

מקור: CTwiz
בעולם ובארץ לא חסרים לוחות נדל"ן, ולמרות שהם עדיין לא מחליפים את סוכני הנדל"ן, הרי שהם עושים עבודה טובה במיון של כלל הבתים, הדירות והנכסים המוצעים למכירה ולהשכרה. אולם מה אם נרצה למצוא דירה לא רק לפי מספר החדרים או הקומה, אלא לפי מידת האטרקטיביות של הדירה? ויותר מזה, מה אם משתמש מסויים ירצה לדעת עד כמה העסקה תהיה משתלמת ספציפית עבור יכולת הרכישה שלו? הסטארטאפ הישראלי החדש CTwiz (סיטיוויז) מפתח פלטפורמה שמאפשרת לחפש נדל"ן עם טוויסט של ביג דאטה.
השוואה של נתוני דירות עם יכולות הרוכש
כדי למצוא את הדירה המשתלמת ביותר עבור המשתמשים, משווה האלגוריתם של CTwiz מחירים ומאפיינים של דירות ונכסים שונים ברחבי הארץ. בין היתר משוקללים פרמטרים שונים רלונטיים כמו גודל הנכס, מחירו, מהי הסביבה בה הוא ממוקם ועסקאות עבר שנעשו באיזור. בנוסף לפרמטרים הללו, משוקללים גם נתונים בנוגע ליכולת הרכישה של הגולש כמו למשל הון עצמי ויכולות החזר של משכנתא. כך יוצר האלגוריתם מפה של העסקאות המשתלמות והטובות ביותר עבור המשתמש.

אשף ההשקעה של CTwiz. מקור: CTwiz
הגרסה הראשונה של CTwiz עלתה לאוויר לפני שלושה חודשים והיא כוללת כמה אלפי דירות ונכסים בעיקר באיזורי הביקוש של ישראל, כשבכל יום מתווספים למאגר עוד ועוד נכסים חדשים. בדקנו את האתר והתרשמנו מהממשק (רספונסיבי ומעוצב יפה) והפיצ'רים, אם כי מספר הנכסים עדיין מוגבל מאוד לטעמנו. בחרנו לדוגמה בית פרטי ברעננה. לצד הפרטים הטריוויאליים כמו מספר חדרים או גודל השטח, מצאנו את אשף המשכנתא שכולל תמצית של כל העלויות הכרוכות ברכישת בית כולל מחיר מבוקש, מס רכישה, שכר-הטרחה של עורך הדין ועמלת מתווך. לתוך האשף הכנסנו פרטים כמו הון עצמי, מימון בנקאי ולכמה שנים אנו מעוניינים לפרוס את המשכנתא וקיבלנו את כל הפרטים הרלוונטיים. כל פרט שהמשתמש מקליד מתעדכן מייד ומופיע בצורה ויזואלית. אשף ההשקעה כולל ניתוח של תשואה מהשכרה של הנכס, שכר דירה משוער ותשואה משוערת לאחר מכירה בטווח שמעניין אותנו. שוב, גם כאן, אם נרצה נוכל לשנות פרמטר מסויים כמו מתי אנו מעוניינים למכור את הנכס וכל שאר הפרמטרים יתעדכנו בהתאם. Ctwiz מאפשר פרסום בחינם למשתמשים פרטיים ומספק API המאפשר ממשק אוטומטי לסוכנויות שיווק נדל”ן. באופן זה אנחנו מנגישים למשתמשים את כל הנכסים הרלוונטים הזמינים באותו רגע.
היזמים: הפנים נשואות לחו"ל
את CTwiz הקימו תם שקד ויונתן דורטהיימר בתחילת 2015. בראיון לגיקטיים מספרים השניים כי הרעיון עלה לאחר שניסו לרכוש דירה ונתקלו בלא מעט דיסאינפורמציה ופרטים חסרים. שקד הסביר: "נתקלנו בחומה בלתי עבירה של הטעיות, מסכי עשן ומחירים מופקעים. לכן החלטנו למנף את הניסיון האישי שלנו וליצור פלטפורמה שתעשה סדר בשוק הכאוטי, ותאפשר לגולשים להחזיק בידע וביכולות של מקצוענים". כרגע, נסמכת החברה על מימון עצמי של היזמים, כשכרגע נמצא המיזם בשלבי גיוס של השקעה ראשונית.
אתם נכנסים לשוק צפוף עם לא מעט מתחרים…
שקד: "CTwiz היא אמנם חברה ישראלית, אבל הפנים נשואות לעולם. המתחרים הישירים שלנו בישראל הם כיום לוח הנדל"ן יד2, כאשר בעתיד, עם הפריצה לחו"ל נרצה לנגוס בנתח השוק של Zillow ו-Zoopla".
אז מה עושה את הפתרון שלכם לטוב יותר?
"המערכת של Ctwiz משוכללת ופשוטה לתפעול ומשנה את השיטות המקובלות בתחום. לא מדובר בעוד אתר נדל”ן, אלא במהפכה צרכנית שמבוססת על הנגשה של כלים מקצועיים למשתמשים ומאפשרת לכל אחד להבין את הדברים החשובים ביותר עבורו". שקד מסביר כי "עבור קונים או משקיעים המחפשים נכס, האתר מבהיר מה מחיר הדירה הסופי, מה תוכל להיות השכירות שיקבלו עבור הנכס, התשואה על ההשקעה ובעיקר, האם העסקה המוצעת היא עסקה טובה או לא". יתרון נוסף, על פי שקד, הוא הזמינות ומערכת המסרים של CTwiz: "כאשר מדובר בשוכרים ומשכירים, אנו יודעים שרוב מחפשי הדירות פעילים בעיקר בשעות הערב והלילה ולא רוצים לפספס דירה טובה, אולם בעלי דירות לא יכולים לתת מענה 24 שעות. לכן, מערכת ההודעות שלנו, שמתאימה לדור הוואטסאפ, מאפשרת לשני הצדדים לתקשר בזמנם החופשי ולוודא רמת שירות גבוהה". עוד יתרון שמונה שקד טמון במערכת דירוג המתווכים שנבנתה במסורת של אתרים כמו yelp או tripadvisor: "במידה ומדובר במתווכים, אנחנו בודקים את זמן התגובה ורמת השירות שלהם, והם מוכנים שהגולשים יכתבו עליהם ביקורות. זה מוביל לכך שיופיעו באתר בעיקר בעלי מקצוע איכותיים שמעוניינים לשפר את רמת האמון והשירות הניתן לגולשים".

ממשק מעוצב, אם כי מבחר הנכסים מצומצם יחסית. מקור: CTwiz
אתם מקבלים פידבקים מהמשתמשים?
"בעל נכס פרטי פרסם דירה אטרקטיבית להשכרה בתל אביב ובבוקר חיכו לו 50 פניות באינבוקס. הוא סינן את הפונים ובירר עליהם פרטים נוספים. הם קבעו איתו פגישות און ליין ובסופו של דבר הוא השכיר את הדירה לשוכר הטוב ביותר. אם היו פונים אליו בטלפון הוא לא היה מצליח לענות לכולם, מאבד שליטה על התהליך ומתפשר על השוכר. מצד שני – כל אחד מהפונים קיבל מבעל הנכס מענה וחסך זמן יקר על תיאומים בעזרת מערכת קביעת הפגישות האוטומטית שלנו."
כיצד אתם מתכננים לעשות כסף?
"המודל העסקי של CTwiz יהיה מבוסס על שירותי פרסום מקודם בתשלום".
ההתרשמות שלנו היא שליזמים יש עוד הרבה עבודה בגיוס של בעלי נכסים שיפרסמו את הצעותיהם בלוח, ומדובר בשלב שהוא קריטי. משתמש שמחפש נכס ומוצא מספר דירות בודדות בעיר גדולה עלול להתאכזב ולא להמשיך להשתמש באתר. ברגע שיצלחו את השלב הראשוני הזה, אין ספק כי ל-CTwiz יהיה ערך מוסף בהשוואה ללוחות הסטנדרטיים המוכרים לנו כיום. על פי היזמים הבשורה שהם מביאים תעזור לא רק למשתמשים לרכוש או לשכור נכסים רלוונטיים, אלא אף לעזור בשינוי גדול יותר במחירי הנדל"ן. או כפי שניסחו זאת היזמים: "בסופו של דבר, אנחנו מאמינים שהבנה מעמיקה וטובה יותר של השוק היא כלי להוזלת מחירי הנדל"ן".