Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

זה Dreame: סטארטאפ עם מודל עסקי מאוד מעניין, שמתחיל בחלומות שלכם

$
0
0
BIG
מקור: Dreame

מקור: Dreame

במהלך חיינו אנחנו מבלים במצטבר כ-6 שנים בחלומות. אולם למרבית הצער, אנחנו זוכרים רק כעשרה אחוז מהם. Dreame הוא סטארטאפ ישראלי שרוצה שננציח את החלומות המיוחדים והמסקרנים ביותר שלנו, והוא עושה זאת בדרך יצירתית למדי.

התת-מודע שלנו הופך ליצירת אמנות

Dreame מאפשר לכל אחד להציץ לתוך התת-מודע שלנו בצורה יצירתית ומרהיבה למדי: יצירת אמנות שההשראה שלה מגיעה מחלום שלנו. התהליך פשוט, נכנסים לאתר החברה, ובוחרים אמן מתוך המאגר של החברה, כשליד כל אמן מופיעות יצירות שצייר. לאחר מכן, אנו ממלאים טופס שכולל תיאור של החלום במילים חופשיות, אפשרות להוסיף מקומות משמעותיים שהופיעו בו, סלבס שהופיעו בו, איזו אווירה היתה בו; לאחר מכן, ניתן להוסיף נתונים שיעזרו לאמן להבין טוב יותר את החלום שלנו. כך למשל ניתן לצרף האשטגים באינסטגרם, לינק לפרופיל הפייסבוק שלנו, תגיות ואפיל להוסיף תמונות שיבהירו טוב יותר את מהות החלום. לבסוף, ניתן להוסיף "הוראות בימוי" לאמן, כמו למשל לבקש ממנו להיות צמוד לדימויים שניתנו או ליהנות מחופש אמנותי מלא. לאחר שנשלם תהליך התיאור, ניתן לבחור את התוצר הסופי של האמן – קובץ תמונה דיגיטלית או הדפס בגודל A3. היצע המחירים מגוון למדי ותלוי באמן שבחרתם. אמנים מסויימים יבקשו כ-10 דולרים עבור קובץ דיגיטלי ו-40 דולרים עבור הדפס, בעוד שאחרים יבקשו 100 דולר עבור קובץ דיגיטלי ו-130 דולר עבור הדפס.

היזמת: לא רציתי מיזם שמתבסס על מכירת מידע למפרסמים

Dreame הוקם ב-2014 על ידי 2 יזמות: שרונה קרני-כהן ואמילי סמוחה. קרני-כהן מסבירה לנו שהרעיון למיזם הגיע כאשר היא עבדה על אפליקציה לרישום מחשבות וחלומות: "ניסיתי לחשוב על רעיון למודל עסקי, שלא התבסס על מכירת מידע למפרסמים, כדי לוודא שהמותג יהיה אמין ושאנשים ירגישו מספיק בטוחים, כדי לרשום מידע אישי". קרני-כהן עבדה במיצג אמנות שנקרא Once I Was a house, במסגרתו הפכה קבוצה של 80 אמנים בית שיועד להריסה למיצג אמנות שעמד למכירה. לאחר שיצרה קשר עם אמילי סמוחה, אחת האמניות שהשתתפה בפרויקט, החלו השתיים לשתף פעולה בקידום המיזם החדש.

קרני כהן מסבירה שהביטוי העצמי הופך למרכיב מאוד חזק באישיות שלנו ואנשים רוצים להתאים לעצמם את המוצרים השונים שהם רכשו; לדבריה, "Dreame יוצרת לראשונה מקום מפגש לאונליין, לאופליין ולאני הפנימי שלנו". מאז ההשקה של השירות לפני כשנה, נמכרו יותר מ-800 עבודות אמנות, או "חוויות", כפי שהן מכונות באתר, כשהקהל העיקרי מגיע בעיקר מארצות הברית ומאירופה.

כרגע פועל המיזם בעזרת מימון pre-seed שהגיע מ-4 אנג'לים בבריטניה, ארצות הברית, ישראל ואוסטרליה. היזמות עסוקות כרגע בגיוס של סבב ה-seed, כשלדברי קרני-כהן, הן מחפשות את השותפים המתאימים למיזם הייחודי והצומח שלהן. אנחנו מתעניינים לגבי המודל העסקי של הסטארטאפ וקרני-כהן מסבירה לנו שהן עושות את המאמצים כדי שהמודל העסקי יהיה הוליסטי וקבוע הן עבור האמנים והן עבור המשתמשים. המודל העסקי מתבסס על RevShare, כלומר, חלוקת רווחים עם האמנים, כשעל כל רכישה, משלמים האמנים בין 10 אחוזים ל-40 אחוזים.

גם דן אריאלי התלהב

בינתיים מספרת לנו כהן-קרני שהתגובות של הלקוחות נהדרות. בין התגובות המשבחות ניתן למצוא את זו של פרופסור דן אריאלי, פרופסור לפסיכולוגיה, מומחה לכלכלה התנהגותית ומי שחתום על אקזיט נאה במיוחד לגוגל. לאחר שקיבל את ה-experience שלו אמר אריאלי: "אהבתי את זה. למדתי על עצמי המון בזמן התהליך". כהן-קרני מסבירה ששוק המתנות המותאמות-אישית, אליו מכוון Dreame הוא שוק עצום שמגלגל כ-27 מיליארד דולר מדי שנה, כשקהל היעד מוכן להוציא כ-25 אחוזים יותר על מתנות מותאמות אישית, מאשר על מוצרים מקבילים, ללא מאפיינים אישיים. האם Dreame תוכל לתפוס קצת מנתח השוק האטרקטיבי הזה? אין ספק שכהן-קרני וסמוחה יעשו הכל כדי שהחלום הזה יהפוך למציאות.

וידאו: Dreame הופכת חלום לאמנות


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527