

מקור: Seergate
מאת אסף גלעד, כלכליסט
חברת מערכות התשלומים הישראלית Seergate, נמכרה ל- MyEcheck האמריקאית, תמורת כ- 3 מיליון דולר במניות הרוכשת. בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את אורקל, דורון דוברת, קבוצת RDT וחברת פרוקונסול, שהשקיעו יחד בחברה מיליוני דולרים בודדים. Seergate היא גם בוגרת המחזור השני של מאיץ הסטארט-אפים של קבוצת סיטי שהסתיים בשנה שעברה.
שירותים פיננסים בממשק פשוט ונוח
Seergate, שנוסדה על ידי אלדד אהרוני ואליסיה רויסמן-ישמח, פיתחה מערכת המאפשרת לבנקים להציע שירותים פיננסיים דרך שירותי דואר אלקטרוני שונים, כמו אאוטלוק, או דרך רשתות חברתיות, כגון פייסבוק. המערכת מאפשרת להוציא פקודה דרך ממשק פייסבוק להעברת כסף בין חברים. הכסף אינו עובר ישירות דרך פייסבוק, כמובן, אך מאפשר לבנק להשתמש בפלטפורמת התקשורת של הרשת החברתית בכדי לחולל פקודות בנקאיות. לעסקים היא מאפשרת לנהל חשבוניות או לשלם לספקים דרך תא דואר אלקטרוני.
בשנים האחרונות צברה Seergate פופולאריות בכמה מדינות באפריקה, שם היא מאפשרת ללקוחות הבנקים לבצע פעולות רבות כמו העברת כסף בין לקוחות, תשלום לעסקים ותשלום מיסים דרך המערכת באמצעות ממשק פשוט. כך היא מאפשרת לבנקים להציע שירותים ללא תיווך של חברות אשראי ומתווכים שונים ובצורה זו להוריד את מחירי השירותים הפיננסיים.
הרוכשת, MyEcheck, היא חברה אמריקאית הנסחרת בניו יורק במסחר מעבר לדלפק, בשווי של כ- 80 מיליון דולר (אין לבלבל אותה עם MyCheck הישראלית שפיתחה אפליקציית תשלומים לרשתות מזון ומקומות בילוי). היא פיתחה מערכת להעברת צ'קים אלקטרוניים – ללא צורך בהמחאה מודפסת, ומייתרת את הצורך בפנקס צ'קים ובמנגנון הסריקה היקר הכרוך בו. המערכת דורשת מהמשתמש התחייבות על גבי ממשק מקוון וחוסכת בצורה זו את הצ'ק.
MyEcheck עובדת עם הבנקים בארה"ב, ואילו Seergate מקושרת היטב לבנקים באפריקה, כך שהשתיים משלימות אחת את השניה בהיבט של שווקי יעד. שתיהן יחד מהוות אלטרנטיבה למערכות התשלומים של גוגל, פייסבוק ואפל שנחשבות ליקרות יותר היות והן עובדות עם חברות האשראי ועם גופי מתווכים נוספים. MyECheck ו-Seergate, לעומתן, מותקנות על התשתית הבנקאית ולכן מוזילות את עלות השירות.
בעקבות הרכישה, יעברו שלושת העובדים בחברה הנרכשת אלדד אהרוני, אורן שמואל וואלרי קמינקר ל- MyEcheck.
הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.
לקריאה נוספת