Clik here to view.

Clik here to view.

מקור: SentinelOne
כמעט שלא עובר יום מבלי שנקרא על גיוסי הון והתרחבויות של חברות סייבר ישראליות; רבות מהחברות מפתחות פתרונות אבטחה לשרתי הענן או לשרתים הארגוניים, אולם גם מכשירי הקצה זקוקים להגנה מהאיומים שרק הולכים ומתגברים. היום (ג') הודיעה חברת האבטחה הישראלית SentinelOne, שמפתחת פתרונות אבטחה לתחום זה, על השלמת סבב גיוס בגובה 25 מיליון דולר.
בוחנת כל תהליך מתחילתו ועד סופו
פתרון האבטחה של SentinelOne מותקן על גבי מכשיר הקצה (סמארטפון, לפטופ) ומנטר את כל הפעילות שמתבצעת על המכשיר, כולל פעילות מקוונת וכולל פעילות אופליין. כל תהליך שנוצר במכשיר נבחן מתחילתו ועד סופו על ידי המערכת, בצורה כזו שאינה מפריעה לתפעול השגרתי של המכשיר. למעשה, בניגוד לתוכנות אנטי-וירוס רגילות, שמאטות ועוצרות תהליכים שרצים במערכת, הפתרון של החברה רק עוקב אחרי התהליך, כך שהוא מוסיף פחות ממיקרו-שנייה אחד בלבד לזמן ההרצה של כל תהליך וכמעט אינו מכביד על המעבד. הפתרון של החברה יכול גם לזהות איומים בעזרת ניתוח דפוסי התנהגות וכולל גם יכולת חיסון-עצמית, אפשרות ל"רשימה לבנה" של תהליכים מורשים על ידי המשתמש וסינכרון עם מאגר האיומים של החברה שנמצא בענן.
SentinelOne נוסדה ב-2013 והינה בוגרת תכנית ההאצה UpWest Labs. שני המייסדים של החברה, תומר ווינגרטן ואלמוג כהן, הם בעלי רקע בתחום האבטחה ועבודה בחברות כמו אינטל, מקאפי, צ'ק פוינט ועוד. את סבב הגיוס הנוכחי של החברה (סבב B) הובילה Third Point Ventures (זרוע ההשקעות של חברת Third Point) והשתתפו בו גם המשקיעות הקיימות בחברה, Tiger Global, Data Collective, Granite Hill Capital Partners, Westly Group והמשקיעה החדשה, קרן SineWave Ventures. מאז הקמתה גייסה החברה כ-40 מיליון דולר, מה שהופך אותה לאחת מחברות האבטחה שגייסו הכי הרבה הון מאז הקמתן. לאחרונה נודע כי ענקית הסטרימינג האמריקאית Netflix עברה להשתמש בפתרון האבטחה של SentinelOne.
מנכ"ל SentinelOne: נכפיל את מספר העובדים תוך שישה חודשים
תומר ווינגרטן, מנכ"ל SentinelOne, מסר לגיקטיים בעקבות הגיוס: "נשתמש בהון שגייסנו, כדי להגדיל את מאמצי המכירות והשיווק, המחקר והפיתוח ושירות הלקוחות שלנו במאונטן-וויו, תל אביב, ניו יורק, פריס וסינגפור. החברה תקים גם מרכזים בבוסטון ובלונדון, ומתכננת להכפיל את מצבת העובדים ולהגיע ל-100 עובדים תוך שישה חודשים".
מה מיוחד בפתרון של Sentinel One מול פתרונות קיימים? "בניגוד לפתרונות אבטחה ו'ארגז חול' קיימים, הפתרון שלנו עוקב בצורה דינמית אחר כל תהליך חדש שנוצר במכשיר הקצה, מרגע שהוא נוצר עד הרגע שהוא מסתיים, כדי לזהות נוזקות. מדובר בפריצת דרך שמאפשרת הגנה ממתקפות Zero-day, פרצות אבטחה מתוחכמות ורוגלות ברמה של מדינות, שנעזרות בשיטות מתקדמות, כדי להתחמק מגילוי".