

כל השיחות נשמרות בענן וזמינות מכל פלטפורמה. מקור: Xros
קוראים ותיקים אולי זוכרים שאנחנו בגיקטיים מכורים ל-Slack, מאז שעברנו לפלטפורמה הזו גילינו עוד ועוד פיצ'רים חדשים וסיבות מצוינות לזנוח את המייל הארגוני. אבל, בכל מה שקשור לעבודה עם אנשים מחוץ לארגון, כולנו עדיין תלויים במייל על כל החסרונות שלו עם השלמות בדמות ווטסאפ, סקייפ או סמסים בשעת הצורך. Xros (קרוס) היא פלטפורמה חדשה שרוצה להיות הווטסאפ של החיים המקצועיים שלנו ולאפשר לנו לנהל את כל התקשורת המקצועית שלנו בנוחות של אפליקציית צ'ט עם פיצ'רים ייחודיים למשתמש העסקי.
בלי הורדה, בלי הרשמה
בניגוד לווטסאפ שמתבססת על המספר הסלולרי שלנו, Xros מתבססת על המייל שלנו וההצטרפות נעשית פשוט על ידי לחיצה על לינק, ללא צורך בהרשמה או אפילו הורדה של אפליקציה כלשהי. כלומר, נגיד שאתם מעצבים פרילאנסרים ורוצים לתקשר עם לקוח. כל שעליכם לעשות זה פשוט להתחיל להקליד את המייל שלו וזהו בערך. הלקוח יקבל במייל לינק, ולאחר שהוא ילחץ עליו, הוא יגיע תוך שניות לממשק וובי של הפלטפורמה ותוכלו להתחיל לשוחח מייד. כמובן שמי שרוצה יכול להוריד אפליקציית iOS, אנדרואיד וחלונות.
ניסינו את השירות בעצמנו ואכן, כמובטח, תהליך ההצטרפות מהיר במיוחד ותוך שניות מרגע שהתחלנו להקליד את שמו של איש הקשר, יכלנו לשוחח איתו דרך ממשק השירות. כמובן שכל ההתכתבויות נשמרות על גבי הענן וניתנות לחיפוש מאוחר יותר. כמו Slack גם ב-Xros ניתן להקים ערוצים או קבוצות כמו למשל "מפתחי iOS", "משתמשי בטא", "צוות שיווק" או סתם "צהריים במזנון" והערוצים האלו, כמו הצ'טים עצמם, יהיו זמינים עבורכם בכל פלטפורמה שתרצו. עוד פיצ'ר שימושי הוא האפשרות להעביר בין המשתתפים בצ'ט קבצים, תמונות מהגלריה של הסמארטפון או תמונות מהמצלמה, מבלי לעזוב את הממשק של האפליקציה. אגב, כמו בווטסאפ, גם Xros מציגה לכם חיווי מתי ההודעה נקראה ואם הצד השני אונליין באותו רגע.
"זו לא עוד אפליקציה שעושה לך את החיים 10 אחוזים יותר טובים"

התחברות לצ'ט תוך שניות. צילום מסך: גיקטיים
Xros הוקמה השנה על ידי עמי בן-דוד, יזם סדרתי שהיה מבין המייסדים של אפליקציית הלאונצ'ר Everything.Me ואפליקציית המייל TL;DR. בראיון לגיקטיים לרגל השקת האפליקציה סיפר בן-דוד על הסיבות להקמת Xros. לדבריו, "כשעבדנו על TL;DR, רצינו לשנות ולייעל את המייל (האפליקציה הציגה את 30 המילים הראשונות של כל מייל נכנס, כדי לנסות לייעל את תהליך העבודה, י.א.) אבל אז הבנו שדרוש שינוי מהיסוד ולא עוד תיקון קטן". התוצאה היתה פיבוט ל-Xros, שהושקה היום.
אתם לא מפחדים שענקיות כמו Slack למשל יחליטו להיכנס גם לשוק התקשורת החוץ-ארגוני?
בן-דוד: "סטיוארט באטרפילד, המייסד של Slack, אמר בעצמו שהם רוצים לחסל את המייל הפנים-ארגוני, אבל מחוץ לארגון המייל לדעתו יחיה עוד הרבה זמן. במילים אחרות הוא אמר לי – קח, קח את נתח השוק הזה…"
מה ההבטחה שלכם למשתמשים?
בן-דוד: "Xros תעשה למשתמשים שינוי גדול בדיוק כמו השינוי שעשתה ווטסאפ לתקשורת הבינאישית שלנו. זו לא עוד אפליקציה שעושה לך את החיים 10 אחוזים יותר טובים. זה משנה את הצורה שבה אתה עובד".
מה המודל העסקי שלכם?
בן-דוד: "המודל הוא Freemium, כשרוב השירותים יינתנו ללא תשלום ועבור שירותים ופיצ'רים מעבר יהיה תשלום של 5 דולר לחודש".
איפה אתה רואה את Xros עוד שנה מהיום?
בן-דוד: "אנחנו רואים מצב שבו 30 אחוזים מהמשתמשים הם משתמשים משלמים ושומעים משפטים כמו "תעלה מולי ב-Xros".
Xros זמינה להורדה החל מהיום ל-iOS, אנדרואיד ולמחשב האישי.