
הפוסט נכתב על ידי סיגל בר-קובץ, עורכת, סופרת, קופירייטרית, בוגרת תואר שני בתקשורת מהאוניברסיטה העברית.
מאז שרוני קום השתחרר מהצבא התרוצצו לו בראש יוזמות ועסקים עם ערך מוסף חברתי. גם היום, כש"Negev Jobs", כבר עלה על דרך המלך, הוא עדיין משתמש בטרמינולוגיה של אחריות חברתית, שוויון ותרומה לנגב. "על פי מחקרים שנעשו, הדבר הראשון שצעירים ומשפחות שואלים את עצמם כשהם מחליטים לעבור מהמרכז הוא: 'היכן נעבוד?'. זה גם העניין שעליו חושב כל סטודנט שסיים ללמוד בפריפריה".
קום (29) עלה עם משפחתו בגיל שבע ממוסקבה לראשון לציון. בשנת 2009 הגיע לאוניברסיטת בן גוריון כסטודנט וחבר בעמותת איילים. "הגעתי לנגב כי רציתי ליצור דברים חדשים וידעתי שכאן תהיה לי קרקע פורייה לפעילות חברתית ויזמית כאחד", הוא אומר. "התחלתי לעבוד באגודת הסטודנטים כיועץ שיווק ופרסום ואחרי שנה וחצי נפל לי האסימון: הרגשתי שאתר דרושים מקומי, שיהיה מבוסס על קוד אתי, שימנע ניצול עובדים ושיבטיח שקיפות בשוק חיפוש העבודה, יחבר מבחינתי את כל קצוות העשייה. בנגב, המהווה כ-60 אחוז משטח ישראל, חיים כ-10 אחוזים מתושבי המדינה, בעוד שהרוב המכריע עומד שלוש שעות ביום בפקקים. לנוכח המשאבים ותשומת לב שמושקעים בפיתוח הנגב מצד הממשלה, העיריות, הקרנות והעמותות, הרגשתי שחסרה פה פלטפורמה שתמפה את המשרות ותראה איפה אפשר לעבוד בכל אזור".
יש עשרות אתרי דרושים בארץ. למה הנגב זקוק לאתר דרושים מיוחד?
"נכון, יש הרבה אתרים גדולים וטובים שמאחוריהם עומדים אנשים מצוינים, אבל אני מאמין שיש גם מקום לאתר נישתי לאזור הדרום. האינטרנט הולך לכיוון של נישות. פעם היה אתר היכרויות אחד, אתר חדשות אחד ואתר עבודות אחד, והיום יש אתרי היכרויות לגיקים, לגמלאים ולאקדמאים. כך גם בתחום הדרושים: ברגע שיש ביקוש לעובדים וביקוש לעבודה בנגב במוצר אחד, החיבורים נעשים במהירות גדולה יותר ובלי רעשי רקע. בעמוד הרשמי שלנו בפייסבוק יש עשרות מכתבי תודה ממעסיקים שהבינו שהרבה יותר נכון לפרסם בצורה נישתית ומדויקת".
מאות אלפי משתמשים רשומים
נכון להיום, באתר "Negev Jobs", שהוקם בסיוע קרן מיראז' לפיתוח הנגב, רשומים כ-2,000 מעסיקים והאתר זוכה ל-1,600 מבקרים יומיים. לנוכח העלייה המתמדת במספר הפונים, השותפים כבר מדברים על שכפול ההצלחה לאזורים נוספים, לדוגמא, לירושלים והסביבה.
הצעות העבודה שניתן למצוא באתר מתפרשות, מעבר לבאר שבע, על פני אשדוד, אשקלון, שדרות, נתיבות, אופקים, קריית גת, גדרה, עומר, מיתר, להבים, דימונה, ירוחם, ערד, מצפה רמון, אילת והקיבוצים, המושבים והמועצות המקומיות בדרום. בין המעסיקים שמחפשים את העובד המתאים הבא ניתן למצוא את חברת טבע, EMC ,ECI, אורנג', פלאפון, אודיו קודס, מקאן ואלי, מטריקס, בזק אונליין ועוד.
מה יתרונות האתר?
"לאתר יש חשיפה אורגנית גבוהה בגוגל ובפייסבוק, אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם מרכזי צעירים, עיריות ומועצות מקומיות בדרום ולמעשה מעולם לא השתמשנו באמצעי פרסום מסורתיים. בעזרת הרשת החברתית שיצרנו, כל משרה מפורסמת בפייסבוק והקהילה המקומית מתייגת אנשים רלוונטיים, במודל של 'חבר מביא חבר מקומי'. בנוסף, השקנו מגזין תעסוקה מקצועי – המהדק, שמתמקד בהבאת סיפורים אנושיים על התעסוקה והיזמות בנגב. אנחנו מנהלים עמוד פייסבוק נוסף שמרכז חדשות ומשרות על הייטק וסייבר בדרום.
לאחרונה חזר קום, מסיבות משפחתיות, להתגורר ליד הוריו בראשון לציון. בדרום הוא מבקר מספר פעמים בשבוע, כשלצדו עובד צוות התכנות, הפיתוח והשיווק המונה חמישה איש. "לשמחתי גיליתי שאני יכול לעבוד ממתחם בעיר. אני רוכב לעבודה על אופניים, מדי פעם קופץ לנקות את הראש בחוף הים וגם מוקף ביזמים מעולים מכל התחומים, מה שיוצר סביבת עבודה דינמית ומפרה".
מה הלאה?
"בספטמבר העלנו גרסה חדשה, שדרכה הבנתי את הקסם שב-Product market fit. המספרים קפצו פי ארבעה. אנחנו מתכוונים להעלות אפליקציה, ועוברים תהליך להפיכת המידע שבאתר לידע בכדי לעזור למקבלי ההחלטות לקבל תמונה אמיתית בנוגע לפערי ההיצע והביקוש לעובדים. אנחנו בתהליכים מתקדמים עם מספר גופי מדיה בארץ ובעולם בנוגע לפתיחת אתרים חדשים. בנוסף", אומר קום, "אני ממשיך לחקור כיצד יזמים יכולים להגיע לאיזון מוצלח בין יזמות לשאר תחומי החיים, כמו זוגיות, משפחה, תחביבים ומעורבות חברתית. מבחינתי, זה סוד ההצלחה".