Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

מעצמאות לחופש - לחזור להיות שכירים ולהישאר בחיים

$
0
0
shutterstock office

shutterstock office

בישראל 2015 נפתחים עשרות אלפי עסקים מדי שנה, אך כ-35% מהם אינם שורדים את שנתם השנייה, וכ-50% לא יזכו להגיע לשנה השישית. המשמעות היא שבכל יום אלפי אנשים מוותרים על החלום להיות בעלי עסק ונאלצים לחזור לעבוד כשכירים.

לצד אלו שהחזרה לשוק העבודה נכפתה עליהם יש לא מעט עצמאים שהבינו שהמציאות שונה מהפנטזיה: אמנם הם קובעים את סדר היום, אינם תלויים בגחמות של הבוס ויכולים להרוויח יותר מהממוצע במשק, אך האחריות, המרדף אחר הלקוחות, כאב הראש והדאגות הכרוכות בליווי עסק אינם פוסקים לרגע.

בין אם אתם חוזרים למעגל העבודה מרצונכם ובין אם מצב השוק הכתיב זאת – הנה כמה נקודות למחשבה שיהפכו את המציאות החדשה שלכם להרבה יותר נסבלת.

שימו את האגו בצד

אחת הבעיות המרכזיות בחזרה למעגל העבודה היא התחושה ש'אני שווה הרבה יותר' – תחושה שחייבים להיפטר ממנה אם רוצים להצליח בעבודה ולא לצבור מרירות. גם אם היה לכם עסק מצליח, גם אם השתכרתם מעל הממוצע וגם אם פיצחתם אתגרים מורכבים וקיבלתם החלטות גורליות, עליכם להבין שהמצב השתנה ועכשיו אתם שכירים. יש לכם מנהל, הוא אחראי עליכם לטוב ולרע ואתם עובדים בשבילו – ואם מבינים זאת ומשלימים עם הסטטוס החדש, קל יותר לבוא לעבודה מדי בוקר.

החליטו מהו חופש בשבילכם

רבים מהאנשים העוזבים את מקום עבודתם ופותחים עסק עצמאי עושים זאת מתוך רצון להיות חופשיים, ללא תלות במעסיק ובגחמותיו. אך האמת, כפי שבוודאי כבר גיליתם, היא שעצמאים לא באמת נמצאים בחופש ותמיד טרודים בעבודה. חזרתם להיות שכירים? זכרו שהחופש לא באמת נלקח מכם. להפך, זכרו מהו חופש אמיתי: בלי הצורך לגייס לקוחות חדשים, בלי גבייה מלקוחות מתחמקים, בלי דילמות אין-סופיות ובלי ענייני מע"מ ומס הכנסה.

התייחסו לבוס כאל לקוח

לעובדים שכירים יש נטייה טבעית לקטר: על הבוס, על מקום העבודה, על התנאים, על העלאת השכר שנדחתה וכיו"ב. מכיוון שאתם כבר הייתם בעלי עסק ואתם מבינים מה המשמעות של לקוח נאמן, נסו להתייחס לבוס שלכם כאל לקוח לכל דבר – לתת לו את השירות הכי טוב שאפשר ולהפוך אותו לעוד לקוח מרוצה. בקיצור: לזכור שבאתם לעבוד, לא לקטר.

מנפו כישורים ויכולות

כבעלי עסק רכשתם ידע וניסיון, פיתחתם כישורים חדשים ונדרשתם להביא לידי ביטוי תכונות אופי מסוימות. יכולת קבלת החלטות, האומץ לקבל אחריות, כישורי מו"מ, מיומנויות מכירה ועוד – עשו שימוש בכל מה שלמדתם 'בחוץ' ורתמו זאת לטובת הארגון שבו אתם מועסקים. הרווח יהיה כפול: גם תזכו להערכה מצד המעסיק והקולגות, וגם תרגישו חיוניים ויעילים יותר.

הרגיעו את המעסיק

יש מעסיקים החוששים לשכור עובדים שניהלו עסק בעבר. הסיבות לכך רבות ומגוונות: החשש שתביאו אתכם לעבודה אגו מנופח, שתתקשו לקבל סמכות או שתחשבו שהעבודה 'קטנה עליכם'. כמו כן ייתכן שהם חוששים שחזרתם להיות שכירים כי אינכם מוצלחים בתחומכם ולכן העסק נכשל. כדי להתחיל ברגל ימין חשוב להפיג את חששותיו של הבוס, לשוחח עמו, להסביר לו בכנות מדוע חזרתם לשוק העבודה – ולתת לו תחושה שלא רק שלא תהיו 'בעייתיים', אלא תקפידו אף יותר על משמעת וקבלת מרות.

אל תפחדו

הכי חשוב הוא להעז ולא לפחד לפעול. אל תחששו מתגובת הסובבים, אל תשאלו את עצמכם מה אחרים חושבים על השינוי שעשיתם – פשוט השקיעו בתפקידכם החדש, הפגינו התלהבות ורצון להצליח והוכיחו למעסיק ולעצמכם שאתם תורמים ומועילים לארגון.

קרדיט תמונה: office work via shutterstock


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527