Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

אינטרנט בחו׳׳ל ללא המפעילות, הכירו את Keepgo הישראלית [סטארטאפ]

$
0
0
internet
מקור: KeepGo

מקור: KeepGo

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חופשת הקיץ כבר כאן, ויחד איתה הנהירה של ישראלים רבים לעבר ארצות רחוקות יותר או פחות. מכיוון ומרבית הטסים לא עושים את זה בלי הטלפון הסלולארי, כי ׳איך אפשר להעביר סוף שבוע שלם בלי הוואטסאפ או הפייסבוק׳, כל חברת סלולר ׳שמכבדת את עצמה׳ מציעה חבילת גלישה לחו״ל. לצד כל אלו, נמצאת גם חברה ישראלית בשם KeepGo, אשר מנסה להציע אלטרנטיבה שלטענתה זולה ומשתלמת יותר.

בדומה למספר אלטרנטיבות שניתן למצוא היום בישראל, גם KeepGo מספקת אינטרנט למטיילים, בין אם באמצעות כרטיס סים שניתן לרכוש או HotSpot (ראוטר) קומקפטי התקף ב-64 מדינות. נכון לרגע זה לחברה שני מוצרים (כרטיס סים וראוטר נייד הפועלים בדור השלישי), אך לפי מה שסיפרה לנו, הם עובדים כעת על פיתוח הדור הבא של המוצרים, אשר יאפשרו למטיילים לגלוש באינטרנט במהירות גבוהה יותר (LTE/4G) ובתעריף נמוך גם כן.

לאלו שלא מסוגלים להתנתק

KeepGo נוסדה בשנת 2010 על ידי דיוויד ליפובקוב וגיא זברסקי ומועסקים בה כ-25 עובדים, כאשר רובם ברמת גן והשאר בארה"ב, אירופה, אוסטרליה ורוסיה. מוצריה מיועדים לחברות ומשתמשים ברחבי העולם אשר מעוניינים ׳להוזיל באופן משמעותי את עלויות השימוש באינטרנט סלולרי בנדידה׳. לטענת החברה, התעריפים שמציגה זולים פי 2 ו-3 ביחס למפעילי תקשורת מובילים בחו״ל כדוגמת Verzion ו-AT&T.

אחד המוצרים שמציעה החברה הוא כאמור ראוטר, המגיע עם סים בעל חבילת גלישה של 1GB אותו ניתן לחבר אל 10 מכשירים שונים (מחירים בהמשך). למה בדיוק מספיקים 1GB אתם שואלים? ובכן, לפי חישובים כלליים מדובר ב-10 שעות של שיחות וידאו בסקייפ או 30 שעות של שיחות קוליות בוויבר; 50 שעות של גלישה באינטרנט; 10000 אימיילים, 100 שעות של שימוש ב-GPS או 2000 תמונת סלפי שתעלו לפייסבוק.

מקור: KeepGo

אינטרנט בכל מקום. מקור: KeepGo

השווקים העיקריים אליו פונה המוצר הם סין, יפן וארה״ב. 60% מהמנויים החדשים מגיעים מהשוק האסייתי – (סין, הונג קונג, יפן) בעוד שהשאר מגיע מארה״ב ואירופה. ״את הצמיחה ניתן להסביר בכך שיצרנו מוצר מאוד נוח למטיילים, המספק אינטרנט אמין ובמחיר סביר״ אמר מייסד ומנכ״ל החברה, דיויד ליפובקוב.

מה הופך את KeepGo ליותר מעוד ראוטר סלולרי?

בשוק קיימות לא מעט אלטרנטיבות וחברות מתחרות המציעות ׳אינטרנט למטיילים׳, כדוגמת XcomGlobal המציעים ראטורים ניידים לגלישה בלמעלה מ-175 מדינות או Telecom Square היפנית, המאפשרת השכרה ראוטרים או סמארטפונים לשימוש בחו״ל. יחד עם זאת, לטענת ליפובקוב, היתרון שלהם טמון בטכנולוגיה המתקדמת שמציעים, אשר נוצרה כתוצאה מניסיונם של צמד המייסדים, בוגרי מדעי המחשב בטכניון.

הטכנולוגיה שפותחה מאפשרת למשתמשים להחליף את הרשת הסלולארית אליה מחוברים באמצעות ראוטר אחד, ולשלם תעריפי גלישה מקומיים בכל יעד. לדברי החברה, הגרסה הבאה של המוצר אמורה להיות חדשנית הרבה יותר, ותאפשר ללקוחות לעבור לספקי תקשורת על ידי לחיצת כפתור, מבלי שיצטרכו להעביר את כרטיס הסים או לחתום על חוזה. ״זה הולך לעשות שינוי גדול בשוק התקשורת. אני יודעת שקשה להאמין לזה כרגע, אבל אנחנו נעים לכיוון הזה לגמרי בנחישות״ אמר לנו ליפובקוב.

בכדי לרכוש כרטיס סים או ראוטר יש צורך להירשם כמנוי, ועל מכירות אלו מתבסס המודל העסקי של החברה. ״נכון לעכשיו, מידי חודש מתווספים 1150 מנויים בתשלום. מנוי ממוצע עולה 54 דולר, מה שאומר שבכל חודש אנו מוסיפים 745,000 דולר (2,800,000 ש״ח) להכנסות השנתיות שלנו״. בתחילת דרכה החברה התקיימה באמצעות מימון עצמי של המייסדים ובני המשפחה, ובחודש פברואר 2014 השלימה סבב גיוס בסך 1.3 מיליון דולרים בהובלת שתי הקרנות הרוסיות, IMI.VC ו-AltaIR.

האם זה באמת יותר משתלם?

מבחינת עלויות, כרטיס הסים המאפשר גלישה של עד 1GB עולה כ-70$ (265 שקלים) ואילו הראוטר הקומפקטי מבית Huawei, אשר כולל בתוכו כרטיס גלישה של 1GB עולה כ-130$ (492 שקלים). נתון רלוונטי נוסף הוא שלא כמו רוב תוכניות הגלישה הבינלאומיות, השירות תקף למשך שנה שלמה. כמו כן, אם חשובה לכם השמירה על איכות הסביבה ועל הדרך על הכסף שלכם, ניתן בכל רגע נתון להטעין מחדש את הכרטיס בתעריף מוזל, כך ש-500MB יעלה 39$, 1GB – יעלה 65$ ו-3GB של גלישה יעלו 185$. (מטרת ההוזלה היא כמובן לגרום לכמה שיותר משתמשים לזנוח את שירותיהן של הרשתות הסלולריות, ולעשות שימוש ב-KeepGo באופן תדיר).

לצורך השוואה, חבילת גלישה של 1GB באורנג׳ התקפה ב-90 מדינות עולה כ-139 שקלים, חבילת גלישה זהה בפלאפון עולה כ-179 שקלים עם תוקף של שבועיים בלבד, ובסלקום מגבילים אף יותר, עם חבילה בעלות של 179 שקלים שתקפה למשך שבוע אחד בלבד. כפי שניתן לראות מבחינת המחירים החבילות של רשתות הסלולר המקומיות אמנם נמוכים יותר, אך יחד עם זאת מוגבלים במיוחד. כמו כן, הבעיה עם אותן חבילות היא שבמידה וחורגים מהתוכנית, העסק הופך לא כדאי בעליל. כאן בא לידי ביטוי יתרון נוסף של KeepGo, שכן הוא מעין כרטיס ׳ביג טוק׳, אשר ברגע שנגמר – נגמר.

Keepgo אינה הנציגה הישראלית היחידה אשר מציעה אלטרנטיבה נוחה לגלישה באינטרנט; שירות Webbing מאפשר גלישה בחו״ל עם כל מכשיר בתעריף מוזל בהשוואה למפעיל הסלולרי. הפתרון מתאפשר באמצעות ראוטר סלולרי נייד המכיל כרטיס SIM, אליו ניתן לחבר עד כ-10 מכשירים ניידים במקביל. מבחינת עלות, גלישה יומית עולה כ-10$ וחבילה חודשית החל מ-80$.

חשוב לציין כי ל-Keepgo יש חסרון אחד עיקרי: המשתמשים אינם יכולים לקבל או להוציא שיחות קוליות מהמכשיר שלהם, שכן הסים מיועד לגלישה בלבד (אופציה אשר קיימת ב-Webbing). בעיה זו אמנם נפתרת בקלות באמצעות שירותים כגון סקייפ, וייבר או אפילו Whatsapp, אך עבור המשתמשים העסקיים מדובר באלמנט שעלול להוות בעיה בעת נסיעה מעבר לים.

סרטון – KeepGo – The Web To Go


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527