הפוסט פורסם במקור ב-Geektime.com ותורגם מאנגלית על ידי אבישי בסה.
ביום שני האחרון התקיים ה-Demo Day של מאיץ הסטארטאפים הישראלי של גוגל, DreamIt, אשר הציג את שלוש החברות שטופחו במהלך ארבעת החודשים האחרונים. התוצאות היו הרבה יותר מוחשיות ומרשימות ממה שניתן להסיק משם התכנית, והרבה מאוד חברות סטארטאפ שפועלות מספר שנים בתעשייה יכלו רק לקנא ברמה של הסטארטאפים שהוצגו בכנס והיו תחת הפיקוח של ענקית החיפוש בארבעת החודשים האחרונים.
הכירו את החברות
InstruMagic – ללמוד לנגן בגיטרה דרך האייפד - בדומה ל-JoyTunes ו-Jamstar, גם InstruMagic מאפשרת למשתמשים ללמוד כיצד לנגן על המכשירים הניידים שלהם. החברה השיקה את אפליקציית Zap Guitar, המתמקדת בלימוד גיטרה ומאפשרת למשתמשים לנגן בצורה פשוטה על ידי שינוי אקורדים באמצעות פעולת הקשה בודדת.
ארבעה חודשים מאז שהצטרפה לאקסלרטור, InstruMagic מתגאה במעל 30 אלף הורדות ו-45 אחוזים של משתמשים הנותרים פעילים לאחר חודש מאז שהורידו את האפליקציה (נתון מרשים למדי). החברה פועלת במתכונת ניסיונית של מודל עסקי מבוסס מנוי ורכישות בתוך היישום ומחפשת משקיעים לסבב גיוס בגובה 300 אלף דולרים.
Trippinin – לדעת לאיזה מסעדה ללכת, ומתי - החברה מציעה שירות דירוג למקומות בילוי המבוסס על הפעילות החברתית שקורה סביבו באותו הרגע. TrippinIn יודעת לקחת נתונים חברתיים רלוונטיים למקום כגון לייקים, ציוצים, Instagram, Check-In וכו' בכדי לגבש דירוג חברתי מדוייק של מקומות בילוי, בכל רגע נתון.
לדוגמא, אם תרצו לדעת מהי המסעדה החלבית הטובה ביותר ב-SoHo ביום רביעי בשעה 9 בערב, TrippinIn תוכל לעזור לכם לבחור אותה על פי הפעילות החברתית שמתרחשת סביבה בשעה וביום הרצויים. איך הם יודעים זאת? על פי 30 אלף "מחוות" חברתיות. גישת ה-Big Data הזו, שכבר מודדת למעלה ממיליון "מחוות" כאלו ביום, יכולה לספק לעסקים (תמורת תשלום, כמובן) סדרה של נתונים וניתוחים – מודל עסקי עליו בונה החברה ומקווה גם שהמשקיעים יצטרפו לסבב גיוס בגובה 800 אלף דולרים בקרוב.
Mimoona – גיוס המונים למעצבים - רשתות בגדים רבות שולחות לשלב הייצור עיצובים רבים, אשר חלק ניכר מהם בסופו של דבר לא נמכר כמו שקיוו בהתחלה ואז או שהעיצובים הללו נמכרים בהנחה משמעותית/מחיר הפסד, או שהם לא נמכרים בכלל והולכים לפח. מימונה, אתר גיוס ההמונים הישראלי משיק את הגירסא האנגלית שלו, המאפשרת למעצבים להיעזר בדעת הקהל בקשר לרעיונות שלהם בכדי לבחור את העיצוב המועדף עליהם, לקבל אותו לפני כולם ולעזור למעצבים עצמם לגייס מספיק כסף בכדי לשלוח אותו לייצור.
במימונה בטוחים שהפלטפורמה החדשה שלהם היא הדרך הנכונה עבור מעצבים תעשייתיים לחסוך זמן, כסף ומחסן מלא בפריטים שלא נמכרים. חודש לאחר השקתה של הפלטפורמה 16 חברות שונות כבר הספיקו להציע את מרכולתם דרך מימונה, והמטרה הבאה שלהם היא השקעה של 300 אלף דולרים במטרה להגדיל את מספר הלקוחות שלה ל-300 עד סוף השנה הבאה.
לחיות את החלום
DreamIt סיננה למעלה מ-1,000 מועמדים בכדי להגיע ל-3 האחרונים, תוך חשיבה שסטארטאפים ישראלים רבים מבזבזים את הזמן שלהם בשוק המקומי, מה שיוצר מצב של מוצר מלוטש לשוק הישראלי אך לא לשווקים באירופה או בארצות הברית. החברות המשתתפות בתכנית מבלות חודש אחד בישראל ולאחר מכן 3 חודשים בניו יורק.
כאשר הן מגיעות לתפוח הגדול, 3 החברות הנבחרות מוצבות לצד 12 סטארטאפים אמריקאיים נוספים ומקבלות הזדמנות לקבל פידבקים בנוגע למיזם שלהן מעמיתיהם האמריקאיים, בתקווה לאתר את הדקויות התרבותיות שלעיתים קרובות עושות את ההבדל בין השקה מוצלחת בארץ ופלופ בארצות הברית.