Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

בחרנו: 4 הסטארטאפים הבולטים באקסלרטור של מיקרוסופט ונצ'רס

$
0
0
BIG
זק וויספלד ממיקרוסופט ונצ'רס. צילום: גיקטיים

זק וויספלד ממיקרוסופט ונצ'רס. צילום: גיקטיים

המחזור השישי של תוכנית ההאצה של Microsoft Ventures (מיקרוסופט ונצ'רס) הסתיים אמש (ב') בדמו-דיי המסורתי. במסגרת האירוע הציגו 11 החברות בוגרות התוכנית את פיתוחיהן בפני קהל שהיה מורכב ממנהלים וממשקיעים מתחומי ההייטק והפיננסים בארץ ובעולם. האקסלרטור הישראלי הוא חלק מתוכנית האקסלרטורים הבינלאומית של מיקרוסופט ונצ'רס שפעילה כבר ב-7 אתרים בעולם.

11 נבחרו מתוך 330 שהגישו מועמדות

למחזור השישי של האקסלרטור התקבלו 11 חברות מתוך כ-330 חברות ישראליות ובינלאומיות שהגישו מועמדות. החברות שנבחרו מתמחות במסחר אלקטרוני, שיווק, פיננסים, אבטחת סייבר, מאגרי-טק, השמת עובדים, תיירות ועוד. המחזור האחרון נחשב לאחד המוצלחים בתולדות האקסלרטור, כש-7 מתוך 11 החברות הספיקו לגייס או לקבל הצעת השקעה; הנתון האחרון מרשים, אם כי אינו מפתיע בהתחשב בעובדה שלמחזור הנוכחי נבחרו חברות בשלב בוגר יותר, בעלות טכנולוגיה פועלת ומוכחת ונתח שוק. כתוצאה מההתמקדות הזו, חל גם שינוי בתוכני התוכנית שהתמקדו בנושאים כמו פיתוח עסקי, שיקולים אסטרטגיים במעבר לחו"ל, שיווק למתקדמים, מיצוב, היבטים משפטיים לחברות בשלבי צמיחה ועוד. בנוסף, קיבל כל סטארטאפ תוכנית מותאמת עסקית תפורה לצרכיו ולשלב שבו הוא נמצא.

כמעט כל החברות שהציגו אמש, הציגו חשיבה יצירתית ופתרונות לבעיות קיימות ונפוצות. ובכל זאת, מבין כולן, הנה מספר חברות שלכדו את תשומת ליבנו.

Highr

הפיץ' של מנכ"ל Highr, לירן קוצר. צילום: גיקטיים

הפיץ' של מנכ"ל Highr, לירן קוצר. צילום: גיקטיים

על הבמה הציג לירן קוצר, מייסד ומנכ"ל החברה, נתונים מעניינים למדי. מסתבר שבכל רגע נתון כ-80 אחוזים מהעובדים היו מעוניינים במשרה אחרת. למרות זאת, רק כרבע מהם מחפשים משרה בצורה אקטיבית, בדרכים המוכרות של העברת קורות חיים, הרשמה לאתרים וללוחות וכמובן שימוש בלינקדאין. הפתרון שפיתחה Highr יוצר למעשה "סוכן" חכם שאליו המשתמש מזין את ההשכלה והניסיון הרלוונטיים, והתנאים והשכר המבוקשים ולהמשיך להיות פסיבי. מהצד השני, החברות מזינות את הפרטים הרלוונטיים למשרה, ורק כאשר יש התאמה מלאה, מקבל המשתמש התראה ויכול לבחור האם לענות לפנייה של החברה. כרגע מוצעות כמה מאות משרות באתר, כשעל פי החברה, אחוז המענה לפניות גבוה ביותר ועומד על 80 אחוזים.

Udobu

הצוות של Udobu. צילום: גיקטיים

הצוות של Udobu. צילום: גיקטיים

Udobu פיתחה מערכת לאופטימיזציה של מכירות כרטיסים לאירועי ספורט ובידור. במילים אחרות, החברה מאפשרת למועדוני ספורט לראות בכל רגע נתון כמה כרטיסים נותרו להם, להשוות את קצב המכירות לאירועים קודמים, לצאת במבצעים על כרטיסים שלא נמכרים, הכל הכל, כדי שלא יישארו כיסאות ריקים באצטדיון ובעולם. בשיחה עם גיקטיים הסביר גבי קמינסקי, מנכ"ל החברה: "זה פשוט מדהים שמועדוני הכדורגל הגדולים בעולם נחשפים רק עכשיו לשיטות שנמצאות כבר שנים בשימושן של חברות תעופה ורשתות מלונות". הפלטפורמה שפיתחה החברה מחליפה את קובצי האקסל המייגעים והמונוטוניים בדשבורד צבעוני ופשוט, ומאפשרות גם לייצר פרופילים של צופים, כך שאם למשל המועדון רואה שאוהד מסויים אינו מגיע למשחקים, הוא יציע לאוהד למכור את המינוי שלו ולחלוק ברווחים. החברה כבר חתמה על שיתוף פעולה עם אחד ממועדוני הכדורגל הגדולים בעולם, אולם הכדורגל מבחינתם הוא רק ההתחלה. קמינסקי הסביר כי בהמשך הם מעוניינים להציע את הפלטפורמה, בשינויים המתבקשים כמובן, לענפי ספורט אחרים, משרדי כרטיסים, גני שעשועים ולמעשה לכל מי שמוכר כרטיסים.

מקור: Udobu

מקור: Udobu

 

Covercy

צוות Covercy. צילום: גיקטיים

צוות Covercy. צילום: גיקטיים

כל מי שהעביר פעם כספים לחו"ל בהעברה בנקאית נחרד לגלות כמה נשאר נטו מהכסף לאחר שהבנקים גובים עמלות שונות ומשונות הן מהשולח והן מהמקבל ומשתמשים בשערי חליפין גבוהים למדי. השירות שמציעה Covercy מציע 2 יתרונות בולטים: הראשון הוא השקיפות. אתם נכנסים לאתר, מקלידים את הסכום שאתם רוצים להעביר ורואים בדיוק כמה כסף יגיע לצד השני במטבע המקומי, מבלי שהוא יצטרך לפתוח חשבון באתר. היתרון השני הוא עלות השירות שנמוכה משמעותית מהעמלות שגובים הבנקים. בדקנו במחשבון של החברה, מצב שבו אנו רוצים להעביר 10,000 ש"ח לחשבון באירופה. אם נעשה שימוש במערכת Swift הבנקאית, הנמען יקבל 2,325 אירו, בעוד שאם נשתמש במערכת של החברה הוא יקבל 2,355 אירו.

אז מה הסוד? החברה עושה שימוש במספר שיטות כדי להוזיל את ההעברות, כשהחשובה שבהן היא המומחיות שהיא פיתחה בעסקאות Forex. לא מפתיע בהתחשב בכך שמנכ"ל החברה, דורון כהן, היא מבין המקימים של leverate, הסטארטאפ שמתמחה בפתרונות FX ונבחר לאחד מהסטארטאפים הצומחים ביותר ב-2014. לשאלת גיקטיים האם אין בשירות של החברה פתח להלבנת כספים או למימון פעילויות בלתי-חוקיות, הסביר כהן כי מדובר באחד הנושאים החשובים ביותר לחברה, ולכן הדבר הראשון שהיא עושה לפני כניסה לשווקים חדשים הוא קבלת אישור של הרגולטור המקומי; במקרה של ישראל, קיבלה החברה אישור של משרד האוצר לספק שירותים פיננסיים, ואכן, ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שבה הפלטפורמה פעילה וזמינה כבר עכשיו.

Taranis

מקור: Taranis

מקור: Taranis

חקלאות וסטארטאפ ניישן הוא שילוב מבטיח למדי, ואחד הסטארטאפים שמציג את השילוב הזה הוא Taranis. הפלטפורמה שפיתח החברה מביאה את הביג-דאטה אל השדות. על פי נתונים שהציגה החברה, מסתבר שכ-90 אחוזים מאובדן היבול נובעים מפגעי מזג האוויר וההשלכות שלהם. החברה משלבת בין ביג-דאטה, תמונות לווין וסנסורים בשטח, כדי לייצר מודל שהוא פי 20 יותר מדוייק, ממודלים שעל פיהם פועלים חקלאים כיום. כך נהנה החקלאי ממידע ומהתראות שינחו אותו מה המועד האפקטיבי ביותר לריסוס כנגד מזיקים; מתי עלולות להתפתח מחלות ביבול כתוצאה מגשמים מרובים ועוד. מנכ"ל החברה, אופיר שלם, סיפר לנו כי החברה כבר פועלת עם מספר חקלאים גדולים בעולם, כדי לקבל ולידציה על האפקטיביות של השירות. לדבריו, מהנתונים שלהם, המודל מציג דיוק מרשים למדי של 97 אחוזים.

סטארטאפים נוספים שהציגו בדמו-דיי הם: GetJob – אפליקציה שמאפשרת למצוא בקרבת המשתמש עבודות זמניות כמו מלצרות ושליחויות ומבלי למלא קורות חיים; Personalics – סטארטאפ שמפתח פלטפורמת המלצות רכישה מותאמות אישית, בדומה לזו שמפעילה אמזון, בחלקיק מהמאמץ ומהעלות; Fringefy – אפליקציה לזיהוי בניינים, אתרים ובתי עסק וקבלת פרטים עליהם – פשוט על הפניית הסמארטפון לכיוונם, SkyFormation – סטארטאפ שמפתח מוצר היברידי לאבטחת אפליקציות בענן; Bontact – שמאפשר לאתרים לקבל פניות בדרך המתאימה להם ולמבקרים – בכל שעות היממה ו-Dov-E – שפיתח שירות להעברת נתונים ולתשלום בעזרת גלי קול; קליק לראיון שקיימנו עם עם יהודה יהודאי, מנכ"ל החברה.

היסטוריה נאה של גיוסים ואקזיטים

על פי הנתונים שהציג באירוע זק וויספלד, מנהל תוכניות האקסלרטור העולמי של מיקרוסופט, השתתפו בתוכניות השונות של החברה בעולם כ-410 חברות כש-80 אחוז מהן גייסו הון. סבב הגיוס הממוצע אגב עמד על 3.3 מיליון דולר. בששת המחזורים הראשונים של האקסלרטור בישראל השתתפו 70 חברות, כש-80% מהן גייסו הון בסך כולל של 90 מיליוני דולרים, ו-3 מתוכן כבר עשו אקזיט: Kitlocate שנמכרה ל-Yandex; חברת Appixia שנמכרה ל-Wix ו-Conferplace שנמכרה ל-Meda Group. וויספלד ניצל את ההזדמנות להיפרד מחנן לביא, מקים ומנהל האקסלרטור בישראל מיומו הראשון.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527