Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

מניחושים לוודאות: A/B Testing, נעים להכיר

$
0
0
ab testing shutterstock

shutterstock ab testing

האם מודעות הפרסום החדשות שלכם אכן גורמות לגולשים להתעניין במוצר? האם דף הנחיתה מצליח להפוך גולשים אקראיים ללקוחות פוטנציאליים? למה הגולשים לא משאירים פרטים בטופס הפנייה? ואיזה מהטקסטים השיווקיים מצליח לרגש את הלקוחות ולחזק את הקשר שלהם למותג?

סוד גלוי הוא שעולם השיווק מורכב מרצף של ניסויים וטעיות. יש רעיון? מנסחים אותו, מעצבים אותו, עוטפים אותו במסרים שיווקיים, משחררים אותו לאוויר העולם ומחכים לראות את תגובת הלקוחות – בתקווה שהיא תהיה חיובית, אחרת צריך להתחיל מחדש: לנסח, לעצב וכו'.

אך בשנים האחרונות, הודות לשיפור היכולות הדיגיטליות, הולך התהליך השיווקי ומשתנה לנגד עינינו, ואת שיטת העבודה המסורתית מחליפה שיטה חדשה – יעילה ומהירה יותר – הבוחנת בזמן אמת מה מניע את הגולשים לפעולה.

נעים מאוד, A/B Testing

A/B Testing היא שיטה מתקדמת ושימושית במיוחד ההופכת כל פלטפורמה דיגיטלית ל'מערכת בחירות אישית'. בעזרת ה-A/B Testing תוכלו לייצר גרסאות שונות של דף הבית שלכם, לפרסם לסירוגין שני באנרים שיווקיים כמעט זהים, להציג מספר טופסי פנייה המורכבים משדות שונים – ולגלות במהירות וללא השפעות חיצוניות מה משפיע יותר על הגולשים.

ניקח לדוגמה מודעה פרסומית המציעה נופש באילת. אם המודעה תופיע במהלך חודש אוגוסט, ולאחר מכן ננתח את תוצאות הקמפיין ונעלה בחודש ספטמבר מודעה מעט שונה, ההשוואה לא תהיה מדויקת – כי סביר להניח שגם מועד הפרסום ישפיע על התעניינותם של הגולשים, ולא רק שינוי הגרסה.

וכאן היתרון הגדול של ה-A/B Testing: שתי הגרסאות יוצגו לסירוגין באותה תקופת זמן, וההשוואה ביניהן תספק תוצאות מהימנות. ניתן יהיה לזהות את הגרסה שהגולשים העדיפו, קרי הגיבו באופן המצופה – וכך ניתן יהיה לדעת באיזו גרסה כדאי להשקיע.

מה לדוגמה ניתן לבדוק בעזרת ה-A/B Testing?

1. כפתורי הנעה לפעולה – באתרים, אפליקציות או דפי נחיתה יש לא מעט כפתורים המעודדים הנעה לפעולה – ומטרתם היא לגרום לגולשים לנקוט צעד כזה או אחר. למיקום הכפתור, לגודלו, לצבעים שבחרתם עבורו ולצורתו יש השפעה על הגולשים – ובעזרת ה-A/B Testing תגלו איזה סוג כפתור באמת עושה את העבודה.

2. כותרות ותיאורים – כדי לזכות בלבם של הגולשים חשוב שהשירותים או המוצרים שלכם יהיו חיוניים ואיכותיים, אך חשוב לא פחות הוא אופן ההצגה שלהם. הבדיקה תאפשר לכם לגלות עם איזה מהטקסטים הגולשים מזדהים יותר – ומה, בסופו של יום, גורם להם להתעניין בכם מעבר לקריאה הראשונית.

3. עיצוב ונראות – איזו תמונה מושכת יותר את העין? היכן למקם את הטיזרים השיווקיים והיכן את המפרט הטכני? אילו צבעים יוצרים אפקט חיובי יותר על הגולשים? שימוש ב-A/B Testing יאפשר לכם לגלות איזו גרסה עיצובית יותר משתלמת לכם.

4. הטבות ומבצעים – הודות ל-A/B Testing אפשר גם לבחון איזה סוג תמחור או איזו הטבה משפיעים יותר על הגולשים ומעודדים את השלמת העסקה, ולמעשה לספק מענה לשאלה הכי מעניינת – תכל'ס, מה מוכר יותר.

איך עושים את זה?

השלב הראשון ב-A/B Testing הוא הגדרת יעדי ההשוואה, קרי מה ברצוננו לבחון: את זמן השהייה באתר? את היחס בין הנכנסים לדף ללוחצים על כפתור ההנעה לפעולה? את שיעור הגולשים שמשאירים פרטים? רק אם נגדיר במדויק מהו המדד הנבדק נוכל להגדיר בהמשך מהו השינוי הנדרש.

בשלב השני יש ליצור שתי גרסאות דומות במרבית הפרמטרים אך שונות בפרמטר הרלוונטי שהגדרנו בהתחלה. למשל, שני טקסטים בעלי מסר זהה אך שיטת תמחור שונה. כך נוכל לדעת שהפער בין שיטות התמחור הוא שמשפיע על התוצאה, ולא פרמטרים אחרים שאינם נבדקים כרגע.

לסיום, לאחר שביצענו את בדיקת ה-A/B Testing וקיבלנו את תוצאות ההשוואה, יש לבחון את הממצאים, לנתח את התנהגות הגולשים ואת ההעדפות שלהם – ולבחור, כמובן, את הגרסה שהוכתרה בהצלחה.

ואגב, תופתעו לגלות כי פעמים רבות השינוי הנדרש אינו קיצוני: כותרת חדשה, מיקום חדש של הכפתור, הטבה מסוג אחר, גוון חדש ברקע או הבדלים פעוטים אחרים – אלו עשויים להשפיע משמעותית על הגולשים, לשנות את החלטתם ולעזור לכם לעמוד ביעדים הרצויים.

קרדיט תמונה: a/b testing via shutterstock

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527