את UPWARD הוא ההבנה שבסביבת העסקים הגלובלית, חייבת להיות לך רשת קשרים, לא רק כדי להתקדם ולשמור על המשרה – מדובר בצורך הכרחי בעולם העסקי. בגלל העומס הרב הכרוך בניהול קריירה ומשפחה, נשים לעיתים מזניחות את הנטוורקינג למרות חשיבותו הרבה לקריירה. הקשרים החברתיים עם נשים אחרות שבחרו בקריירה מקצועית, הם חלק בלתי נפרד מלהיות טובה במה שאת עושה ולהתקדם.

למידע נוסף בקרו באתר Upward

Lean On

גם ב-2015 קשה מדי להיות אישה במקום העבודה, ולמרות כל הציפיות – זה לא נהיה יותר קל עם הזמן. במאי האחרון יצא סקר שבו ביקשו לברר את הבעיות שבהן נתקלות נשים במקום העבודה. אחרי שענו עליו כ-500 נשים מ-54 מדינות שונות תוך שבוע, הן הבינו: עם כל הרצון הטוב, הספרים, התכנים והכנסים למען נשים עובדות בכלל ונשים בטכנולוגיה בפרט, אין אף אחד שנמצא שם ועוזר כשאנחנו באמת צריכות, באמצע יום עבודה או רגע לפני פגישה.

בעקבות מה שגילו בנו את Lean On, אפליקציית מובייל שמאפשרת לכל אישה מכל תחום להתייעץ עם מנטורית שמבינה בדיוק בנושא הרלוונטי, און דימנד.

בחודש הקרוב הן משיקות פיילוט מצומצם בישראל, ובתחילת 2016 – בטא סגורה בניו יורק, ולאחר מכן השקה בארצות הברית. ״אנחנו כבר עובדים עם מנטוריות וארגונים כדי להפוך את החיים של נשים במקום העבודה לקלים יותר גם בטווח המיידי וגם בטווח הארוך, ועם מחלקות משאבי אנוש כדי לעזור לחברות להפוך להיות מקום טוב יותר עבור הנשים העובדות המדהימות שזולגות להם מבין האצבעות״.

לפרטים נוספים

NAZDIV

מטרתה של תכנית Nazdiv היא לתמוך ולעודד יזמות בקרב נשים במגזר הערבי בישראל. התכנית, בשיתוף מט"י נצרת ומשרד הכלכלה, מותאמת אישית לצרכים הייחודיים של המשתתפות, ומכוונת ליצור סביבה תומכת ולעודד יזמות בכלל התחומים בקרב נשים במגזר.

כל שלב של התכנית מורכב מסמינרים, הרצאות ומפגשים עם מנטורים. במסגרת המפגשים, מקבלות המשתתפות ייעוץ מקצועי ורוכשות ידע קריטי בתחומי היזמות: הקמת עסק, היבטים משפטיים, שיווק ופרסום, הצגה מול משקיעים, עיצוב מוצר ועוד. במהלך שנות התכנית היו שותפים לה ארגונים חברתיים, עיריות, שגרירויות זרות, משרדי ממשלה וכמובן עשרות סטארטאפים, והכל על מנת לחזק את המגמה של נשים ביזמות בכלל ובמגזר הערבי בפרט.

למידע נוסף

PROWOMAN

מועדון של סטודנטיות ייחודיות ומצטיינות בעשייה מהמרכז הבינתחומי הרצלייה, השואפות לתפקידים ניהולים ולהקמת מיזמים בתעשיית ההייטק, המגזר העסקי ובחברה הישראלית בכלל.

התכנית מורכבת ממפגשים עם נשים מובילות בתחומן, הנמצאות בתפקידים בכירים ומשפיעים, אשר משתפות את סיפור ההצלחה האישי שלהן, האיזונים השונים שנדרשים בשילוב בין קריירה ומשפחה ונותנות טיפים מניסיון הקריירה שצברו.

מועדון ProWoman הוקם לפני כ-4 שנים ולפני כשנה נפתח מועדון הבוגרות אשר קהילתו מונה כבר למעלה מ-200 בוגרות של התכנית.

לפרטים נוספים ניתן לבקר בעמוד הפייסבוק של התכנית–  או לפנות במייל.

 

Prowoman 2014

קבוצות ואתרים

Geekgirlscarrots

Geekgirlscarrots הוא ארגון גלובלי המתמקד בחיבור, חינוך והשראה עבור נשים בהייטק. אנחנו מביאות יחדיו נשים שהינן אדמיניות, אנליסטיות, מהנדסות אפליקציות, מפתחות, מעצבות גרפיות, מנהלות IT, מתכנתות, מומחיות מדיה חברתית, מהנדסות מערכת, מנהלות פרוייקטים, יזמיות, סטודנטיות למדעי המחשב ועוד רבות אחרות על מנת ללמוד יחדיו משהו מיוחד. אנו יוצרות קהילה באמצעות ארגון מפגשים, סדנאות ואירועים אחרים שעוזרים לנשים לשתף את הידע והניסיון המקצועי שלהן.

לי רובין, שהיא במקרה יזמת של סטארטאפ ניו-יורקי בשם Wekudo, עזרה להביא את Geekgirlscarrots מניו-יורק אל תל-אביב כאשר עשתה עליה בקיץ הקודם. היא החליטה להביא כשרונות נשיים ישראליים אל חזית הבמה לשם שינוי ומחכה לרגע בו תוכל לעזור לנשים בכל הגילאים למצוא את הכלים הנכונים כדי להגשים את חלומותיהן.

למרות שהאירועים עצמם מארחים גם גברים וגם נשים, המטרה היא שמרבית המרצים האורחים יהיו נשים. ״כיום, ב-2015, העברנו כבר 250 מפגשים קהילתיים ברחבי העולם, נתנו במה ל-551 מרצים ודוברים, ערכנו 31 אירועים מיוחדים ו- 147 סדנאות בפייתון, ג'אווה סקריפט, סקום, חוויית משתמש ועוד. מעל ל-1000 משתתפים נכחו במפגשים החודשיים שלנו ברחבי כל הערים בהם יש לנו סניפים״.

על מנת להישאר בקשר ולקבל עדכונים בנוגע למפגשים עתידיים, צרו קשר במייל.

 

קרדיט: Adrian Szałański

קרדיט: Adrian Szałański

Women in Wireless

Women in Wireless היא עמותה ללא מטרת רווח שמטרתה להעצים, לעורר השראה ולחבר בין נשים במרחב הטכנולוגיה והמובייל בישראל. אנחנו יוצרות אירועים, מפגשים בינאישיים ועוזרות לנשים להגיע למקום הטוב ביותר בקריירה שלהן

הן יוצרות אירועים ועוזרות לאנשים בתל-אביב ובירושלים. האירועים הם לא כאלו שרק מאפשרים הקשבה לדוברת וכיצד הגיעה להישגיה אלא הם מציעים כלים מעשיים וסדנאות על מנת לעזור לך לקבל יותר ממה שאת צריכה על מנת להצליח. ״אנחנו מספקות פריטי מידע שניתן לפעול לפיהם והמשתתפות שלנו עוזרות את האירועים כאשר הן למדו משהו אמיתי והשיגו מיומנות חדשה שהן יכולות להיעזר בה עתה על מנת להשיג לקוח חדש או עבודה חדשה״.

האירוע הבא יהיה בנושא של בניית אתר וורדפרס לעצמך והוא יועבר ע"י מפתחות וורדפרס מנוסות. על הדרך תוכלי גם ללמוד מיומנויות אנליטיות.

קבוצת הפייסבוק.

Yazamiyot – Women Entrepreneurs

"יזמיות" (Yazamiyot) הוקמה מתוך מטרה ליצור סביבה תומכת ומקדמת ליזמיות ישראליות דרך מפגשים, נטוורקינג, שיתוף רעיונות וייעוץ הדדי המשלבים ידע מקצועי, חיבור נשי והנאה. הארגון הוקם על ידי הילה אוביל ברנר ושלוש שותפות  ופעילות בסצנת ההיי-טק המקומית – תוך זמן קצר הארגון הפך לחוד החנית של יזמיות טכנולוגיות בישראל, מונה כ -1,000 נשים יזמיות, מנוסות חכמות וחזקות לצד כאלה שעושות את צעדיהן הראשונים בעולם היזמות.

״מתברר לנו שהנשים חוות את אותן קשיים, התלבטויות ואתגריםומקיים אירועים ייחודיים, לשאוב רעיונות ולקבל השראה עם מרצים ומרצות, לסייע לקדם את העסקים אחת של רעותה וליצור רשת קשרים ייחודית. כל זאת באווירה ואנרגיות של כיף ויצירתיות״.

במקביל, לפני כשנתיים הוקם פרויקט פורץ דרך  (בשיתוף עם גוגל) בשם Google TLV for Moms שהוא בעצם אקסלרטור המיועד לנשים במהלך חופשת לידה. הנשים מביאות עימן את התינוק ותוך 10 מפגשים בהן הן נפגשות עם מיטב המרצים במגוון תחומים הן מציגות את הסטארט אפים שלהם לעולם. פעילות זו אומצה על ידי גוגל וכיום מתקיימת בעשרות מרכזי החברה ברחבי העולם וזוכה להיענות אדירה.

לארוע האחרון של יזמיות הגיעו כ-150 נשים יזמיות אשר באו לשמוע את הדוברות המעולות (מורן בר, ענת סגל, ענבל אריאלי , גילי גולנדר) אשר סיפרו מנסיונן בגובה העיניים הארוע מערך בגוגל קמפוס.

לפרטים נוספים

יזמיות

קרדיט: נטלי געש

אקדמיה

Artemis

ארטמיס הינה תכנית יזמות נשית טכנולוגית מבית מועדון היזמות של המרכז הבינתחומי הרצליה. ראשיתה, איך לא, ביוזמה של מאי בית-און (כיום יו"ר מועדון היזמות) אשר שמעה יותר מידי פעמים את חברותיה לתואר אומרות: "אני לא טובה מספיק" או "אין לי ניסיון". היא הראתה להן שכל סטארטאפיסטית שעשתה אקזיט התחילה כנערה חסרת ניסיון עם האומץ לאתגר את עצמה ולקפוץ למימי ההי-טק הסוערים.

מאז, בכל שבוע מתכנסות 20 סטודנטיות מהבינתחומי לקבל השראה מיזמיות מצליחות כגון נועה שגב, לשמוע הרצאות מפי המובילות/המובילים בתחום הסטארטאפ אשר חושפות אותן לצורך שבהגדרת המטרה כמו: אסתר ברק לנדס וליאת אהרונסון, ובנושאים כמו: הפן המשפטי שמעביר עוה"ד צחי זך, שיווק – שי ברונשטיין רגב ואומנות הנטוורקינג –  זיו מנדל. חשוב לציין שכל המרצים משתתפים בהתנדבות מלאה, מתוך  רצון לעודד ולפתח נשים להשתלב בעולם ההי-טק המקומי והבינלאומי. הבנות לא מסתפקות רק בהקשבה פסיבית, אלא גם מפתחות מיזמים משלהן ועובדות עליהם בצוותים במהלך המפגשים. בנוסף, נחשפות לעבודה בשטח  באמצעות סיורים במתחמי העבודה Hubanana ברעננה וMindspace בתל אביב.

״מבחינתי, מטרת העל הינה מתן השראה לנשים צעירות ומוכשרות, ולהראות שאפשר – ואיך אפשר – להצליח בעולם היזמות. מספר הנשים המובילות בעולם היזמות אינו מאוזן לעומת היכולת של נשים להוביל- יש מעט מידי נשים שמשיטות את הספינה. חזון התוכנית הינו שהבנות המשתתפות, יצברו ידע מירבי, כלים, מושגים, בטחון וניסיון על מנת לממש את חזונן״.

ליצירת קשר

Artmis

קרדיט: אליסה דינין, מועדון היזמות המרכז הבינתחומי

 

מאיצים וחלל משותף

WMN 

WMN – Cowork space & Ecosystem for women entrepreneurs

WMN הוקם ע"י מרב אורן, יזמת סדרתית ומולטידיסיפלינארית, בשיתוף עם עיריית תל-אביב ודלוייט, במטרה לשנות את המספרים בעולם היזמות/נשים/טכנולוגיה, לגרום לכך שיותר נשים יקימו סטארטאפים, יהיו חלק ממעגל ההשקעות ויובילו מיזמים טכנולוגיים.

המתחם, שנפתח רק ביוני האחרון, מכיל כבר 20 סטארטאפים אשר נוסדו ומובלים על ידי נשים.

חשוב להדגיש – לא מדובר בבית לנשים בלבד. התנאי היחיד הנדרש הוא שתהיה לפחות אישה אחת בצוות המוביל (Founder/CEO).

המיזמים הפועלים במתחם מצטרפים לקהילת יזמות המלווה ע"י מנטורים ואנשים בכירים בתעשיית ההיי טק וההשקעות, סדנאות, אירועים מקצועיים וביקורים של משלחות משקיעים, יזמים וגורמי מימשל ממדינות שונות (רק בחמשת החודשים האחרונים בקרו במקום משלחות מארה"ב, לונדון, אמסטרדם, סין, אוסטרליה, דרום אפריקה, ברזיל ועוד).

כחלק מהחזון הגלובלי של WMN בשנת 2016 מתוכננים פתיחת שני סניפים ראשונים באירופה ובארה"ב כמו גם הקמת גוף השקעות אשר ישקיע בסטארטאפים שנשים מובילות.

במקביל הוקם WMNextgeneration – קבוצה אותה מובילות נערות יזמיות מעולם הטכנולוגיה.

בתחילת החודש הושק WMN Round table – פורום הארגונים המקדמים נשים, יזמות וטכנולוגיה בשיתוף עם אתר גיקטיים.

ליצירת קשר

לפרטים נוספים

WMN

קרדיט: מריאנה פולו

ילדות ונערות

פרוייקט מהממ״ט

מהממ"ט (מהממות בהנדסה, מדעים, מתמטיקה וטכנולוגיה) הוא פרויקט התנדבותי שמטרתו לעודד ולקדם בנות עשרה ללימודי מדעים וטכנולוגיה ובפרט מדעי המחשב, ולהפיג חששות שאולי קיימים בקרבן לגבי התחום. במסגרת הפרויקט מועברת סדנה לבנות כיתה ט' בבתי ספר שונים ברחבי הארץ, במהלכן הבנות לומדות ליצור אפליקציית אנדרואיד, תוך פיתוח תחושת מסוגלות אישית ועניין במקצועות המדעים. המניע הוא האמונה שהתנסות חיובית מוקדמת במדעי המחשב מהווה מרכיב חשוב בבחירת מקצוע בהמשך הדרך.

הפרויקט החל את פעילותו רק לפני שנה וכבר נערכו מעל 40 סדנאות ברחבי הארץ ועשרות רבות מתוכננות לשנה הקרובה. התקבלו משובים נלהבים מבנות שעברו את הסדנה וכן בתי הספר דיווחו על עליות של עד 60% בכמות הבנות שנרשמו למגמת מחשבים השנה. הפרויקט מצליח לחולל שינוי משמעותי.

הפרויקט מובל כיום על ידי יעל שטוירמן, מיכל חורב, לירן שלאק והדס רחמים, נשים אשר לומדות ועוסקות בתחום מדעי המחשב וההנדסה, באקדמיה ובתעשייה.

מורים, הורים ותלמידות שרוצים לארח את הפרויקט אצלכם בבית הספר או נשים שרוצות להצטרף למערך המתנדבות מוזמנים לפנות דרך האתר וכן להירשם לעדכונים בדף הפייסבוק.

קרדיט תמונה ראשית: women in tech via shutterstock

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527