

מקור: Cloudents
המעבר מרעש של כתיבה עם עטים על דפים לרעש המקשים על המקלדת אינו השינוי היחיד שחל באוניברסיטאות ובמכללות בשנים האחרונות; הסטודנטים, שידועים בכל העולם כמאמצים מוקדמים של טכנולוגיה, עושים שימוש בכל כלי, שירות או אפליקציה טכנולוגיים שיבטיחו לעשות להם את החיים קלים יותר. חברת Spitball (ספיטבול) שפיתחה שירות חדש שאמור להקל על החיים של סטודנטים, הודיעה היום (א') על גיוס של 1.1 מיליון דולר.
יותר פופולארי מהפאנג'ויה
שירות Spitball מאפשר לסטודנטים ליהנות מלמידה שיתופית. בין השאר יוכלו הסטודנטים לעבוד על מסמכים ביחד, לשאול שאלות, לקבל תשובות, לשתף מידע ולענות על חידונים. הסטודנטים יכולים להשתתף בדיונים קבוצתיים של כל הכיתה, לשוחח בצ'אטים, ליצור ולתרגל מבחנים אינטראקטיביים ואף לשתף חומרים באנונימיות, כשכל החומרים שהם בוחרים להעלות, זמינים לכל הסטודנטים אחרים. הסטודנטים גם ייהנו מגישה לחומרים מסמסטרים קודמים וכך יוכלו ליהנות ממאגר מידע גדול עוד יותר, שיעזור להם בלימודיהם.
החלוקה נעשית על פי מוסדות הלימוד בהם לומדים הסטודנטים ולפי הקורסים הספציפיים. בזכות שיתוף פעולה עם אגודות הסטודנטים השונות הועלו לשרתיו מחברות הבחינות שלהן וחומרי למידה רבים, שישמשו ויהיו זמינים לכלל הסטודנטים באותו המקצוע. נכון להיום מעל ל-60 אחוזים מהסטודנטים בארץ כבר עושים שימוש ב-Spitball ולרשותם עומדים מעל ל-350 אלף סיכומי שיעור וכעשרת אלפים בחנים אינטראקטיביים. מה האינטרס של הסטודנטים לתרום ולעזור? ובכן, כל סטודנט שנרשם מתוגמל בנקודות על כל תרומה שלו למערכת (לייקים), מה שיקנה לו מעמד משופר יותר. השירות זמין כמובן הן בממשק ווב והן כאפליקציה במובייל, כשבאופן טבעי, רוב השימוש נעשה על גבי לפטופים.
Cloudents שעומדת מאחורי הפיתוח של Spitball הוקמה על ידי עידן אפלבאום ומתן ליביס. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Benson Oak Capital, והגיוס הצטרף לסבב ה-Seed הראשון של החברה שהובל על ידי אנג'לים וכלל השקעה בסך 650 אלף דולר. ההון שגוייס ישמש לצורך השקת השירות גם בארצות הברית, השקה שכוללת מיתוג, שיווק וגיוס משתמשים. בתגובה לגיוס מסר אפלבאום: "לההתרחבות שלנו לאוניברסיטאות בארצות הברית יש הרבה פוטנציאל. אנחנו יודים ש-Spitball תשגשג בארצות הברית, בדיוק כפי שהיא הצליחה בישראל".
וידאו: עוברים להשתמש ב-SpitBall